kerst

Het is voor de eerste keer sinds 2000 dat we gewoon thuis zijn tijdens de kerstdagen. Echt, serieus. We waren gewoon altijd ergens uithuizig, altijd in de sneeuw. We hebben kerst sinds de jaren tachtig gevierd in pensions, huisjes, appartementen, in onze eigen caravan (in die kleine ruimte, zo gezellig, en dat met z’n vijven!) in Italië, Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk en de laatste 13 jaren in onze eigen stek in het Salzburger Land.

Kerst 2000 vierden we noodgedwongen thuis omdat het appartement dat we hadden gehuurd in Frankrijk bij aankomst aldaar nog niet klaar bleek te zijn ….. En dus reden we op 24 december weer de lange, lange rit naar huis.

Geen witte kerst voor ons dit jaar dus door de welbekende omstandigheden, maar ach, als ik naar de beelden van de camera vanuit het verre Oostenrijk kijk dan missen we wat dat betreft niet echt veel. Schrale troost …..

Enfin.

We houden het rustig, we houden het klein, geen gedoe hier voor ons. Tussen de buien door gaan we een rondje dorp doen. Vanavond zijn onze zonen hier voor het eten, omdat dat hier veilig kan en mag.

Ik zou zeggen: vier de dagen zoals je ze wilt of mag vieren binnen de mogelijkheden en blijf gezond!

Klik hier voor het bericht over de gehaakte kerstboom: https://schrijfselsvanmij.com/2019/11/19/en-hoe-het-verder-ging-met-die-gehaakte-kerstboom/

30 Reacties op “kerst”

 1. Fijne avond met je 4 mannen. En inderdaad, zonder sneeuw is het daar maar half zo leuk. Als Jill maandag a.s. negatief getest is komt ze twee dagen naar ons. Verder zijn we samen. Ook wij houden ons aan de voorschriften. Anders is het dweilen met de kraan open…….🤶🏻

  Like

 2. Toch fijn dat je zonen bij jullie mogen zijn. Wij ‘vieren’ verplicht met ons twee. Jammer, maar het is niet anders en we maken er het beste van.
  Fijne feestdagen!

  Like

 3. In België is het ‘kinderen niet toegelaten’ met Kerst. Wel fijn voor jullie om met Kerst samen te kunnen zijn.
  De beste wensen van hieruit!

  Like

  1. Volgens de richtlijnen:
   Welche Kontaktbeschränkungen gelten an Weihnachten?
   Seit Wochen dürfen sich im Lockdown maximal fünf Personen aus zwei verschiedenen Haushalten treffen. Kinder und Jugendliche bis einschließlich 14 Jahren werden nicht mitgezählt.

   Doch an Weihnachten sind die Regeln nicht ganz so streng. Vom 24. bis zum 26. Dezember darf ein Haushalt noch vier weitere Besucher empfangen. Wenn die Gäste zum engsten Familienkreis gehören, dürfen auch mehr als zwei Haushalte gemeinsam feiern. Besucher bis einschließlich 14 Jahren werden auch hier nicht mitgezählt.

   Geliked door 1 persoon

 4. We zijn blij dat we de kerst dit jaar gezond kunnen vieren en dat gun ik uiteraard iedereen.

  Like

 5. Ik was ooit met kerst in Nieuw-Zeeland (in 2000) en toen had ik mezelf beloofd om met de kerst gewoon nooit meer thuis te zijn. Dat hebben we een paar keer kunnen waarmaken (waaronder twee keer in Zweden), maar om één of andere reden niet vol gehouden. Misschien komt het wel weer. Fijne kerstdagen en een hele goede jaarwisseling en een beter 2021. Veel slechter kan het toch niet worden, toch?

  Like

 6. Hebben de kerst binnen gepaste vrolijkheid gevierd, de storm vandaag uitgezeten en gaan op weg naar de jaarwisseling met goede hoop op een beter jaar.

  Like

 7. Oh, wat een heerlijke kerstboom, die gehaakte!
  Wij hebben omgekeerde kerstmissen gehad, als ik het hier zo lees, want bij ons was het onze eerste witte kerst in de Alpen, nadat we de afgelopen jaren steeds naar België gingen om daar te vieren. Hopelijk kunnen jullie volgend jaar wel gewoon weer in Oostenrijk vieren! Wel fijn dat de regels jullie toelieten om toch met het gezin te kunnen vieren, al was het dan niet waar het normaal is (komen de zonen dan normaal ook naar Oostenrijk voor kerst of vieren jullie dan ginder met twee?).

  Like

  1. Meestal vieren we in Oostenrijk kerst met 1, 2 of 3 zonen (plus aanhang, indien die er is haha). Dat houdt in de hele dag buiten zijn (skiën of wandelen) en ‘s avonds samen (uit of thuis) eten

   Geliked door 1 persoon

 8. Man en ik hebben kerst samen gevierd. Met hond (dat dan weer wel.)
  Roos was twee dagen voor kerst geweest. Prima, als ik haar maar zie (-: We zagen het als een oefening in tevredenheid…
  Volgend jaar kan het alleen maar beter worden.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: