druilerig weer

Druilerig weer vandaag, weer om fijn de hele dag binnen te blijven en eindelijk eens te beginnen aan karweitjes die zijn blijven liggen of al lang op de planken liggen. Zo ruimde ik eindelijk de dekenkist eens op. Kussens en dekbedden die niet meer gebruikt worden kunnen weg, evenals oude overtrekken. Zo gauw het weer mogelijk is breng ik ze weg naar de kringloop. Ik vond ook nog twee kerst kussens, die heb ik nog op de bank in de woonkamer gelegd. Als ik niet aan het opruimen was begonnen was ik vergeten dat ik ze nog had …..

In de keuken lagen vijf (!) enorme rijpe (bijna zwarte) bananen in de fruitschaal. Notitie voor mezelf: voorlopig geen bananen meer kopen …. Ik bakte muffins en die zijn goed gelukt, al zeg ik het zelf.

Ingrediënten: dat wat er in huis was. Dat waren dus die vijf overrijpe bananen, en verder 150gr (glutenvrij) havermeel, 150gr bruine basterdsuiker, 150gr boter, 3 eieren. Alles goed mengen (niet te luchtig) en in muffinvormpjes doen, paar gepelde walnoten erbovenop en dan ongeveer 25 minuten op 175graden in een voorverwarmde oven bakken. Smullen maar!

ps:

Ik kreeg gisteravond een triest bericht. Marja van de blog http://rammelaars2.blogspot.com is gisterochtend overleden. Ze was al geruime tijd ziek. Ik ‘ken’ Marja al zo’n tien jaar, ze was bijna vanaf het begin een trouw volger van mijn eerste blog (stapjeterug), en ik volgde haar wel en wee in Ravels.

27 Reacties op “druilerig weer”

 1. Er liggen hier ook twee van die geel/bruine dingen. Bedankt voor de tip!

  En ja, de laatste jaren zijn voor Marja en Robert niet gemakkelijk geweest. Veel te jong.😢

  Like

 2. Ik heb nog nooit muffins gegeten. Al wat zoet is, vind ik niet zo fijn. Maar ze zien er wel prachtig uit, het moet gezegd.

  Like

 3. Die muffins ga ik ook eens proberen. Het recept ziet er niet moeilijk uit, en ik heb vaak (last van) overrijpe bananen én ben dol op bananen.
  Akelig bericht als iemand uit de blogwereld sterft, zelfs al ken je ze enkel van het schrijven, het schept een band. Hou moed.

  Like

 4. Zo simpel maak je muffins en ze zien er mooi en smakelijk uit.
  Ook door een blogvriendin’s overlijden kun je je verdrietig voelen, van sommige is het net alsof je ze echt kent.

  Like

 5. Ik schrik van het bericht over Marja. Een paar weken geleden kwam ze zomaar even op mijn blog voorbij. Toen las ik bij haar dat zij even de mantelzorger was… en nu…
  Getsie… als je iemand al een jaartje of acht leest… komt zo’n berichtje best wel binnen ..

  Like

 6. Ach wat een verdrietig bericht, ik had het nog niet gehoord. Ik had haar en haar familie nog graag goede feestdagen gegund maar ze heeft ongetwijfels een warm afscheid in de familiekring kunnen hebben. Dankje voor het bericht.

  Like

   1. Ja ik had nog wel wat contact met kaartjes of mail. Ze moet mijn kerstkaart nog gezien hebben. Maar het was wel duidelijk dat het niet lang meer goed kon gaan. Maar ze wilde “geen drama”maken.

    Geliked door 1 persoon

 7. Het blijft natuurlijk real life, het bloggen. Ik ben helaas ook al een aantal bloggers kwijtgeraakt. En het zal je niet verwonderen dat het weer hier niet veel beter was. Gelukkig was ons zonnetje in huis.

  Geliked door 1 persoon

 8. Ja, druilerig blegh… op een warme zomerdag snakken we naar de regen, en nu, willen we graag zon en blauwe luchten, hahaha Zo gaat dat. Hier? Ben van alles en nog wat aan het doen, beetje op spotify aan het klungelen, voor het eerst. Lezen, haakwerk is even klaar, wie weet vanmiddag weer. Beetje van alles, en ja ook het huishouden natuurlijk alleen vind ik dat lastig omdat het druielerig is, de energie valt dan weg bij mij.

  Mijn condoleances voor jou, en iedereen die haar gekend heeft.

  X

  Like

 9. Je kan van (overrijpe) bananen ook een bananenbrood bakken. Zonder gluten. Als ik het bak, vries ik het in in plakken. Het is heel voedzaam.
  Je muffins zien er heerlijk uit.
  Zo’n verdrietig bericht. Marja was een wijze en milde vrouw, een familiemens. Ik had respect voor hoe ze omging met haar ziekte. Heel triest dat ze is overleden.
  Ze zal zeker rusten in vrede.

  Like

 10. Mooi om bij zoveel verschillende bloggers steeds weer mooie woorden te lezen over Marja. Ook voor mij stond ze altijd klaar met een woord van troost.

  Die muffins zien er fantastisch uit! Fijne kerst.

  Like

Reacties zijn gesloten.