alles zo zijn dingetje

Iedere streek, iedere stad, ieder land heeft zo zijn eigen dingetjes. Dat wist ik natuurlijk wel, maar doordat anderen erop wijzen hoe het hier en ginder gaat valt het meer op.

Zo las ik bij Emie laatst over de reparatie van hun hekwerk, en dat deed me denken aan de verscheidenheid aan hekwerken die je bijvoorbeeld in het Salzburgerland in Oostenrijk ziet. Puur ouderwets handwerk en hartstikke mooi.

De bovenste drie zijn typisch voor deze streek (Pinzgau, Pongau, Tennengau) en heten dan ook Pinzgauer-, Pongauer- of Tennengau Zaun. Dichte constructie waar geen draad of spijker aan te pas kwam.

Ook typisch voor hier en overal waar men goed van vertrouwen is: de winkel is gesloten maar alle koopwaar blijft gewoon buiten staan. Kopen mag, maar gelieve dan wel het bonnetje plus geld in de kassa (brievenbus) te doen.

19 Reacties op “alles zo zijn dingetje”

 1. Dat vertrouwen om de koopwaar gewoon buiten te laten staan, ik sta daarvan versteld. In Nieuw-Zeeland zagen we het ook wel, daar kon je gewoon appels kopen langs de weg en het geld achterlaten, want meestal was er geen verkoper in zicht.

  Geliked door 1 persoon

 2. Het is maar wat je mooi vindt, natuurlijk. Het gros van dit hekwerk vind ik ‘over the top’. Alleen de kastanjehouten afsluiting kan me bekoren. Ik heb het graag iets soberder en strakker.

  Geliked door 1 persoon

 3. Is alleen lastig als je nooit meer geld bij je hebt… Mooie foto’s van die hekwerken. Daar zit veel vakmanschap in.

  Like

 4. Wat een prachtig vakmanschap die hekwerken. Heeft natuurlijk toch wél onderhoud nodig dus is wel arbeidsintensief én duur.
  Hier zie je in het Westland nog wel dit soort verkoopplekjes bij kwekers, ook daat nog dat vertrouwen gelukkig.

  Like

 5. Hier wordt ook nog best veel te koop aangeboden aan de straat. En dan staat het doosje voor het geld er vaak nog los bij ook.

  Ik vind die vierde (met die smalle houten spijlen) altijd zo leuk.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: