even naar Keulen

Vorige week moesten we even in Keulen zijn. Verplaatsing binnen het land waar we wonen dus daar was niks mis mee 🙂

Na gedaan te hebben waarvoor we kwamen was het goed toeven bij de Keulse vestiging van Isabella (glutenvrije gelegenheid, normaliter bezoek ik de vestiging in Aken). Zó fijn om een horecagelegenheid te kunnen en mogen bezoeken!

In de winkelstraten was het me eigenlijk te druk, gewinkeld als in winkel-in-en-winkel-uit hebben we dan ook niet gedaan. Er werd wel overal goed gecontroleerd op QR-codes en mondkapjes werden over het algemeen ook op straat gedragen. Opvallend en in tegenstelling tot wat ik zie in Nederland ook nog eens op de juiste wijze, dus over mond èn neus, maar dat kan ook liggen aan feit dat er veelal FFP2-kapjes worden gedragen die eigenlijk alleen maar goed (en over de neus) kunnen worden gedragen.

We liepen via een rustige route weer richting parkeergarage.

Onderweg vielen me deze Stolpersteine op. Familie Freudenthal, allemaal gedeporteerd, slechts Hanneliese heeft de ellende overleefd ….

Even verderop een mooie hoedenwinkel:

Weer thuis. Wij aan de koffie, zij aan het water, maar wel fijn wachten op de beurt.

31 Reacties op “even naar Keulen”

   1. Als je een allergie hebt, dan kan je inderdaad beter daar gaan maar glutenvrij is niet gezond voor mensen die geen allergie hebben.

    Like

     1. In principe is glutenvrij eten niet ongezond, waarschijnlijk eet een ieder de warme hap ook glutenvrij, mits zonder pakjes/zakjes, en mits het geen pasta is. Brood is glutenvol zeer zeker gezonder mits volkoren.

      Like

     2. Geen idee eigenlijk. Ik had ooit eens gelezen dat glutenvrij bij een gezond mens de kans op een hartinfarct vergroot. Ik heb geen allergie, dus ik eet alles. Ook pasta. Graag en vaak zelfs.

      Like

 1. Haha, wat ben jij gemeen… Nee hoor, mooi dat dat nog kan daar. Als ik kat en hond zie doet me dat denken aan de tijd dat we dat ook hadden. Als de kat wilde drinken ging de hond aan de kant…

  Like

 2. Winkelen mis ik niet want daar geef ik niet om maar om ergens binnen te lopen voor koffie met een gebakje lijkt me heerlijk. Fijn dat je er even ‘uit’ kon.

  Like

 3. Toch een heerlijk uitje al heb je vast geen hoedje gekocht. 😉
  Ik kon op het vorige logje de reactie er niet op krijgen, heb de laatste tijd wel vaker een probleem, dit keer dus ook bij jou bij het logje over de wandeling met je 95 jarige krasse schoonvader.

  Like

   1. Op dit logje lukte het aanvankelijk ook niet, zag ineens ergen een vreemd knopje dat vertelde dat er een pop-up uitgeschakeld was en ik toe moest stemmen dat het voor deze site toegestaan wordt. Toen lukte het wel. Zal dus m’n beveiliging zijn die iets op jouw site niet fijn vindt.

    Geliked door 1 persoon

 4. Heerlijk om er even uit te zijn. Houd jij er ook zo van om een hoedje te dragen? Ik vind het altijd leuk om te passen en kan maar moeilijk kiezen. Ze staan mij dan ook allemaal! 😍

  Like

 5. Over twee weken worden de eerste struikelstenen in onze gemeente gelegd. Daar ben ik echt heel blij mee.

  Like

 6. Ik zou ook stil blijven staan bij de Stolpersteine en de namen lezen en uitspreken. En voor die hoedenwinkel ook. Ik vind het superleuk als iemand een hoed draagt

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: