het is koud in huis …

Het is hier een beetje wit. Lang niet zo wit als elders, maar toch. Het wintert. En het is koud, bar koud. Dit was trouwens afgelopen zondag, intussen ligt er wel wat meer sneeuw:

Toen we een half jaar geleden de planning maakten om hier in huis de oude olieverwarming te laten vervangen door een milieuvriendelijkere pelletverwarming en daarvoor de datum vanaf 8 februari prikten konden we natuurlijk niet bevroeden dat het zo ongeveer een van de koudste weken sinds járen zou zijn …..

Enfin.

De oude olieketel is inmiddels gedemonteerd en weg. En ja, nu is het best koud in huis …… Gelukkig hebben we een open haard die de hele dag brandt, gelukkig hebben we meer dan voldoende brandhout, gelukkig kunnen we ook nog warm douchen. Het was nog even spannend of de nieuwe ketel op tijd geleverd kon worden in verband met slechte weersomstandigheden en problemen op de wegen daar waar dat ding vandaan komt, maar het staat nu gelukkig in de kelder, klaar om gemonteerd te worden.

Komt goed, het einde is in zicht …..

43 Reacties op “het is koud in huis …”

   1. Kijk, dat vind ik nu echt zalig. In de slaapkamer kan het mij niet koud genoeg zijn. Vroeger, voor we dubbele beglazing en rolluiken hadden, stonden in de winter de ijsbloemen op de ramen en vroor het bijna binnen. Heerlijk!

    Geliked door 1 persoon

 1. Je zal het altijd zien dat je net de koudste periode uitkiest…..
  Hopelijk wordt hij snel geïnstalleerd en is het overal weer lekker warm.

  Like

   1. Doen wij ook iedere avond. Is een echte verwennerij want soms brandt hij tot juni en alweer vanaf augustus. Ik vind het zo’n gezellige warmte.

    Like

 2. Ik ken iemand die blij is met de situatie.😉En omdat jullie vaak in de sneeuw zijn, denk ik dat je een heleboel warme truien hebt. Hou je goed.😘

  Like

 3. Een schitterende foto met de hond voor de haard. Ik denk dat die zijn plek gevonden heeft daar.

  Like

 4. Dat geeft wel lekkere warmte Beter dan zo’n olieding. Hier ligt veel meer sneeuw. Ik had al gehoord dat er in Limburg niet zo veel lag.

  Love As always
  Di mario

  Like

 5. Om nu zonder verwarming te vallen: de horror.
  Gelukkig is er nog de haard. En zijn er dikke truien.
  Een spoedige aansluiting van de nieuwe verwarming gewenst!

  Like

 6. Tja, als je alles vooruit weet! Maar gelukkig heb je een fijne open haard dat maakt dat je toch een warm plekje kunt vinden. Mijn slaapkamer is zeker niét warmer, heerlijk! Maar voor jou spieren is zo koud niet zo goed denk ik.
  Het komt hopelijk snel allemaal in orde, sterkte!

  Like

   1. Ja zeker weten, ik heb hier toch wel 19 graden overdag, alleen in de slaapkamer niet, daar staat het raam open,is de verwarming altijd uit en de deur dicht .Héérlijk om ’s avond in een frisse slapkamer binnen te stappen die naar buitenlucht ruikt. In de nacht blijft de deur wel open, maar het raam ook.

    Geliked door 1 persoon

 7. Een open haard maakt dat je toch heerlijk kan genieten. Een lekker dekentje in de buurt en jouw kan niets gebeuren. En maar hopen dat de installateur gauw klaar is.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: