tijd vliegt …

We zijn inmiddels alweer bijna anderhalve week thuis. Op de terugweg nog even gestopt in München, maar het er zijn kon me dit keer niet bekoren: ik ben niet meer gewend om rond te lopen in zo een grote stad, iets met teveel mensen en het was ook nog eens (te) warm. In München gold tot die dag ook nog eens mondkapjesplicht buiten op straat in de binnenstad, dat was ook niet echt een pretje. Geen foto’s gemaakt, gewoonweg vergeten.

Vorige week was de ‘opdracht’ bij Satur9’s “cijfer”. Ik ben er wat (te?) laat mee maar bij deze toch nog mijn input:

Cijfers dus. Getallen die me nu al ruim een jaar bezighouden zijn de dagelijkse COVID-19 besmettingsgetallen in en rond mijn omgeving. Vandaag dus nog maar 5 op de 100.000 inwoners! Ter vergelijking: in Nederland zijn die iets van tien keer zo hoog. En dus reden tot versoepelingen. Oei. Ik hou mijn hart vast voor komend najaar. Zeker als ik her en der lees en hoor dat toch nog heel wat mensen twijfelen over wel/niet vaccineren of de beslissing tot niet-vaccineren al genomen hebben. Mijn middelste is als laatste van ons gezin komende week aan de beurt. Hij heeft 0 twijfels.

Toevallig zaten we 2 avonden achter elkaar op een terrasje. Een keer in Aken, waar de regels – die nog altijd heel wat strenger zijn dan in Nederland – goed werden nageleefd. En gisteravond ook nog eens in Sittard, waar alvast voorschot leek te zijn genomen op de versoepelingen van komende week: bedienend personeel zonder mondkapjes, nergens 1,5 meter afstand, grote groepen bij elkaar aan één tafel, tafeltjes te dicht bij elkaar, heel wat meer mensen op de terrassen dan toegestaan. De enige regel die werd toegepast was dat we om 22.00 moesten betalen ……

Even terug naar Oostenrijk. Daar gunde ik me een paar nieuwe wandelschoenen. Mooie, tenminste dat vind ik zelf. En ze zitten ook nog eens heerlijk. En wandelen ging ook prima, dat was een eerste vereiste.

We hadden regen, zon èn een mooie regenboog. En een prachtig uitzicht, daar hou ik van.

Maar thuis is het ook leuk 🙂

26 Reacties op “tijd vliegt …”

 1. In Nederland gaan ze inderdaad heel soepel om met de geldende regels. Op onze vaste terrasjes over de grens staat er al geen handgel meer, en van mondkapjes hebben ze nooit gehoord. Eerlijk? Ik vind dat wel fijn. Het geeft een veel vrijer gevoel. En ik pas toch wel op, houd afstand en zie geen mensen.

  Like

 2. Mooie schoenen, lijken beetje op die van mij 🙂
  En inderdaad, ik las net in de krant dat de C cijfers weer stijgen, en dan zo snel en zoveel versoepelen ? !

  Geliked door 1 persoon

 3. Bij cijfers denk je tegenwoordig inderdaad direct aan Corona. Het werd een automatisme van elke dag.
  In Nederland voelen we ons vrijer dan in België. Ik let vooral zelf op, weet niet meer wat best is.
  Zo’n vergezicht in Oostenrijk zou ik ook graag nog eens genieten.

  Geliked door 2 people

 4. Vandaag was het 4,2 per 100.000 in NL. Zelf kijk ik liever naar weekgemiddeldes om dagverstoringen er uit te filteren. Dan komt Heinsberg op 8 en NL op 5,2. NHN zit dan op 4,3. Toch blijf ik nog wel even afstand houden ook na m’n 2e prik die ik over een paar dagen krijg. Hier zie ik wel eens mensen met een mondkapje alleen door het bos lopen. Dat heeft geen nut en het zorgt ervoor dat je een paar procent minder zuurstof en een paar procent meer eigen CO2 naar binnen krijgt. Kortom strijdig met de regel om meer te ventileren. 😉

  Like

  1. Pfff, cijfers ….. 😉 Ik heb 2 prikken gehad en loop nog altijd liefst met boog(je) om mensen heen die ik nieten cq waarvan ik niet weet of ze gevaccineerd zijn

   Like

 5. De versoepelingen komen er veel te snel en zijn te drastisch. Binnen in café of restaurant consumeren, festivals weer toegelaten, mensen die per se op reis willen,… Dit najaar zal het geheid weer van dattum zijn.

  Like

 6. Ik blijf mijn eigen regels volgen, ook al ben ik twee maal gevaccineerd. 1.5 meter minimaal en mondkapje daar waar nodig. Ik mijd ook nog steeds alle drukte.

  Like

 7. Ha, da’s wel een fijne bijdrage voor de cijfer-opdracht 🙂
  Ik heb ook heel veel vragen bij die versoepelingen… we zullen wel zien, maar ik verwacht niet veel goeds.

  Geliked door 1 persoon

 8. Corona zal niet meer verdwijnen, we moeten er mee leren handelen. Net als veel andere ziektes. En niet vergeten te genieten van wat er voor moois op ons pad komt.

  Like

 9. Het hek lijkt nu inderdaad helemaal van de dam met de versoepelingen. In België blijven de cijfers dalen, maar ik heb nog altijd schrik dat er plots weer een ommekeer zal komen.

  Like

 10. Ik heb het idee dat overheid de regels voor de zomermaanden los laat omdat ze weten dat het volk toch niet te houden is. In september/oktober gaat de hele boel dan weer op slot.

  Like

 11. Wij Nederlanders laten ons (helaas) de wet niet voorschrijven en we vinden dan ook nog van alles. Soms ben ik niet meer zo ‘trots’ op mijn landgenoten. Maar ja, we hebben het er maar mee te doen …

  Like

 12. En éigenlijk versoepel er in Nederland helemaal niet zo veel, er zijn wel
  Maar inderdaad, veel mensen leggen dit gewoon naast zich neer. meer bedrijven die open mogen , of langer open maar de anderhalve meter afstand blijft verplicht zodat er vanzelf maar minder mensen in één ruimte mogen. Ook handen wassen /ontsmetten blijft verplicht en ook het mondkapje in het OV.
  Dat geldt óók voor mensen die volledig gevaccineerd zijn. Al ben ik zelf ondertussen gevaccineerd heb ik geen probleem met mensen die dat niet willen mits ze zich aan de regels houden.

  Like

  1. Als mensen zich op z’n minst zouden houden aan die anderhalve meter afstand, dan heb ik het nog niet eens over het op juiiste manier dragen van het juiste mondkapje. Ik zie niet aan iemands neus of hij/zij gevaccineerd is

   Like

   1. Nee klopt, dat maakt het allemaal lastiger. Zodra je iemand goed kent wéét je dat maar van de rest is dat maar afwachten. Ik vrees ook dat we er nog lang niet zijn.

    Like

 13. Zo’n drukke stad als het warm is zou mij ook niet bekoren. Door de coronacrisis ben je drukte en veel prikkels ook niet meer gewend is mijn ervaring.

  Je schoenen zijn prachtig!

  Like

 14. Ik ben blij met de versoepelingen, maar ik hou me wel aan de regels. Voor de zomer zal het wel loslopen met de besmettingen, maar het blijft spannend hoe het in de herfst weer gaat. Moet toch wel anders zijn, dan vorig jaar met t.z.t. de meeste mensen gevaccineerd.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: