‘t is nog maar eventjes koud …

en dus op de valreep een fotoblogje met een beetje sneeuw gecombineerd met een beetje carnaval-die-niet-doorgaat.

We liepen een mooi rondje van ruim een uur: van thuis naar Doenrade, via Viel naar Bingelrade en toen weer terug naar huis. Het was k..k..k..koud toen we begonnen te lopen, maar ik stopte toch af en toe om een foto te maken.

klein kastje voor zwerfboeken in Bingelrade

Ik heb zo goed als niets met carnaval. We zijn normaal ook nooit thuis met deze dagen. Maar wat is nog normaal? Het is carnaval (Vastelaovend zeggen we hier), we zijn thuis èn carnaval wordt niet gevierd …. Maar wel bijna overal iets van carnavalsdecoratie.

Mooi pand in Bingelrade, ‘de ouw pastorie’, een rijksmonument uit 1766.

Zo te zien worden hier eerstdaags lammetjes geboren

We zijn de grens weer overgestoken. Een beetje illegaal want geen identiteitskaart mee … Gelukkig geen grenscontrole (vorige week wel hoorde ik), dat scheelt 😉

Thuis wacht een luie kater – die ons niet eens heeft gemist – èn warme chocomel 😀

20 Reacties op “‘t is nog maar eventjes koud …”

 1. Met blozende wangen zul je die chocolademelk genuttigd hebben. Leen vroeg zojuist om een “heisse oma”. Hij heeft niet gewandeld, maar zit naar het schaatsen te kijken. Ook winters, zullen we maar zeggen.😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Carnaval vind ik maar een dwaze bedoening. Nooit gesnapt dat mensen zich daar zo kunnen aan overgeven.
  Mooie fotoreeks. Je woont duidelijk in een schilderachtige streek.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat is het landschap daar mooi glooiend.
  Ik neem ook niet zoveel foto’s in deze koude. Het is te vervelend met die handschoenen aan en uit. En de batterij loopt zo snel leeg. Bovendien ben ik ingepakt als een michelinmannetje, euh vrouwtje.

  Geliked door 1 persoon

 4. Carnaval ken ik niet als Noorderling.
  Door dat glooiende landschap zie ik meteen dat jullie niet bij mij in de buurt wonen (-: Lijkt me leuk, zo dicht bij de grens, en dan geen ID meenemen.
  Mooie foto’s!

  Geliked door 1 persoon

 5. Toch wel lekker als je overal onbezorgd kan rondlopen. Carnaval doet Dinnetje niet aan, ookal komt ze origine vanuit Limburg. Dus ik hoef nergens aan mee te doen.

  Love As Always
  Di Mario

  Geliked door 1 persoon

 6. Ah, die poes… Daar smelt ik nou van..
  Ja, het is nu gedaan met de sneeuw en de kou, maar ik vond het toch wel erg leuk. Mooie foto’s laat je zien!

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik heb een Brabo uitgezocht die nog een grotere hekel aan carnaval heeft dan ik. Je eerste foto is een mooi natuurverschijnsel, heb het helaas nog nooit gezien!

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: