bokeh

Ik was van plan om de (voorlopig even laatste, want ze gaat een tijdje op vakantie, en dat is haar gegund!) 12e aflevering Anne’s 30 weeks photo challenge aan me voorbij te laten gaan omdat ik alleen foto’s maak met de/mijn I-phone en ik verder ab-so-luut geen verstand heb van fotograferen. Wist ook nul van de betekenis van bokeh af, maar al bloggende gaat er vaak een wereld voor je open.

Toen ik vanmorgen een rondje door de tuin plus huiswei liep maakte ik, zoals zo vaak, enkele foto’s. En nu bleek ik toevallig aan de voorwaarden van de opdracht (bokeh) te hebben voldaan.

Wat is bokeh? “Boke” komt uit het Japans en betekent “onscherpte. Volgens Wikipedia: “Het drukt de kwaliteit van de onscherpte in een foto uit. Het gaat om de onscherpte die ontstaat doordat het voorwerp buiten het scherptevlak ligt. Bewegingsonscherpte valt hier niet onder.”

Oordeel zelf:

Deze vond ik minder geslaagd:

15 Reacties op “bokeh”

 1. Schitterend! En hier is het ook een komen en gaan bij het bijenhotel. Zo leuk om te zien.🐝

  Like

 2. Ja, dit is bokeh. Bloesem scherp, achtergrond onscherp. Mooi gedaan en dat kan allemaal met een goede smartphone.

  Like

 3. Misschien is het wat te laat, maar ik zie niet zoveel onscherpte meer… 😉 Of alles in onscherp… als ik mijn ene oog dichtknijp.

  Love As Always
  Dimario

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: