lekker bezig

Nu het weer weer wat beter wordt, gaat het ook weer wat beter met mijn beweegmomenten, volgens Fitbit dan, want die telt alles voor me. Misschien raak ik de extra winterkilo’s nu ook eindelijk kwijt …..

Gisteren heb ik gewandeld, gefietst en een kweker van tuinplanten bezocht. Plus de gekochte plantjes in de grond gezet. Honderdelf zoneminuten, dat wil zeggen minuten waarbij ik goed bezig was :-), dat was lang geleden.

Omdat ik voor die kweker de grens over moest (en liefst ook weer terug wilde) ben ik van tevoren ge-snel-test. Het is zó een leuke kweker van bekende en minder bekende planten, de moeite van het bezoeken meer dan waard. Ik zocht en kocht (prairie)planten voor een nieuwe border die pal op het zuiden en tegen een wand van cortenstaal ligt.

Nu de hond nog afleren om die tere plantjes weer uit te graven ……. 😦
Bedoel je mij?? Ja jij!!

Hopelijk kunnen we binnenkort ook de nieuwe graszoden leggen, dan ziet de tuin er weer piekfijn uit.

Een deel van de bovenstaande beschikbare woningen is al verhuurd, gaat goed.

Boodschappen doe ik nu voornamelijk bij supermarkten (en groenteboer) in Duitsland. Het is er fijn boodschappen doen sinds de grenzen dicht zijn en dus kan ik ook rustig op zoek gaan naar nieuwe glutenvrije spullen. Zo vond ik deze vegetarische (vegan) èn glutenvrije vleesvervanger. Oordeel: smaak was absoluut niet verkeerd. Ik kocht het bij de Edeka (D), maar het is vast ook te koop bij andere Duitse supermarkten. En er zijn ook nog heel wat meer smaken: zie link

En ja, ook daar kan ik tulpen kopen 🙂

24 Reacties op “lekker bezig”

 1. Lekker, hè?😎Ook al is het nog fris, dit weer geeft energie.🪴Ook druk bezig in mijn “tuintje” en in het bijenhotel zijn de eerste gasten gearriveerd!🐝

  Like

 2. Ons balkon aan de straatzijde is geheel van cortenstaal, daar hebben we ook al lang plezier van. Bij Bastin komen we ook regelmatig.

  Like

 3. Jij hebt ook een fitbit! Ik lach me elke keer het ongans als ik weer een batch heb verdiend (-: Wat kunnen honden onschuldig kijken, hè? Zoals-ie nu kijkt, geef je hem je laatste stuiver, maar vijf minuten later wil je ‘m terug…
  Prairieplanten. Dat is bijzonder.

  Like

 4. Plantjes kopen voor een nieuwe border, het ultieme geluk. Wij krijgen het resultaat toch wel een keer te zien?

  Like

 5. Ach welnee joh, die hond weer écht van niets hoor, dat zie je toch zó op die foto!! 😉 Ik laat het bij de tulpen, m’n eetlust laat nog te wensen over.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: