landschap

Ik doe weer mee met Anne’s photo challenge. Haar 24ste alweer, de ‘uitdaging’ is dit keer ‘landschap’.

Laat ik daar nu toevallig heel wat foto’s van in mijn album hebben: bergen, luchten, weiland, etc., etc.

De eerste: het landschap dat ik zie vanaf mijn terras. Een plaatje, en zeker met een regenboog erbij. In de verte de kerk van Jabeek (NL) en de vele windmolens aan Duitse zijde (de onze dus) van de grens. Verveelt nooit, het uitzicht op dit landschap.

De tweede: zicht op Sittard. En ja, de horizon hoort zo schuin want het landschap is glooiend.

De derde: enkele van de populieren tussen Eys en Wittem. Lijkt op een landschap in de Toscane maar het is toch echt in Zuid-Limburg.

De vierde: onze wei. Stukje puur natuur. We gebruiken er geen (kunst)mest en absoluut geen bestrijdingsmiddelen. De wei wordt maar een keer per seizoen compleet gemaaid, zodat weidevogels met een gerust hart kunnen broeden. Een aantal keren per jaar maaien we alleen een pad omdat er anders geen doorkomen meer aan is. Op de wildcamera die ergens aan een boom hangt zien we beelden van reeën (wederom drie dit jaar), vossen, katten (van de diverse buren) en af en toe één hond 🐕, die van onze middelste. Laatst zagen we sporen van een wild varken. Ai, die mag wel wroeten in de wei, maar niet in onze tuin.

De vijfde: Fieberbrunn, Oostenrijk. Mooi berglandschap. Ik kom hier graag, en geniet me dan te barsten.

De zesde: het landschap dat je ziet als je op het toilet zit en uit het raam kijkt boven bij de Wildseeloder. Zit lekker 😀

En zo kan ik nog een hele tijd doorgaan …..

23 Reacties op “landschap”

 1. Jij hebt prachtige vergezichten te over. In Oostenrijk barst het ervan, ik hoop er echt eens terug te komen!, en waar je woont, heb je ook een overvloed aan natuurweelde. Die eerste foto is schitterend in kleur en zicht. Voor je weide heb ik veel bewondering!

  Like

 2. Heel mooie landschappen! Je boft inderdaad met zo’n pracht om je heen! Voor mijn overzichtje kies ik de foto “dicht bij huis” ofte wat je ziet vanop je terras 🙂

  Like

   1. En toch ben ik eigenlijk een ras pessimist, maar juist omdat ik nergens iets van verwacht vallen veel dingen reuze mee en dát is weer goed voor het humeur.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: