lekker weer

Vandaag was een prachtige dag, qua weer dan, en dus de wandelschoenen aangetrokken voor wat ik dacht dat een klein wandelingetje zou gaan worden. Dat kleine tochtje werd een heuse wandeling van bijna twee uur met ruim 8 kilometer (14.000 stappen) op de teller.

We liepen over het plateau van Doenrade richting de Kollenberg in Sittard en weer terug.

Volgens Wiki:

De Kollenberg (ook: Kolleberg) is een heuvel in de Limburgse stad Sittard. De Kollenberg is, geografisch gezien, een kleine heuvel aan het einde van het plateau van Doenrade, die beschouwd mag worden als een van de noordelijkste en verste uitlopers van de Belgische Ardennen en de Duitse Eifel. Deze uitloper heeft een hoge landschappelijke waarde en geniet bescherming van milieugroepen en landschapsinstanties. De naam betekent letterlijk: de berg van de toverkol, omdat “kolle” toverheks is. De Kollenberg is een kapelberg, in 1675 werd de Sint-Rosakapel op haar hoogste punt gebouwd ter ere van de stadspatronesse van Sittard, Rosa van Lima.

Op de achtergrond het vroegere klooster Huis Watersley
In vroeger tijden achtereenvolgens buitenplaats, klooster, internaat en tehuis voor verstandelijk gehandicapten, tegenwoordig wooncampus voor fietstalenten

Mooie wandeling, mooie dag. Zo wil ik er wel meer, maar nu even niet, nu wil ik rust en koffie …..

22 Reacties op “lekker weer”

 1. Heel mooi, en wat een prachtige blauwe lucht. Bij ons was het nog grijs toen we aan onze wandeling begonnen. Gelukkig niet koud.

  Like

 2. Die rust en koffie zul je inmiddels hebben gehad. Was een heerlijke dag voor zo’n fijne wandeling. Goed weekend!❤️

  Like

 3. Die rust heb je meer dan verdiend. Ook hier was de lucht heel blauw, een fijne winterdag. 10 km in minder dan twee uur is een puike prestatie!

  Like

 4. Het was ook echt wandelweer vandaag. Ik heb een stuk met mijn kleindochter gelopen. De Kollenberg is niet vreemd voor mij…

  Like

 5. Ik krijg direct de kriebels om af te reizen naar Limburg. Waren we ook van plan voor een paar nachtjes maar helaas, dat gaat nu even niet.

  Like

 6. Prachtig, hier is het wat om en om… troosteloos en ineens even wat blauw, wind ook nu… koud.. dan weer plus 10… Kortom, wisselvallig. Toch zou ik ook wat vaker moeten gaan wandelen.

  X

  Like

 7. Wat een heerlijk logje.
  Meedoen met de 50km wandelchallenge van Strava zou ik zeggen 🙂
  En nee, ik maak geen reclame!
  Maar voor mij werkt het heel goed om in beweging te komen.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: