nog wat glutenvrij en zo

Nog even terugkomend op mijn vorige blogbericht. Ik kocht nog een aantal van de overige glutenvrije vleesvervangers:

Bij de Edeka in Duitsland dus. Nog even niet toegankelijk voor degenen die zich niet willen laten testen ….. Goed nieuws voor degenen die dat wel willen laten doen:

Steeds meer testcentra waar je je gratis kunt laten testen. Dat scheelt heel wat met de 70€ die mijn middelste en jongste in Nederland moesten betalen voor dezelfde officiële sneltesten. Ik denk dat de Duitse middenstand hier achter zit, zij zagen de afgelopen weken hun omzet met zo‘n 80% teruglopen na het sluiten van de grenzen voor klanten uit Nederland.

Heb ik het wel eens gehad over mijn voorliefde voor tulpen? In de vaas weliswaar, want in mijn tuin heb ik ze niet. Te veel werk om de bollen na de bloei weer uit de grond te halen.

We gingen een klein rondje fietsen, richting Schinveldse bossen waar deze mooie jongens en meisjes fijn stonden te grazen. Gelukkig achter een stevige afrastering want anders durf ik er niet langs ….

Onze kers in volle bloei. Dat belooft, ondanks de vele vrieskoude nachten, toch weer een mooie oogst te worden. Grappig genoeg staat de kersenboom – links naast deze schoonheid – voor het eerst in twintig jaar in bloei. Zou hij gehoord hebben dat we ‘m dit jaar nog wil(d)en omzagen?

Wederom een ronde met de hond, word langzaamaan saai ….. maar het blijft leuk 😀

Paardenmest. Dat ruikt niet fris ….. maar wel natuurlijk 😀

Aan de andere kant van ons dorp een pracht van een fruitboom:

En zo was het zoveelste rondje dorp weer bijna ten einde.

27 Reacties op “nog wat glutenvrij en zo”

 1. Moeten tulpenbollen uit de grond na de bloei? Daar was ik me niet van bewust. Hier hebben ze net prachtig gebloeid in de hof.

  Like

 2. Oh, nu weet ik waarom de tulpenbollen die we ooit geplant hebben nooit meer tulpen geworden zijn. Wist ik veel dat je die uit de grond moet halen!
  Mooie fruitbloesems nu overal hè. Onze appelboom bloesemt ook zo mooi nu.

  Like

 3. Glutenvrije tips altijd welkom! (Mijn man is zwaar allergisch aan gluten)
  Op vandaag is het toch al heel wat beter dan 20 jaar geleden, nu is het aanbod veel groter, maar toch blijft het een straf op veel vlakken…

  Like

   1. Mijn echtgenoot nu zo’n 20 jaar ongeveer. Toch niet altijd evident. Gelukkig kook ik erg graag en maak veel dingen zelf. ☺️

    Like

 4. Paardenmest wordt door een kennis gebruikt om bij de rozen te doen, door de bodem schoffelen en ze varen er wel bij. Er zit vast iets goeds in. ☻

  Like

 5. En aan deze kant van de grens draaien de tankstations overuren om alles bij te houden.

  Like

 6. Hoe leuk ik het ook altijd vond om in Duitsland uitgebreid boodschappen te doen, het zit er voorlopig niet in. Geen test voor mij, zelfs geen gratis.

  Like

 7. Prachtige foto’s!
  Onze talloze tulpenbollen bloeien jaar na jaar overvloedig. Ze zitten al 24 jaar in de grond en worden er nooit uitgehaald.

  Like

 8. Eh…… nee je hebt het volgens nooit verteld dat je gek bent op tulpen. 😉 Het is wél een pracht bos. Goed geregeld zo met die testen al wordt niemand blij van het testen op zich. Dat wordt bij jou dus goed kerseneten, dat hoor je wel eens anders. 😉

  Like

 9. Ik heb geen tulpen maar wel narcissen in de tuin die ik altijd in de grond laat zitten, inderdaad veel te veel werk. Mijn narcissen blijven het goed doen en vermeerderen zich zelfs.

  Like

 10. Dat ziet er lekker uit zeg! Wat fijn dat het aanbod zo goed wordt. En ook fijn van het gratis testen. Ik snap die Duitse middenstand wel!

  Like

 11. Ik hoorde van die kosten en dacht meen je dat nou? Ik ga nu gewoon even niet naar Duitsland tegen de tijd dat het weer mag komt het vanzelf goed.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: