intussen in de tuin …..

Alweer heel wat jaren geleden hadden we een waar slakkenprobleem in de tuin. Nou ja probleem ….. het was een ware invasie …… Zowat dagelijks ging ik op (naakt)slakkenjacht in een poging om, voor wat betreft de hosta’s, te redden wat er te redden viel. Het leek af en toe vechten tegen de bierkaai.

Dit jaar kocht ik een aantal nieuwe hosta’s die ik uit voorzorg niet in de volle grond maar in (oude) terracotta potten heb gezet. In een van de potten was nog plaats voor een enkel plantje lievevrouwenbedstro. Ik kreeg het van mijn jongste, hij had geen plek meer vrij in zijn border.

Kruidenbak ziet er prima uit.

Het laantje moeraseiken, achter in de huiswei. De foto is vorige week gemaakt. Vorig jaar zaten ze in deze tijd van het jaar al vol in het blad. Het scheelt zeker drie weken, de groei en bloei. Maar vandaag zijn ze dankzij de hogere temperaturen ook weer vol mooi en fris groen blad.

De nieuwe border begint voorzichtigjes aan wat te worden. Mits hond eruit blijft ……

De (nog even) kale vlakte,

maar die blijft niet lang meer kaal! We hebben gewikt en gewogen: inzaaien of grasmatten leggen. RaRa, wat is het geworden?

De tuin is in het voorjaar op z’n mooist, vind ik. Lekker wild, overal Akelei, heerlijk.

Ligt het lekker? Ja, het ligt lekker 🙂

25 Reacties op “intussen in de tuin …..”

 1. Mooi, heel mooi! Ik denk dat onze akelei de geest heeft gegeven. Helaas. En ik hoop dat de slakken uit je potten blijven. Onze hosta’s staan ook in potten maar dat houdt de slakken (met huisjes) niet tegen.

  Like

 2. Wat heb jij de ruimte daar, prachtig. Ik kreeg jaren gelden de akelei als stekje van een zus. Intussen krijg ik er ieder jaar wat meer bij.

  Like

 3. Als ik hond was ging ik daar nooit meer weg. Ook ik ben nu gepfizerd. het gaat de goede kant op.

  Like

 4. Hosta’s en slakken gaan gewoon niét samen, ik hoop dat de slakken niet in de gaten hebben dat ze in de potten staan. 😉
  Grasrollen werkt natuurlijk veel sneller dan inzaaien want dan duurt het écht wel even eer je een echte grasmat hebt. De hond is tevreden zo te zien, die wil wel “op het (gras) matje komen. “

  Like

 5. Als het goedgekeurd is door de hond… dan is het zeker goed! Ziet er top uit, beetje jaloers hier 🤣.

  Geliked door 1 persoon

 6. We hebben hier heel weinig gras achter in de tuin en het echte gras dat we hadden werd op een gegeven moment louter mos. Dus hebben we op enig moment kunstgras gelegd en dat is bijna aan vervanging toe. Binnenkort dus weer mooi (nep)gras.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: