blogje allerlei

Een heuse buurtbieb zag ik in ‘mijn’ supermarkt. Grappig. Het is dat ik weinig tijd (lees: zin) had om langer dan nodig in de supermarkt te vertoeven anders had ik wellicht even dit leesvoer aan een nadere inspectie onderworpen.

Mijn vaste groente- en fruitboer is gestopt met zijn winkel. Jammer, want ik kwam er graag. Ik heb even moeten zoeken maar heb gelukkig een boerderijwinkel gevonden waar ze mijn favoriete appel, de Wellant, verkopen.

Haha, zoekplaatje, dat krijg je als je een gigantische zwerm kraanvogels wilt fotograferen met een I-phone. Les geleerd: dat gaat dus niet heel erg goed ….

Ik had deze schoonheid al doorgestuurd naar Sjoerd maar zet ‘m ook even hier: een heuse VW kever, en dan ook nog eens een cabrio. Uit 1971. Staat hier sinds kort regelmatig op de oprit dankzij de nieuwe vriendin van onze middelste 😀

Ik deed mijn boodschappen vroeger het liefst bij de Jumbo in de buurt, maar omdat ik die winkel te klein vind/vond, met teveel klanten die zich nauwelijks iets van de maatregelen m.b.t. Corona aantrokken, ga ik sinds een jaar bijna uitsluitend nog naar een grote AH. Het is wel iets verder rijden maar dat heb ik er graag voor over. Ik kan daar zelf mijn boodschappen scannen, dat ging bij de Jumbo waar ik kwam niet. Het is tegenwoordig wel zo prettig om zo min mogelijk onnodige contacten met anderen te hebben. Ik word nog eens compleet contactgestoord geloof ik maar dat terzijde …… Sinds kort heb ik ontdekt dat ik ook kan scannen met de i-phone in plaats van met de handscanner, da’s ook nog eens heel wat hygiënischer. Mijn boodschappenlijstje staat er al in, ik hoef alleen nog de boodschappen te scannen. Bij het afrekenen kreeg ik laatst een controle, dat gebeurt af en toe wel eens maar tot nog toe was altijd alles goed. Dit keer niet. Iets was niet helemaal goed gegaan, en dus moesten al mijn boodschappen handmatig opnieuw worden gescand door een medewerker. Ik hoop niet dat ik nu te boek sta als fraudeur …….

Eens proberen …..

Het was even uitbundig lente, maar nu even niet, net nu wij een nieuwe grasmat krijgen …..

38 Reacties op “blogje allerlei”

 1. Ah, een nieuwe vriendin, leuk! En eentje met een mooie kever. Heerlijk om in te rijden van zodra de lente zich aandient. Op zo’n moment mis ik mijn cabriootje wel.
  Ik loop niet met een handscanner door de winkel (en een iphone heb ik niet), maar ik scan wel zelf aan de zelfscankassa’s. Vind het super gemakkelijk maar ik blijk bij onze AH toch een vrij alleenstaand geval want er staan altijd lange rijen aan de twee nog overgebleven bemande kassa’s. Ik snap dat niet.

  Like

 2. Ik ga graag naar de extra grote Pluswinkel hier in de buurt, daar scan je ook zelf je boodschappen en is er ruimte te over om elkaar te ontwijken. Ik heb vroeger twee kevers versleten, heerlijke wagens en nu helemaal trendy. Wat woon jij prachtig, zo te zien ❤

  Geliked door 1 persoon

 3. Ja hoor, zoekplaatje ontdekt!
  Heerlijke auto, je zoon koos goed😉.
  Ik werk ook altijd met zelfscanning, maar dat dit ook met de smartphone lukt wist ik niet. Dat zou nog handiger zijn.

  Geliked door 1 persoon

 4. Die bibliotheekhoek zou ik wel zien zitten, maar ik vrees dat het daar ook drummen zou worden.

  Appels halen wij altijd bij de boer en de kraanvogels … ik had de verkeerde lens op het fototoestel. De roep om een bridgecamera wordt er alleen maar luider door.

  Like

 5. Wederom mooie foto’s, maar het leukste vind ik dat middelste een nieuw lief heeft. En die kever is een leuke bijkomstigheid. Mijn toenmalige verloofde had er een. Dan hebben we het over 1971……👵🏼

  Like

 6. Om een nieuwe grasmat aan te leggen, is het sowieso te koud nu. Beter nog even wachten op milder weer.
  Fijn, zo’n Kever. Een oogsnoepje bovendien.
  En met je appel heb je zo’n beetje het logo van Apple nagebootst. Cool.

  Like

  1. Eerst de voorbereidingen (oude mat eraf en wegvoeren, frezen ed) en daarvoor hebben we (lees: ze) alleen tijd in de weekenden, dus de nieuwe grasmat zal pas eind van de maand of begin april liggen

   Like

 7. De onderste foto lijkt meer op een dijkdoorbraak… Mooi die cabrio, toch. En wat een herrie die kevers nog maken.

  Like

 8. De kassabon is één onbegrijpelijke toestand voor me. Maar het zal wel kloppen, ik moet niets hebben van al die digitale toestanden. Ik zoek wél de supermarkten die lekker ruim ingedeeld zijn maar ga toch wel altijd voor “een mens aan de kassa”.

  Like

 9. Een minibieb in de super, beter er geen stoelen bij te plaatsen. 🙂
  Zelf scannen wilde ik ook maar na een aar keer hulp vragen durf ik het niet meer. ☻

  Like

 10. Hebben jullie nog mooi even de tijd om te modderbaden, modderworstelen… Grijp je kans.

  Like

 11. Zo, nou zijn we weer helemaal op de hoogte.
  Ik heb ooit gehad dat ik tijdens zo’n controle alles moest uitladen om dat de dame die de controle deed per ongeluk twee keer één verpakking scande omdat ze dacht dat de andere verpakking dezelfde was. Maar dat was dus een andere variant. Ik voelde me toen ook niet echt heel happy.

  Like

 12. Je staat niet zomaar te boek als fraudeur. Ook niet omdat je wat teveel hebt gescand. Ze houden ook rekening met een foutpercentage.

  Love As Always
  Dimario

  Like

 13. Leuke smaak heeft die vriendin, Ik liep vanmiddag mijn supermarkt uit met een bos bloesemtakken zonder afgerekend te hebben. Die staan bij de uitgang en ik zag ze pas toen ik mijn boodschappen al afgerekend had. Gelukkig had ik het door en ben teruggelopen, heb er met de cassieres om staan te lachen maar wie weet wat ze ondertussen van mij denken;-(

  Geliked door 1 persoon

 14. Ik ben pas geleden ook gecontroleerd op mijn boodschappen. Alles klopte, maar het gaf toch een unheimisch gevoel dat ze mij er uit pikte.

  Like

  1. Ik ben ook al een paar keer gecontroleerd aan de zelfscan. Dat gebeurt at random en niet omdat je verdacht wordt. Bij onze AH krijg je een stempelkaartje als je controle OK is en als het kaartje vol is (5 lijntjes) krijg je een surprise. Als bedankje voor het ongemak.

   Like

 15. Oei modderige tuin, maar is dat niet beter voor het nieuwe gras? Zelfscannen vind ik irritant en doe ik nooit. Zo’n kast met boeken zou me wel aantrekken trouwens, vooral om erin te zetten trouwens.

  Like

 16. De auto van de vriendin is in elk geval een aanwinst (-:
  Nee joh, jij bent geen fraudeur. Een vergissing is menselijk. Ik gebruik niet de zelfscanner maar reken af bij zelfscan-kassa. Die boekenkast in AH zie ik helemaal staan!

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: