eindelijk weer!

Op de 14e dag na onze tweede vaccinatie waren we volgens de RKI (Duitse RIVM) ‘veilig’ en aldus reden we voor het eerst in acht maanden weer naar onze eigen stek in Oostenrijk. Dat land had op 19 mei al de grenzen weer geopend mits reizigers onder andere voldeden aan de ‘3-G-Regel’: genesen , geimpft oder (negativ) getestet (genezen, tenminste 21 dagen na 1e vaccinatie of negatieve test).

De cijfers in de Kreis waar we wonen waren ook laag genoeg. Dit in tegenstelling tot de cijfers aan de andere kant van de grens …. alhoewel die ook goed omlaag gaan, maar nog altijd hoog-risico-gebied.

Gewapend met een internationaal vaccinatiebewijs plus kopie van onze electronische aanmelding voor Oostenrijk op weg! Onze plannen om München te bezoeken hebben we gelaten waar ze waren: ondanks heel lage cijfers (rond de 50 besmettingen per 100.000 inwoners) zijn winkels alleen geopend volgens ‘click&collect’ principe, en restaurants nog gesloten. Gezien het regenachtige en te koude weer vond ik een eetpauze op een terras dan ook geen aanlokkelijk idee. Er komt vast nog een volgende keer.

Vanwege de aangekondige strenge grenscontroles bij de grote grensovergangen besloten we een kleine grenspost uit te kiezen. Goede keuze: we mochten gewoon doorrijden!

(wordt vervolgd)

30 Reacties op “eindelijk weer!”

 1. Dat moet heeeeeerlijk aanvoelen! Genieten is dé boodschap.
  Waar haal je een internationaal vaccinatiebewijs? Ik wist niet dat dit bestond.

  Like

 2. Ik wens jullie veel plezier daar. Door omstandigheden moet ik nog even wachten op mijn tweede vaccinatie.

  Like

 3. Goed voor jullie, wij krijgen 24 juni ons 2e vaccin, al is het geen garantie, we zullen ons toch iets veiliger voelen.

  Like

 4. Doe je het prachtige Oostenrijk even de groetjes van mij? Wij verzetten onze reis naar de bergen voorlopig nog even.

  Like

 5. Maar dát is fijn, heel veel plezier.Ik denk nog steeds na over vaccinatie, maar áls ik ervoor ga hoef ik er maar 1 omdat ik het virus al gehad heb.

  Like

     1. Maar zolang ik me toch nog aan alle regels moet houden heeft het nog niet veel nut, ik reis niet en ga niet naar grote evenementen.

      Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: