15 februari 2020

Precies één jaar geleden, op 15 februari, was er in onze buurgemeente Gangelt een carnavalsviering, de jaarlijkse ‘Kappensitzung’. Van minstens 1 bezoeker blijkt naderhand dat hij toen al besmet was met het Corona virus. Hij wist het niet, niemand wist het. De goede man is heel erg ziek geweest, lag maandenlang op de IC maar heeft het uiteindelijk overleefd.

Corona was tot dan toe een virus uit en in China. Het bleek later dat de viering in Gangelt het begin was van een Corona ‘superspreader-event in onze Kreis Heinsberg en Gangelt stond dan ook een tijdje in het middelpunt van het nieuws totdat het virus ook elders opdook.

Enfin. Pas een week na die carnavalsviering werden heel veel mensen ziek en moest het hele dorp in quarantaine ….. Enfin, de rest is bekend. En dat al een jaar lang …..

‘nog aevekes op de tenj biete’ oftewel nog even de tanden op elkaar ….

30 Reacties op “15 februari 2020”

 1. Een oud collega van mij woont in Gangelt. Vierde geen carnaval en kwam werken. Een week later was ik ziek… achteraf corona. Of hij de schuldige was of mijn Belgische collega, ik zal het nooit weten.

  Like

  1. Collega van mijn man was op die Sitzung, is ook ziek geweest, net als rest van haar gezin. In die tijd werd ze niet getest. Ze bleek naderhand antistoffen in haar bloed te hebben dus het was wel degelijk C.

   Geliked door 1 persoon

 2. 3 weken later zat de bloggersclub in Utrecht bij elkaar. We hebben het er wel over gehad. Maar voor zover ik weet is niemand ziek geworden. Sommigen hielden al afstand, maar sommigen heb ik wel omhelsd. Als je alles van te voren weet….

  Like

   1. En ik maar al hoestend bacteriën en virussen aan het verspreiden… We hebben toen gewoon heel Utrecht aangestoken, en dan die rode auto met dat Duitse nummerbord uit, jawel…

    Like

 3. Ik vind het een beetje flauw om carnaval ‘de schuld’ te geven. Ga op willekeurig welke apres ski of festival/concert rond en zie hoe dichtbij de mensen daar op elkaar staan. Haha, en dat terwijl ik helemaal niets om carnaval geef.

  Like

 4. In Nederland kwam carnaval precies in zicht toen het virus ook in de buurt was, en dan wil de verspreiding wel. Het was niet de énige reden waarom het zo snel ging maar wel een belangrijke.

  Like

 5. Ik zat vorig jaar eind februari in Valencia.
  Achteraf gezien geluk gehad!
  1 a 2 weekjes later had ik niet makkelijk naar huis gekund, vluchten werden geannuleerd.
  Het was en is een dingetje.

  Like

 6. Bekend van in mijn omgeving ook dorpen en veel doden. Maar wat ik vreemd vind, het brak enorm uit in dorpen in combinatie met carnaval maar waarom was dat dan niet op meerdere plaatsen? Ik ken het carnaval in Valkenswaard daar zijn het 5 cafés op een rij. Eindhoven een straat waar je niet doorheen komt zo vol. Ik geloof niet dat het alleen carnaval was. Een bijwerking met stikstof allicht nog van de mijnen?

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: