de eerste dagen

Het begon met het uitpakken en inruimen van de meegebrachte spullen, waaronder tulpen. Zo voel ik me direct weer thuis!

Het weer was de eerste dagen niet al te best, maar we waren niet beter gewend van thuis …… Toch maar met de lift omhoog, de bergen in, kijken hoe alles er boven bij lag.

De liften zijn openbaar vervoer, dus het dragen van een FFP-2 mondkapje is verplicht. Dat is gewoon duidelijk.

Een stukje wandelen, ons verwonderen over de nog enorme hoeveelheid sneeuw en lekker genieten van het uitzicht.

Terug in het dal zag ik deze beauty, die ging direct naar Sjoerd’s virtuele garage

De volgende dag gelukkig geen regen maar een bijna stralend strakblauwe lucht. Met alleen bewolking rond de Steinberge. Vorig jaar klommen twee zonen naar de Birnhorn (2634m), de hoogste berg in de buurt.

Hier zie je goed hoe de ‘paden’ richting de top lopen ….. Doodeng, niks voor mij.

We fietsten de volgende dag naar Zell am See. Dat is vanuit Leogang prima te doen, zeker met e-bikes (anders gaat mij dit te ver 😀). Volgens mij maak ik ieder jaar weer dezelfde foto’s, ik krijg gewoon geen genoeg van het magnifieke uitzicht op bergen met nog sneeuw op de toppen.

De eerste koffiepauze, met zicht op Zell am See. Het was heerlijk zitten aan het water. In Oostenrijk zijn niet alleen de terrassen maar ook de restaurantjes open. Mits je als gast voldoet aan de 3-G regel (getest, gevaccineerd of genezen).

Meer naar links ligt de gletsjer van Kaprun. We fietsten nog rond het meer tot in het kleine stadje, liepen er even rond en gingen weer op weg naar huis.

En dan nog maar eens zicht op Kaprun. Mooi toch?

28 Reacties op “de eerste dagen”

 1. Ik kan mijn voorstellen dat je hiervan geniet. Prachtige omgeving die ik alleen maar ken van de wintersport.

  Like

 2. Ooohhh kijk. Zell am See. Daar reden wij vorige zomer naar toe vanuit Maria Alm. Prachtstreek. Wat een luxe om daar een tweede stek te hebben.

  Like

 3. Voor deze zichten zou ik heel graag tekenen. Bergen hebben iets machtigs, iets magisch, iets schitterend. Geniet ervan!

  Like

 4. Vroeger gingen we wel ‘ns op vakantie naar Brixen im Tall. DAt is volgens mij ook wel een beetje daar in de buurt. Toch?

  Like

 5. Elk jaar dezelfde foto’s is helemaal niet erg (als het al zo is). Hier kan je gewoon blijven naar kijken, dit wordt een mens nooit beu 🙂

  Like

 6. Sneeuw vind ik de gruwel. Niks voor mij.
  Mooie VW Kever! Het kleurtje staat hem prima. Lekker retro.
  En, o ja, wat een prachtige gefranjerde tulpen!

  Like

 7. En die prachtige blauwe lucht!! Schitterend. Heb jij ook de indruk dat dit door het minder tot niet meer vliegen komt? Of is dit normaal daar? Hier in NL/Drenthe is de lucht ook zo mooi blauw. En de opbrengst van de zonnepanelen heel erg hoog.

  Like

  1. Dank voor je reactie! De lucht hier is meestal zo blauw, ik weet niet waar dat door komt. In ‘normale’ tijden is het luchtruim hier enorm druk bevlogen, dus daar kan het niet mee te maken hebben

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: