kijk op mijn week

Na consult bij de neuroloog werd besloten weer eens een MRI te laten maken. Dat onderzoek stelt niks voor mits je geen last hebt van claustrofobie. Tijdens het half uurtje liggen in de buis had ik tijd genoeg om eens te tellen hoe vaak ik zo’n onderzoek heb gehad in de loop der jaren. Ik kom op zeven keer, maar het kunnen er ook acht zijn geweest. Ik twijfel over wel/niet een MRI in het voormalige Atrium ziekenhuis te Heerlen. Is ook niet belangrijk, belangrijk is de uitslag, die krijg ik volgende week.

Bovenste briefje is nog uit de oude doos toen het Zuyderland ziekenhuis nog Orbis heette, van voor de fusie met het ziekenhuis van Heerlen. Toen ik er werkte, lang lang geleden, heette het nog Ziekenhuis de Goddelijke Voorzienigheid, daarna werd het het Maaslandziekenhuis, toen Orbis Medisch Centrum en sinds 2015 dus Zuyderland. What’s in a name. Maar dit ter zijde.

Op het moment dat ik mijn auto in de garage zette tikte ik de 60.000 kilometer aan. Ik reed in het verleden altijd vaak en veel, maar nu nog maar weinig. Ik ben zuinig op mijn rode auto die al bijna zes jaar jong oud is.

Ik zag in de bijkeuken twee enkele herenschoenen staan, en dacht “oh jee, het zal toch niet …..”

Maar jawel hoor: mijn man is echt wel met twee verschillende schoenen naar zijn werk gegaan:

(moeten trouwens hoognodig eens gepoetst worden ….)

Een aantal weken geleden bleken er in ons dorp – en ook in de rest van de gemeente – dieven te hebben rondgelopen die het voorzien hadden op putdeksels. Alleen al in onze straat waren er drie verdwenen, in de hele gemeente meer dan vijfentwintig. Levensgevaarlijk, met name voor fietsers! Inmiddels liggen er niet alleen nieuwe deksels, goed (beter) vastgeklonken dit keer, maar is ook het asfalt netjes bijgewerkt en zijn de paaltjes weer weg.

Onze middelste had een klus van tien dagen in Bulgarije en dus waren wij het haasje 🙂

Ze was ook nog eens jarig op de dag dat baasje vertrok:

Hiep hiep hoezee, ze is twee!

Tijdens een van de vele wandelingen met haar zag ik dit knuffeltje liggen. Wie oh wie mist zijn/haar knuffeltje? Het is dat ik geen tas of plastic zak bij me had, anders had ik ‘m meegenomen.

Twee van de vier pitten van onze kookplaat hadden de geest gegeven, dus moest er een nieuwe komen. En die kwam, per post. En mijn handige Henkie bouwde ‘m zelf in. Knap hoor. Doe ik ‘m niet na.

Euh, er groeit iets in de wasbak …..

Nog wat plaatjes van de wildcamera in onze wei: vos, vosjes, dassen en wilde zwijnen. Ieder dier is welkom, alleen die wilde zwijnen, ik hoop dat dat er niet teveel worden ….

32 Reacties op “kijk op mijn week”

 1. Altijd weer spannend het wachten op zo’n uitslag. Maar even wat afleiding zoeken. Die verschillende schoenen vind ik hilarisch. Ze lijken helemaal niet bij elkaar te horen. Verstrooide echtgenoot?

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat een heerlijk gevarieerd verhaal weer. Aandoenlijke foto van de jarige hond en indrukwekkend veel wilde dieren in jullie omgeving. En tja, die zwijnen…ik help het je hopen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Dat van die schoenen heb ik zelf meegemaakt met enkellaarsjes. Toen ik op het werk kwam merkte ik het pas. Ik liep door de kantine en hoerde het aan mijn hakken… tik…niks… tik…niks. Wat mooi dat er bij Jullie in de tuin zoveel dieren voorbijkomen, ik zou de hele dag voor het raam gaan zitten, en maar kijken en kijken.

  Geliked door 1 persoon

 4. Eigenlijk gebeurt er in korte tijd best veel in jouw leven. Ik ga duimen voor een goede uitslag en….. jammer dat ik geen consult had bij jouw man op de dag van de schoenen.😉😊

  Like

 5. Het was me het weekje wel dus… Ik vind het nog steeds een mooie hond, maar waar blijft de tijd en eh, ik duim voor je.

  Geliked door 1 persoon

 6. Waar ga ik nou eens eerst op reageren? Die Goddelijke Voorzienigheid komt me nog wel bekend voor. Daar overleed mijn moeder o.a. Geweldig die schoenen! En jij woont gewoon in een wildpark, prachtig zeg! Ik duim met je mee voor een goede uitslag!

  Like

 7. Bij mijn auto is de kilometerstand gelijkaardig, alleen staat er ook nog een 2 voor. 😉
  Dat zulke putdeksels worden gepikt, zeg. Alhoewel: meestal zijn ze vervaardigd uit gietijzer en dat brengt tegenwoordig goed op bij de oudijzerhandelaar.

  Like

 8. Tja, dan wordt je óók niet blij van puntmuts natuurlijk als de baas weg gaat op je verjaardag. Je hebt bijna een dierentuin achter je huis, maar ik begrijp je zorgen over de wilde zwijnen, die kunnen de boel aardig omploegen.

  Geliked door 1 persoon

 9. Als je nog wat wilde zwijnen wilt hebben, hier lopen er zoveel. Mijn grootste groep die ik gezien heb waren er wel meer dan 20.

  Love As Always
  dimario

  Like

   1. Toen ja. Het was nog geen Orbis, dat weet ik zeker (begin jaren negentig zeg ik zo uit mijn hoofd); ik woonde er het jaar dat er brand was bij de Philips vestiging op de Dr Philipslaan (of zoiets.) .

    Like

 10. LOL Met verschillende sokken naar het werk komt wel vaker voor, maar twee verschillende schoenen is bijzonder : ))) Dat hij dat dan niet voelt zeg!

  En wat een schitterende naam had dat ziekenhuis vroeger Goddelijke Voorzienigheid. Veel mooier dan de huidige eigenlijk.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: