blij mens

Afgelopen Moederdag zou ik mijn 2e anti COVID-19 vaccinatie krijgen. De eerste, van begin maart, was van AstraZeneca, ik ging er van uit dat de tweede ook uit dat laboratorium zou komen. Maar nee. Omdat ik nog geen zestig ben was dat niet vanzelfsprekend. Het vaccin is alleen nog maar goed genoeg voor mensen van 61 tot 65 …. Notabene: zelfs voor mijn man – nog nèt geen 61 – was het krijgen van deze prik niet meer vanzelfsprekend. Enfin, de prikafspraak stond, formulieren (oh jee, bureaucratisch Duitsland en formulieren ….) waren in veelvoud ingevuld (2 voor de Astra Zeneca prik en ook maar 2 voor als ik ‘m echt niet zou krijgen, die waren voor een eventuele Pfizer prik) en goedgeluimd gingen we op weg naar de priklocatie.

Bij het meldpunt bleek dat ik echt niet zomaar geprikt kon worden met AstraZeneca, hiervoor moest de aanwezige arts toestemming verlenen. Ik kreeg een persoonlijk gesprek met hem en hij keurde mijn wens goed. Vervolgens moesten we wel een half uurtje wachten omdat de vaccins voor mij (en voor mijn man) extra moesten worden klaargemaakt. Zo goed als niemand wil deze prikken, wij waren nummer drie en vier van die dag…..

Waarom ik toch persé de tweede prik met het Astra Zeneca vaccin wilde?

Omdat ik MS heb, een auto-immuunziekte (net als coeliakie trouwens). Gelukkig heel mild, zogenaamd benigne. Het blijft altijd even spannend hoe deze ziekte reageert op virusinfecties. Zo kreeg ik vroeger hoogst zelden de griep, en als, nooit langer dan een dag of wat en altijd heel mild. Tot die ene keer dat ik er wèl goed ziek van werd en heel lang oogklachten bleef houden. Zo lang dat ik bang was dat dit blijvend zou zijn maar gelukkig trok het na een aantal maanden weer bij zonder restklachten. Sindsdien sla ik geen griepprik over, voor mij geen griep meer ….

Toen ik de eerste anti-covid-vaccinatie kreeg was ik als een kind zo blij: eindelijk op weg naar weer een zo goed als normaal leven én ook nog eens nauwelijks bijwerkingen die te maken zouden kunnen hebben met MS. Vandaar ook mijn wens om de tweede prik ook van Astra Zeneca te willen in plaats van een andere fabrikant.

Na de eerste prik had ik milde hoofdpijnklachten en een licht gevoelige prikplek. En nu: niks van dit alles. Kortom, ik ben blij 🙂 Laat de zomer maar komen …..

37 Reacties op “blij mens”

 1. Toch vreemd hoe de verschillende lidstaten met dat AZ vaccin omgaan. In Denemarken wordt het al een tijd niet meer gegeven, in België wordt het gegeven aan mensen vanaf 41. Dat is maar liefst 20 levensjaren verschil met bij jullie! Dat zal nu wel veranderen aangezien de EU beslist heeft geen AZ meer te bestellen.

  Like

   1. Ik vind het wel jammer dat ik nog tot 27 juli moet wachten tot mijn 2de prik (eerste was 4 mei). Dat wil zeggen dat ik maar vanaf 10 augustus beschermd ben, en dan nog maar voor 60% want AZ beschermt maar 60%.
    Ik snap dan ook niet dat ze dit vaccin geven aan mensen met een onderliggende ziekte.

    Like

    1. tegen die tijd zijn gelukkig heel veel mensen geprikt en is er toch iets van groepsimmuniteit, en vervolgens is de eerste groep weer bijna aan de beurt voor een opfris prik

     Like

 2. Ik denk niet dat het hier in België kan dat de tweede prik van een ander merk is dan de eerste? En alvast zeker niet dat hier de keuze wordt gegeven.
  Fijn dat je veilig bent nu, ik begrijp de redenering perfect.
  Wat een mooi moederdagcadeau.

  Like

 3. Kijk ’s aan, de weg naar de vrijheid lonkt. Zo fijn voor je.
  Ik sta voor eind deze maand op de planning om de eerste Pfizerprik te ontvangen, de tweede volgt dan reeds in juni.

  Like

 4. Ook wij zijn volgende week aan de beurt, Pfizer…
  Het geeft toch een iets veiliger gevoel omdat ik elke dag klanten moet helpen “face to face”.

  Like

 5. Wat een gedoe rondom die prikken hé. Maar heel fijn dat je nu de tweede binnen hebt. Voelt een stuk veiliger.
  Wij hebben ook de AstraZeneca gehad. Ik was na de eerste prik een beetje koortsig en hoofdpijn , ben dus heel benieuwd hoe het na de tweede gaat over 4 weken.

  Geliked door 1 persoon

 6. Geweldig dat jullie al helemaal klaar zijn, gefeliciteerd. Gek eigenlijk, wij, allebei 72 jaar moeten nog een paar weken wachten op onze tweede. Terwijl ik medicatie voor de reuma slik die mijn weerstand verlaagd…

  Like

 7. Ik ben ergens in juni aan de beurt. Geen idee welke. Maakt mij ook niet zo erg uit. Je DNA wordt toch veranderd en je kunt daarna geen kinderen meer krijgen. En o ja, je wordt ook overal gevolgd en ze kunnen je van afstand aan en uit zetten.
  Fijn dat je geen klachten hebt en mocht je plots zwemvliezen tussen je vingers krijgen, dan weet je waar het van komt 😉

  Like

 8. Lijkt me niet goed om met twee merken door elkaar te werken. Gelukkig kon nu toch ook de tweede prik met AZ . Fijn dat het zonder klachten is verlopen. Op echte vrijheid moet je helaas toch nog wachten.

  Like

 9. Fijn dat je toch Astra hebt gekregen. Ik vraag me ook af of je anders niet drie prikken had moeten krijgen want om twee soorten vaccines te ‘mengen’???

  Ik heb de eerste Pfizer ondertussen gehad. Niet echt veel last van de bijwerkingen gehad. Alleen wat hangerig maar dat hoeft daar niet aan gelegen te hebben.

  Like

  1. Het is hier schijnbaar normaal, ik ken zo’n 10 mensen wiens 1e prik van AZ en de 2e
   prik van Pfizer was. Allemaal mannen/vrouwen tussen 25 en 50 jaar oud.

   Like

 10. Er is nog niet een echte richtlijn hoe ze met die vaccinaties overweg moeten. Helaas. Dat helpt het ook niet.

  Love As Always
  Dimario

  Like

 11. Nog een paar weken, en dan krijg ik ook de 2e Astra.
  Maar ergens geeft het wel een fijn gevoel.
  Ook al vind ik het tien keer niets!

  Like

 12. Ik vind het heel raar dat ze de tweede prik van een ander vaccin geven daar, vooral omdat AZ en Pfizer op een andere manier werken… Maar goed, voor jou maakt het nu gelukkig niet meer uit. Ik mag maandag gaan voor mijn eerste vaccin, het zal Moderna worden. Ik ben erg opgelucht, maar stel me toch ook vragen bij die nieuwe varianten waartegen de vaccins niet goed lijken te beschermen… Hopelijk begint het hierna niet allemaal opnieuw.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: