ik zocht en vond

Ik zocht en kocht het boek “Alfabet” van Charlotte Dematons. Een cadeau dat ik in gedachten had voor het dochtertje van de vriendin van onze middelste. Niet via internet maar gewoon in mijn boekhandel. En ik nam meteen het boek “Maankwartier, het wonder van Heerlen” mee, geschreven door mijn neef, Joos Philippens.

Ik heb het nog niet gelezen, dat komt wel goed de komende tijd als ik wat meer tijd heb, maar wel al met veel bewondering gekeken naar de prachtige foto’s.

Waar het over gaat? Over de nieuwe, zeer vernieuwende en spraakmakende stationsomgeving in Heerlen, ontworpen door de kunstenaar, Michel Huisman.

Als je weet hoe deze omgeving er in de jaren tachtig uitzag, toen ik in Heerlen op school zat en er vaker doorheen moest, en hoe het er nu uitziet dan is verwondering en bewondering op zijn plaats.

Ik zeg: chapeau. En dan moet ik het boek nog lezen.

15 Reacties op “ik zocht en vond”

  1. Boeken die vervaardigd zijn door familie zijn sowieso interessant. Broer Henk heeft een boek gemaakt over 75 jaar ANWB.😃

    Geliked door 1 persoon

  2. Het is inderdaad een wonder voor Heerlen. Trouwens via het stadsatelier is Huisman nu in de binnenstad van Heerlen bezig.

    Like

  3. Heerlljk toch bij de echte boekenhandelaar snuffelen. Lijkt me heel leuk om een boek te vinden dat over je eigen buurt “vroeger en nu “gaat. Daar zou ik ook voor vallen al was het géén familie. maar nu kun je het laten signeren.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: