wandelen bij Gangelt

Het is even lastig, dat omgaan met de regels v.w.b. niet zomaar de grens oversteken. Zeker hier in ons dorp, dat aan drie zijdes heel dichtbij een Nederlandse grens heeft. Te voet overtraden we dan ook al aantal keer de regels, iets met het geen zin hebben om de hond in de auto te zetten voor een wandelronde.

Afgelopen zondag reden we – zonder hond – een paar dorpen verder. Er zijn meer dan genoeg mooie plekken om aan Duitse zijde van de grens te wandelen.

Natuurgebied Rodebach-Roode Beek is er een van, een grensoverschrijdend natuurgebied. We parkeerden de auto net buiten Gangelt en liepen rond de grote roeivijver. Als kind ging mijn man hier al roeien, grappig toch? Net voor dat we de grens zouden overgaan naar Schinveld sloegen we rechtsaf.

Terug richting parkeerplaats kwamen we langs het openluchtzwembad van Gangelt. Dit was en is een geliefd zwembad voor Duitsers en Nederlanders. Ook nog dicht, en niet alleen omdat het nog te fris is om buiten te zwemmen ….

Geen coffee-to-go voor ons, wij gingen fijn naar huis voor Kaffee und Kuchen ….

24 Reacties op “wandelen bij Gangelt”

 1. Mooie foto’s, Inge.❤️Met knalrode wangen zit ik aan de koffie na mijn (bijna) dagelijkse wandeling op Vlaams grondgebied.😎

  Like

 2. Kaffee und Kuchen! Het ziet eruit als Käsekuchen, ben ik juist? 😉
  Goh, ik ben benieuwd of we hier nu controles gaan hebben aan de grens maar eerlijk gezegd geloof ik er niks van. Ik heb de hele lockdown over de grens boodschappen gedaan en geen enkele keer controle gehad.
  En in ons natuurgebied (grensoverschrijdend) weet je niet eens wanneer je in België of in Nederland loopt want er staan niet overal grenspalen.

  Like

 3. Mooie plekken ontdekken in de omgeving. Te voet de grens oversteken in een natuurdomein zou toch moeten mogen!?
  Ik ontdek een lekker stukje käsetorte?

  Like

 4. Geweldig toch? Heerlijk wandelen, telkenmale de grens overschrijden en regels met voeten treden (-: Ik zie me daar wandelen, hoor. Prachtig gebied.

  Like

 5. Was vorige week ook in de buurt van de grens (waar we niet over gingen) maar onderweg erheen werden we door wel 7 of 8 mensen gewaarschuwd. Vanwaar we afdraaide zagen we inderdaad controleurs staan. Het is nog even volhouden. De kaffee ziet er zalig uit, kuchen is niet zo mijn ding.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: