oei, en ook nog meedoen met Satur9’s photo challenge ….

Dit las ik net op NOS.nl

en dit op L1:

Wat zal ik zeggen …. het wordt er allemaal niet leuker op. Morgenvroeg nog maar wat extra boodschappen doen bij de Nederlandse supermarkt, je weet maar nooit hoe streng de grenscontroles gaan zijn met ingang van dinsdag. Voor de rest blijf ik maar weer fijn thuis “in meiner Heimat” ……

Zucht.

Enfin. Voor een van mijn schoondochters heb ik een plantenpot gehaakt. Ze, die schoondochter, was laatst jarig, vandaar dat ze de plant er ook bijkrijgt. Omdat ze niet echt groene vingers heeft een makkelijk exemplaar, die zal het wel overleven …

We liepen weer eens een rondje met het hondje. Ik zag deze versiering en appte gelijk schoonzus en zwager met de vraag hoe het met hun hoogzwangere dochter is (ze was 1 april uitgeteld). Hun antwoord: 🐌 Nou ja zeg ….

“Lost” staat erop, de rest kan ik niet goed ontcijferen. Toch zielig, zo’n verlaten schoen, en niet de eerste die ik de afgelopen tijd heb gezien.

Laatst nog bij mama schaap in de buik, en nu al weer zo groot, maar wel leuk, zo’n gestippeld exemplaar.

En toen zag ik, na er al -tig keer voorbij te zijn gelopen en gefietst in de afgelopen jaren, deze prachtige brievenbus, en dacht ik gelijk aan de photo challenge van Anne. ‘t Is een oudje, eentje die ik best zelf zou willen hebben. Misschien krijgt ie nog een plaatsje op haar blog?

Fijne paasdagen!

31 Reacties op “oei, en ook nog meedoen met Satur9’s photo challenge ….”

 1. Vreemde regel, alsof je binnen 48 niét iemand kunt besmetten als je het onder de leden hebt. Leuke planten potjes, knap haakwerk hoor.

  Like

  1. tja, en nu alleen nog de grens over net een negatieve test. Ben benieuwd hoe ze gaan controleren, er zijn zóveel grensovergangen alleen al in onze gemeente. En dan ook nog eens de onofficiële…

   Like

 2. Als de Duitsers nou stoppen met hier boodschappen doen, dan is de kans dat ze een besmetting oplopen ook meteen een stuk kleiner. Venlo is nog steeds meer dan populair bij onze Oosterburen.

  Like

  1. zeker gezien de enorme besmettingsgraad in Venlo en omstreken. Hier zijn het voornamelijk Nederlanders (en Belgen) die goedkoop komen tanken en boodschappen doen

   Like

   1. Klopt. De besmettingsgraad is hier enorm. Ik snap onze Oosterburen daarom niet. Maar goed… Ik snap ook een deel van de ‘Ollanders niet dus wat dat betreft niets nieuws onder de zon.

    Like

    1. De besmettingscijfers hier in onze Kreis vallen nog enigszins mee, nog net onder de 100 (tegen >200 in Nederland). Ik hoop dat dat zo blijft ….. Het was net ontiegelijk druk bij het tankstation, alleen maar geel/zwarte nummerborden. Die zien we dus voorlopig niet meer?? Blijf gezond zou ik zeggen 😷

     Geliked door 1 persoon

 3. Die Sansevieria zal het beslist wel een ganse tijd uitzingen. Sterke planten en bovendien prima luchtzuiveraars.
  Erg aandoenlijk, die schapen. Koetjesschapen, zowaar.
  Die schoen zal van iemand zijn die naast zijn schoenen is beginnen te lopen. 😉
  Fijne Pasen!

  Like

 4. Leuk zeg, die gehaakte plantenpot!
  En natúúrlijk komt die mooie brievenbus ook op de overzichtspagina van de foto challenge 🙂 Dat doe ik meteen even!

  Like

 5. Dat wordt lastig als ik door Duitsland rij met Moppie. Niet dat ze daar zullen controleren, maar toch even wegblijven denk ik dan… Mooie brievenbus.

  Like

 6. Mooi gehaakt ‘jasje’!
  De regels worden alsmaar strenger en niet altijd te begrijpen….
  En de brievenbus is heel geslaagd.

  Like

 7. Voorlopig gaan wij maar niet naar Duitsland, terwijl ik er al een jaar hoognodig naar toe moet. Maar het is niet anders, gewoon verstandig blijven!!

  Like

 8. Ben niet meer naar je heimat gereden als ik ga wil ik ook naar Aldi Sud en de dierenwinkel en die zijn toch niet open met Pasen. Je plantenpotje is leuk, goed cadeau ook.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: