er stond een aanhanger in het veld ….

Gisteren stond er de hele dag een aanhanger op een veldweggetje. Dat kon ik prima zien vanuit onze wintertuin. Omdat het ook hier in de buurt regelmatig spookt (lees: drugsafval, inval in drugspand(en), besloot ik ‘s middags toch maar eens te bellen met de politie.

Eerst naar de Duitse politie. Bureau in onze gemeente bleek niet bezet, dus het hoofdbureau in Heinsberg gebeld. Ik vertelde wat ik had gezien en nu nog zag, namelijk een aanhanger met een grijs zeil erover. Nee, kenteken was voor mij niet zichtbaar, en nee, ik voelde niet de behoefte om ter plekke onder het zeil te gaan kijken wat er in die kar lag. Ik gaf mijn gegevens en het adres van het weggetje door en werd binnen (!) één minuut teruggebeld. Het weggetje, de grensweg, bleek namelijk op Nederlands grondgebied te staan en dus gingen de Duitsers niet tot actie over. Zij blij, denk ik.

Dus toen gebeld met politie Limburg Zuid. Rustig alles nog eens uitgelegd aan de dame van de meldkamer met de opmerking dat als de lijn zou wegvallen dit werd veroorzaakt door een zeer slechte verbinding van T-mobile de laatste maanden. Maar ik had geluk, de verbinding werd niet verbroken.

Ik zag al voor me dat de boel (een hele kar met drugsafval, of misschien wel een lijk ….. ik lees duidelijk teveel thrillers …..) zou worden onderzocht door ik weet niet hoeveel agenten ….

Enfin, tijdens het gesprek reed er een auto langs de aanhanger, en die keerde ergens om om nogmaals langs te rijden en te stoppen. Spannend!

Zeil werd opgetild, dat kon ik goed zien. En toen kwam er nog een tractor bij. Oei, het zal toch niet …. Jawel hoor: in de aanhanger lag een voorraad zakken met kalk ….

Ik nam afscheid van de dame van de meldkamer 🙂

21 Reacties op “er stond een aanhanger in het veld ….”

 1. Haha, wat een verhaal! Gelukkig dan kalk en geen blauwe vaten met al die rotzooi erin. Het liep goed af dit keer!

  Like

 2. 😂😂😂😂😂 Gebeurt hier ook regelmatig. Niet een kar met een zeil, maar dat mijn fantasie op hol slaat.

  Like

 3. Niks te veel thrillers gelezen. De juiste reactie. Je kan echt nooit weten.

  Gelukkig kwam de tractor op het goeie moment.

  Like

 4. Hahahaaa… en zo herkenbaar. Ik vond ooit een zakje drugs langs het strand. Ik drukte met mijn nagel door de plastic… van die bleke hondenpoep… Bah.

  Like

 5. Ik vind het wel supergoed dat je actie onderneemt. Veel te veel mensen doen dat niet namelijk.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: