(beetje) glutenvrij

De laatste tijd drink ik liever een glaasje (glutenvrij) bier dan een glaasje rode wijn. Niet regelmatig als in iedere dag, maar zo eens per week of per twee weken. Ik ben absoluut geen echte liefhebber maar vind het heel soms gewoon lekker. Vroeger had ik de keuze uit slechts één merk maar tegenwoordig is het gewoon leuk om te kiezen uit de vele soorten, die ook allemaal echt gecertificeerd glutenvrij zijn. En dat gewoon in de Nederlandse supermarkt, met uitzondering dan van de Bitburger want die koop ik in Duitsland.

Lekker met een toastje erbij, al weet ik niet meer waar ik ze gekocht heb …. Waarschijnlijk bij de ah.

Broodjes (natuurlijk ook glutenvrij) uit Oostenrijk. Normaliter erg lekker maar deze keer was het een hoop gebakken lucht. Gekocht bij wat vroeger de Merkur supermarkt was. Tegenwoordig zijn dit Billa Plus winkels.

Glutenvrij genieten op een terras. Gek genoeg zelden in Nederland maar wel regelmatig in Oostenrijk. Logisch, omdat we daar vaak fietsen en wandelen rond lunchtijd.

Maar thuis genieten is ook lekker 😋

gebakje van Isabella

20 Reacties op “(beetje) glutenvrij”

 1. In bierland België zijn er om en bij de 100 soorten glutenvrij bier verkrijgbaar. Ik heb het nog nooit gedronken maar ben wel benieuwd naar de smaak.

  Like

 2. Gelukkig maar dat er steeds meer Glutenvrij eten te koop is. Glutenvrij bier lees ik zelfs, nog nooit van gehoord. Fijn dat het er is!!

  Like

 3. Dat broodje is inderdaad meer gat dan brood. Bier, met of zonder gluten, drink ik niet. Hóógstens al het heel warm is een donker biertje maar dat is echt al héél lang geleden dat ik dat dronk.

  Like

 4. Een paar jaar geleden mocht ik van manlief geen glutenvrij bier meer kopen: Het bleef meestal tot over de houdbaarheidsdatum in de kelderkast staan.
  Maar ook ik drink de laatste tijd weer vaker bier. Lekker bij chinees (wat een paar jaar geleden ook nog nauwelijks glutenvrij te krijgen was), bij chili of gewoon bij de borrel.
  Die jij daar hebt, heb ik volgens mij nog nooit gedronken.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: