na de eerste dagen

We bezochten Salzburg. Het was er gezellig druk, maar nooit tè. Nog weinig toeristen buiten Oostenrijkers en Duitsers en wij 🙂

We fietsten en wandelden veel. En namen regelmatig een welverdiende pauze. Dit is bijvoorbeeld in Fieberbrunn, op het terras van mijn favoriete restaurant in de bergen. Genietend van de allerlekkerste glutenvrije Kaisersmarrn:

De coronaregels worden hier goed nagestreefd, zelfs als je buiten op een terras wilt zitten moet je een bewijs van genezing, testen of vaccineren laten zien en je dmv een QR code aanmelden. Snap eerlijk gezegd niet dat dit in Nederland niet wordt gedaan, maar dat is mijn mening ….

We reden over de Grossglockner Alpenstraße naar Heiligenblut, da‘s zo‘n machtige en indrukwekkende route langs meer dan manshoge sneeuwmuren. We waren hier wel vaker, maar nog nooit op zo’n stralende dag. Temperatuur boven: net boven de 0.

Op de verjaardag van mijn man zaten we in Kaprun op een terrasje waar ze ook glutenvrij gebak serveerden. Was ook absoluut niet verkeerd 😀

De Merkur supermarkt, waar ik tot nog toe vaak onder andere mijn glutenvrije brood kocht, is niet meer ….. Dat was even schrikken, maar gelukkig is het assortiment in de opvolger, de Billa Plus supermarkten, zo goed als hetzelfde.

Dit was het voor nu ..…

16 Reacties op “na de eerste dagen”

 1. Indrukwekkende sneeuwmuren. De natuur is machtig. De frisgroene dalen met felblauwe luchten spreken me momenteel heel erg aan.

  Like

 2. Dat dat in Nederland nog niet wordt gedaan?
  -Sarcasme modus aan-
  Maar lieverd, dat is vrijheidsberoving en staat gelijk aan het dragen van een Jodenster.
  -Sarcasme modus uit-

  Like

 3. Mooi dat het weer kan… Ik zou ook zo weer willen vertrekken, maar moet nog even wachten.

  Like

 4. Ik denk dat het nergens ooit helemaal goed gedaan kan worden.
  Overal valt wel wat op aan te merken, of niets, en dan is het ook niet goed.

  Like

 5. Mijn vrouw heeft het altijd over de Grossglockner Alpenstraße en Heiligenblut. Zelf ben ik er nog nooit overheen geweest. Toch maar eens een vakantie naar Oostenrijk plannen. Jullie boffen toch maar in deze mooie natuur!

  Like

 6. Die derde laatste foto: wat een prachtig vergezicht! (Ook al zou het niks zijn voor mij met mijn hoogtevrees.)

  Like

 7. Prachtige foto’s van jullie tochten, Heerlijk om zo te genieten, ook weer om op een terras te kunnen zitten. Fijne tijd daar!

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: