belangrijk, vind ik:

Ik vind deze brandbrief van het Zuyderland ziekenhuis (Sittard-Geleen en Heerlen) aan kabinet, Gezondheidsraad en het RIVM belangrijk genoeg om ook hier te delen.

Voor degenen die de link niet willen of kunnen aanklikken, het komt in het kort hier op neer:

Het vaccinatie-zwabberbeleid eist zijn tol

In het Zuyderland ziekenhuis is de eerste patiënt met Corona binnengebracht die ‘dankzij’ alle commotie omtrent het vaccin met Astra Zeneca zou hebben geweigerd. Hij ligt nu met ernstige verwoestingen aan zijn longen èn enorme spijt achteraf van het weigeren van het vaccin in het ziekenhuis. Het ziekenhuis heeft toestemming van deze patiënt om zijn longfoto te publiceren.

In eerste instantie voor mezelf en voor mijn omgeving, maar ook om de gezondheidszorg te ontlasten heb ik me laten vaccineren toen ik de kans kreeg. Geen moment heb ik getwijfeld over wel of niet. Astra Zeneca was het aangebodene en ik zou me zo weer laten vaccineren hiermee. En waarom ook niet?

Zo langzamerhand begin ik te geloven dat de lockdown nog héél veel langer gaat duren ………… en dat wil toch niemand?

19 Reacties op “belangrijk, vind ik:”

 1. Een brief waarvan je haar gaat overeind staan.
  En dan gaat het niet alleen om het vaccinatiebeleid denk ik, maar ook om de roep om versoepelingen, die dan nog ingewilligd wordt. Ga met je “niet-dringende” aandoening maar een pintje drinken op een terrasje in de zon, dat zal je deugd doen.
  Zucht.

  Like

 2. Dank je. Het is verschrikkelijk voor de persoon in kwestie natuurlijk.

  Ik twijfel niet aan de vaccinatie maar vind het wel een opsteker als er wat bemoediging komt zeker dat de mensen in mijn omgeving Pfizer gaan krijgen.

  Angela Merkel liet zich ook inenten met AstraZeneca las ik gisteren.

  Niet dat je er bang van wordt maar het moest maar eens willen lukken …

  Like

 3. Ook mijn vaccinaties staan gepland, ik krijg Pfizer maar dat had ook Astra Zenica mogen zijn, ik had geen moment getwijfeld.

  Like

 4. Wat je laatste zin betreft: ik vrees dat je gelijk hebt. Straks worden versoepelingen toegestaan in België, en dat terwijl het virus nog volop woekert maar de cijfers zogezegd dalen. Tja, wat wil je als er minder getest wordt dan voorheen…

  Geliked door 1 persoon

 5. Is er een lockdown dan? Het is zo druk overal dat corona alweer over lijkt. Wat iemand qua inenten doet is zijn of haar keuze, de gevolgen zijn namelijk ook voor diegene. Achteraf is het altijd makkelijk.

  Like

 6. De lockdown wordt nauwelijks nageleefd, ik vrees dat we er nog lang niet vanaf zijn, Alle tegenstrijdige berichten doen er geen goed aan.

  Like

 7. Ik accepteer elke vaccinatie tegen corona die mij geboden wordt. De meeste bijwerkingen zijn tijdelijk van aard.
  Krijg ik een ernstige bijwerking… dan was het defect sowieso al latent in mij aanwezig (en had ik het toch al wel gekregen, al dan niet door corona).
  De Britten hebben in deze een betere afweging gemaakt en zijn door blijven vaccineren.

  Geliked door 1 persoon

 8. Ik heb ook de eerste prik al gehad met Astra Zeneca, geen moment getwijfeld of ik deze wel wilde. Voor mij is het alles beter dan de dreiging van ziek worden door het virus.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: