weekendje weg

We waren slechts twee dagen weg, maar het leek echt véél langer.

Waar we waren?

Op Walcheren, daar waar ik vroeger als kind al ieder jaar vakantie vierde met mijn ouders en broertjes. Heel wat vakanties brachten we door in Vrouwenpolder en in Oostkapelle. Fijne tijd, in mijn herinnering waren we van ‘s morgens vroeg tot laat in de middag op het strand, super serieus bezig met graven, vliegeren en spelen.

We verbleven nu een nacht in het mooie Van der Valk in Middelburg. Van daaruit fietsten we op zaterdag een behoorlijke ronde: via Vlissingen, Zoutelande, Westkapelle en Domburg weer terug naar Middelburg. Aan het einde van de middag stonden er zestig kilometer op de teller en was ik niet meer vooruit te branden…. Niet erg, in het hotel was het eten prima!

Ho …. Stop! Trafohuisje voor Sjoerd ….
de Shermantank op de dijk bij Westkapelle krijgt een grondige opknapbeurt in het bevrijdingsmuseum Nieuwdorp, en stond dus niet op z’n vaste plek
“bootjes” kijken, Westerschelde
Vlissingen

Op de zondag deden we wat rustiger aan. De auto parkeerden we net buiten Veere, van daaruit fietsten we naar Oostkapelle, Vrouwenpolder, even over de dijk naar Noord-Beveland en weer terug, en terug naar Veere. Iets van dertig kilometer.

In Breezand bij Vrouwenpolder genoten we van een lekkere lunch,

en de bedoeling was dat we een kopje koffie zouden drinken op een terrasje in Veere, maar het was daar zó druk dat ons dat niet lukte. Jammer dan.

In de verte ligt Wolphaartsdijk, maar Matroos Beek heb ik niet gezien 🙂

De weg naar huis onderbraken we door een bezoekje aan (ex-blog) vriendin Sanneke. Daar kregen we onze koffie, en ook nog zelfgemaakte soep! Kortom: een geslaagd weekend om in te lijsten!

33 Reacties op “weekendje weg”

  1. De omgeving is er prachtig en ik hou van de beide stadjes, nog meest van Veere. Ik lees hier dat ik eens dringend opnieuw moet boeken bij VDV in Middelburg? Tijdens geleden dat we er nog waren.

    Like

  2. Zeeland heeft heel veel mooie oude plaatsjes zo te zien. En extra leuk met mooie jeugdherinneringen. Ook zo’n prachtige foto in je header, ik neem aan dat jij dat bent met je vader. geweldige foto.

    Like

  3. Wat een leuk weekend, fietsen in Zeeland. Het is duidelijk dat jullie genoten hebben.Leuk, die foto’s van jou aan het strand. Ik groeide op aan de kust en wij zaten de hele grote vakantie aan het strand. Ik denk er met plezier aan terug.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: