nog langer ….

Naar het nu uitziet blijft Duitsland langer in lockdown. Tja, was ergens wel te verwachten. Te veel besmettingen nog, wellicht door teveel ontmoetingen in huiselijke kring? Zou kunnen. Las online ergens dat iemand een flinke boete had gekregen door net over de grens te gaan tanken. Is blijkbaar geen noodzakelijk iets, dat tanken. In ieder geval blijkbaar geen geldige reden om de grens over te gaan. Was trouwens een Fransman die in België was gaan tanken. De boete die hij kreeg was niet mals, iets van € 4000! Tanken door Nederlanders is hier in de buurt schering en inslag. Zijn dat noodzakelijke grensoverschrijdingen? Hoe zou dat eigenlijk zitten met boodschappen doen? Ben ik in overtreding als ik mijn glutenvrij brood plus dan ook maar de rest van de boodschappen in Nederland ga kopen? Voor mij is het noodzakelijk, het glutenvrije brood van AH of Jumbo is beter te pruimen dan het brood dat ik in Duitsland kan kopen.

Enfin. Als we ons grote rondje links- of rechtsom rond het dorp wandelen gaan we ook telkens de grens over. Als ik de tuin uitloop loop ik bij wijze van spreken de grens al over …..

Rondje dorp. Linksom of rechtsom, overal grenspalen. Van bij ons uit dit keer een rondje naar links. Aan het einde van het dorp (“Oberdorf”) sla je dan linksaf, direct de grens over. De tuinafrasteringen op de foto liggen precies op de grens. De bootjes – in Nederland – liggen fijn op het droge. En die caravan, daarmee zou ik niet op vakantie willen gaan ….

Aan de linkerkant liggen akkers en een klein bosje.

Maretak. Deutscher Baum, auf jedenfall 😀

De weg (beetje bergaf) vervolgend zie je de vele windmolens die ik ook vanuit onze tuin kan zien.

Nog net wandelend in Duitsland. Die boerderij ligt in Nederland trouwens

Stukje verder, kijkend naar rechts, zie je het dorpje Bingelrade.

Uitzicht op Bingelrade (NL)

Volgende keer lopen we maar weer eens een rondje rechtsom.

56 Reacties op “nog langer ….”

  1. Toch durf ik niet te tanken in België momenteel. Ik ben gewapend met attesten van werkgever en mantelzorg. Daarmee mag ik naar mijn werk of mijn moeder over de grens via de kortste weg en stap ook nergens een winkel binnen onderweg. Er zijn agenten die niets of niemand ontzien. 4000 euro boete… pffft…

   Geliked door 1 persoon

 1. Wat een mooi gebied om in te wonen. Wij duiken trouwens graag de grens over om in Dld boodschappen te doen. Behalve brood!!! Ik houd ook echt niet van Duits brood.
  Maar nu blijven we thuis en doen de boodschappen zo lokaal mogelijk. We kunnen hier bij de Kiekkaaste de grens zo overlopen. Daar staat ook geen meneer met een geweer en vooral druk beschreven bonnenboekje. Het komt vast wel goed allemaal. Nog even geduld.

  Like

 2. Ik doe mijn boodschappen in Nederland hoor. AH, Jumbo en de vishandel zitten 50 meter over de grens en 5 km van bij mij thuis. Is voor mij net zo ver als dat ik naar Delhaize rijd. Er wordt hier ook nog volop getankt door Nederlanders en dat wordt, voor zover ik weet, niet beboet. De drukbezochte tankstations liggen ook maar enkele honderden meters over de grens.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik reed vorige week fout en zat in Duitsland. Volgens mij mogen wij grensstreekbewoners dat nog. Mist we binnen 24 uur weer naar huis gaan (en geen klachten hebben en zo…)

  Geliked door 2 people

 4. Die vergezichten zijn ronduit magisch. Wat een prachtige streek!
  Brood kopen in het buitenland is géén essentiële verplaatsing aangezien je brood ook in eigen land kunt kopen. ‘Essentieel’ is een erg rekbaar begrip geworden in de coronatijd. 😀

  Like

 5. Heb dat over die beboete Fransman ook gelezen. 4000 euro, vind jij dat normaal? Ik niet. Er bovenop nog een boete voor rijden zonder gordel. Zal wel in Wallonië zijn. Hier doen ze normaal. Net als MyriamC doe ik mijn boodschappen net over de grens. Om 8 uur. Dan zijn hier de supermarkten nog niet open. Hoe veilig wil je het hebben…….

  Geliked door 1 persoon

    1. AH in NL opent ook om 7u tot 21u. Als je na 17u gaat zie je daar geen levende ziel.
     Zelfs met kerstdag en nieuwjaarsdag waren ze open. Super makkelijk!

     Like

 6. Eigenlijk hoorde ik niets over niet-essentiële verplaatsingen? Ik dacht dat de grens oversteken geen probleem is nu? Op de duur weet ik echt niet meer wat mag en niet mag. Wat met 100 000 mensen die op reis zijn vertrokken naar het buitenland in de kerstvakantie? Dat werd afgeraden, maar niet verboden. En die 4000 euro boete begrijp ik al helemaal niet😦.
  Spreken ze Duits in jouw dorp? Mooie omgeving!

  Like

  1. Mijn kleindochter is twee dagen geweest en had een bewijs bij dat ze de dag daarvoor negatief getest was in Delft. Voor alle duidelijkheid, ik woon in Vlaanderen en mijn kleindochter in Nederland. Ze is niet gecontroleerd, maar het gaf voor beide partijen rust.

   Geliked door 1 persoon

  2. De grens oversteken mag eigenlijk niet, tenzij voor essentiële verplaatsingen. Er wordt niet gecontroleerd en aan de supermarkten net over de grens staat het vol met Belgische wagens. De tankstations aan de Belgische kant van de grens staan dan weer vol met Nederlandse wagens.
   In ieder geval, als ik onze eigen burgemeester tegenkom bij mijn NL visboer, dan ga ik niet heiliger zijn dan de paus!

   Geliked door 1 persoon

  1. Sinds maart heb ik hier in het dorp aan de grens maar 1 keer marechaussee zien staan. Ik weet – van horen zeggen – dat tussen Wehr en Sittard soms, en bij grensovergang op de B56 richting Nederlandse A2 regelmatig wordt gecontroleerd.

   Like

   1. Bij ons aan de grens (B/NL) heeft er nog geen politie gestaan voor zover ik weet. Trouwens, de mensen van hier die de grens over willen kennen natuurlijk de talloze kleine binnenweggetjes. Er is geen beginnen aan voor de politie. En voor zover je in het grensgebied blijft, lijkt er mij niks aan de hand. Ik ga nu in ieder geval niet naar Vlissingen rijden (80 km), daar heb ik nu niks te zoeken.

    Like

 7. Het zou beter zijn als landen binnen de EU zouden samenwerken wat betreft coronaovertredingen maar als het in het eigen land al niet lukt 😀
  Jullie rondje is benijdenswaardig!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik vraag het me meer en meer af: de E.U., een Verenigd Europa, wat is dat??? Bestaat alleen maar op papier, want ieder land doet zijn zin.

   Like

 8. Lijkt me onbegonnen werk om echt de hele grens te bewaken en zeker voor de bewoners uit dat gebied is boodschappen doen over de grens vaak dichterbij, dan kun je dat niet gaan verbieden.Je woont daar heel mooi.

  Geliked door 1 persoon

 9. Mooie wandeling.
  Belgie moet je nu echt niet in gaan nee ik heb bij al mijn blogs over de kerststallen een waarschuwing gezet. Duur geintje. Duitsland vs Nederland is anders. de grensprovincies vinden tanken prima. Maar zoek het voor de zekerheid nog even op zou ik zeggen.

  Like

 10. Met andere woorden, voor elke keer dat jij een wandeling maakt of je tuin uitstapt Nederland in, dan moet je in quarantaine? Tenminste volgens… RIVM

  Het Nederlandse kabinet adviseert zeer dringend om NIET naar het buitenland en ook NIET naar de buurlanden te reizen tenzij strikt noodzakelijk. Wilt u Nederland inreizen vanuit Duitsland ? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 testuitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig, internationale trein- of busverbinding of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Duitsland gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine.

  Prachtige foto’s van de streek waar jij woont!

  X

  Like

   1. Ja dat is het ook. Wij hebben vrienden met een vrachtschip die dus in Duitsland vaart oa. Een onderdeel was stuk, moest vanuit België, heeft vrouw van schipper opgehaald naar Friesland, Liefste heeft het van Friesland naar Duitsland gebracht waar ze lagen. En toen was het al lockdown, bij jullie en hier. Hij was met 5 uurtjes weer terug.

    Geliked door 1 persoon

    1. Dat is een essentiële verplaatsing en dat is dus gewoon toegelaten. Zonder PLF (passenger locator form) want dat moet je pas invullen als je langer dan 48u in een rode zone geweest bent.

     Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: