weer naar de schouwburg

Ruim twee jaar geleden was ik voor het laatst in een schouwburg. Dat was toen bij een voorstelling van Youp, te weten “met de kennis van nu”. We zaten op de eerste rij en ik kon heel goed aanschouwen met hoeveel consumptie Youp sprak en hoe ver die druppeltjes door de lucht vlogen …. Toen wist ik nog niets van aerosolen ….. maar met de kennis van nu …

Vrijdagavond gingen we wederom naar dezelfde schouwburg, en wederom had ik plekken gereserveerd op rij 1. Niet dat er elders geen plekken vrij waren, verre van dat, maar gewoon in verband met de lange benen van mijn man.

We gingen naar een voorstelling van Frans Pollux, de liedjesschrijver, zanger, voormalig lid van de band ‘Neet oet Lottum’, podcastmaker, presentator en columnist van De Limburger uit Venlo. Al járen met zijn liedje “hald mich ens vas” in de top van de L1mbo top 100. Google maar eens, zó mooi!

De show was bij lange na niet uitverkocht, jammer, maar daardoor zaten we wel lekker ruim en toch nog op ruim anderhalve meter van anderen.

Er was prima controle bij de ingang op de verplichte QR-code, daar heb ik absoluut geen probleem mee. De schouwburg had wat dat betreft afgeladen vol mogen zijn. Iedereen gevaccineerd, genezen of getest, prima toch? Minpuntje waren de twee dames buiten de schouwburg die het nodig vonden om de bezoekers te wijzen op de vereenzaming onder de niet-gevaccineerden door de verplichte coronapas ……

bron: de Limburger

22 Reacties op “weer naar de schouwburg”

 1. Ben het helemaal met je eens. Prima, die controles en de mensen die zich eenzaam voelen (en nergens naartoe mogen) omdat ze niet gevaccineerd zijn, hebben dat aan zichzelf te wijten.
  Overigens hoop ik dat jullie hebben genoten van de voorstelling.👍🏼

  Geliked door 1 persoon

 2. Niet vaccineren heeft in deze tijd consequenties… Het is een keuze die je gemaakt hebt en waar je waarschijnlijk achter staat. Hier is overigens ook iedereen gevaccineerd.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik deel volledig de mening van Sjoerd. Kies en aanvaard de consequenties.
  Zelf vind ik het heerlijk dat het allemaal weer kan. Het lijkt altijd alsof ik dan dubbel geniet. En net als jouw man heeft ook mijn man een ‘waar met mijn voeten blijven’-probleem.

  Geliked door 1 persoon

 4. Hier is het ook op de eerste rij of een stoel naast het gangpad …

  Maar theater zit er jammer genoeg niet meer in met mijn mankeliete hooronderdelen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Heerlijk toch dat het weer kan. En tja, keuzes hebben consequenties. Ga dan niet zitten sippen (ander verhaal natuurlijk als je door omstandigheden niet gevaccineerd kúnt worden).

  Geliked door 1 persoon

 6. Vereenzamen hoeft niet , ook zonder vaccinatie ben je er welkom maar dan éérst een test doen en de uitslag overleggen.
  De controle van QR code is toch wel vaak niet compleet doordat er niet naar een legitimatie gevraagd wordt. Dat maakt fraude dus wel héél makkelijk en de QR code nutteloos.
  Maar fijn dat je weer een avond uit kon.

  Like

 7. Ik hoop dat je me toestaat dat ik hier even een link zet naar een blogpost die ik een tijdje geleden geschreven heb (https://rafelkath.wordpress.com/2021/06/19/waarom-ik-mij-niet-laat-vaccineren/)
  Als het je stoort, mag je gerust deze reactie verwijderen, maar ik wou het hier toch even aangeven, omdat ik er heel veel moeite mee heb hoe iedereen die zich niet laat vaccineren over dezelfde kam geschoren wordt. Ik hoop dat je na het lezen van mijn post mijn bezorgdheid een beetje begrijpt…

  Like

  1. Ik heb moeite met mensen die zich niet laten vaccineren vanwege geloofsovertuiging, vanwege doemdenken, vanwege het niet vertrouwen van overheid. Mensen die vanwege problemen met hun gezondheid zich niet kunnen/mogen laten vaccineren zijn ander verhaal. Zij moeten voorzichtig blijven en hopen dat de vaccinatiegraad van ‘de rest’ zo hoog wordt dat ook zij weer een zo goed als normaal leven kunnen gaan leiden.

   Like

   1. Zo is dat. daarmee dat ik wat moeite heb met die cartoon, want die zet alle niet-gevaccineerden in één groep en daarmee lijkt het dat het echt zo simpel is van je maar gewoon te laten vaccineren.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: