allerlei

Ik ben blij dat de verkiezingen bijna voorbij zijn. Ik heb nu zo ongeveer ieder gezicht en ieder standpunt -tig keer voorbij zien en horen komen. Het leukst om te zien vond ik de uitzending van het jeugdjournaal gisteravond. Ik laat me niet beïnvloeden hoor, onze stembiljetten zijn vorige week al op de post gegaan richting Den Haag. Nederlanders in het buitenland mogen al heel wat jaren per brief stemmen en dat vind ik wel zo prettig.

Een van mijn zonen nam het nieuwe glutenvrije brood van de Jumbo voor me mee. Smaak oordeel: niet verkeerd.

Vorige week was het weer de nationale week zonder vlees. Dit jaar hebben we 6 van de 7 dagen geen vlees gegeten, goed toch?

Deze wil ik wel eens proeven, maar eerst uitzoeken waar ik ‘m kan kopen. Niet iedere vleesvervanger is glutenvrij, maar deze wel, en dus moet ik ‘m proberen. Tot nog toe ben ik groot fan van de ‘ruigburger’ van AH, met de ‘beyond burger’ op plek twee. Dus binnenkort kan ik wellicht kiezen uit drie vegetarische èn glutenvrije burgers!

Het heeft flink gestormd afgelopen week. Gelukkig geen schade in onze tuin maar in het bosje achter onze wei is wel een grote boom gesneuveld.

Vorige week bezocht ik voor het eerst in maanden een heuse winkel, ‘mijn’ wolwinkel. Ik kocht een leuk haakboek en meer dan voldoende materiaal om weer een tijdje zoet te zijn met breien en haken.

Ik haakte de DikkieDik handpop voor het oudste dochtertje van mijn nichtje omdat ze binnenkort grote zus wordt. Het patroon staat trouwens niet in dit boek maar wel —> hier. Inmiddels hebben zich al meer gegadigden gemeld voor zo’n handpop ….

Van flink bezig zijn krijg je honger ….. Gelukkig is er nog één stuk Käsekuchen over, en die eigen ik me toe.

38 Reacties op “allerlei”

 1. Wat ziet die taart er heerlijk uit! Kastaart is helemaal mijn ding.
  De handpop is heel leuk.
  Met het vegetarisch vlees heb ik tot nu toe geen goede ervaringen. Vaak zitten er zoveel toevoegingen/smaakmakers/zout in en dat wil ik niet. Mijn buik wordt er ook naar van.

  Like

 2. DikkieDik is een één woord: geweldig. Nog niet cadeau gegeven maar nu al geslaagd!
  Jij volgt zeker het puntendieet (-:

  Like

 3. Verkiezingen in Nederland? Ich habe keine Ahnung.
  Ik vraag me af hoe kaastaart smaakt. Echt naar kaas? In dat geval: laat maar komen. Als het zoet smaakt: thanks, but no thanks.

  Like

 4. Ja Dikkie Dik, ik vind het jammer, dat mijn kleinzoon niet eens weet wie het is in feite.. hahaha Er zijn andere figuren die ik niet onthoud nog voor in de plaats gekomen, veel van youtube ook..

  Toevallig, komt er vandaag bij mij garen binnen voor een nieuwe mandala, was al aan het proefhaken met andere bolletjes, maar nu weer serieus straks 😀 Met een whirl aan de slag!

  Daarna op naar de dekens voor 2 meisjes op komst, zoet roze, daar heb ik nog even de tijd voor 😉

  X

  Like

 5. Dank dank. Nu weet ik welke burgers ik kan aanschaffen.
  NB. Je hebt het vast al gezien. Bij AH alle A-merken glutenvrij 3 halen, 2 betalen. Mijn voorraadkast en diepvries zijn goed gevuld.

  Like

 6. Wat een gedoe rondom de opgestuurde stembiljetten. Het was niet voor iedereen duidelijk zo bleek wel…..nog even tegen de verkiesbare hoofden aankijken op tv, hoort erbij. 🙂

  Like

 7. Die verkiezingsprogramma’s laat ik aan me voorbijgaan, de punt kaastaart ook, als ik dan toch moet kiezen ga ik voor een chipolata punt. én voor die leuke dikkie Dik natuurlijk.

  Geliked door 1 persoon

 8. Dikkie Dik(L) wat een leukerd!
  Aandacht vragen voor minder vleesconsumptie vind ik alleen maar goed. Alleen zouden ze dat in de BBQ periode moeten doen als mensen weer van die belachelijke bakjes kopen en het schranzen uren doorgaat. Dat gezegd hebbende, ik heb 2 dagen vis gegeten en vond het toen wel weer prima.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: