niet te geloven ….

Het is toch niet te geloven: hartstikke vaak thuis, niks speciaals te doen en toch komen er nauwelijks schrijfsels uit mijn pen laptop. Las vanmorgen op de blog bij Menck over zijn droom: een groot stuk grond vol bomen. Nou, dat is precies datgene wat we hier hebben, een groot stuk grond, vol bomen. Dus. Daar kan ik wel iets van laten zien.

deze liet ik al eens zien: een tamme kastanje, hier nog volop in het blad. We plantten er een jaar of twintig geleden 4, maar drie legden al snel het loodje, helaas
rechts staat dezelfde kastanje, nu helemaal kaal
Ja, ze is er nog …..
Doorkijkje richting Jabeek
Een van de negen moeraseiken. We hebben er een aantal moeten rooien omdat ze veel te dicht bij elkaar stonden. De overgeblevenen komen nu veel beter tot hun recht. Links er achter twee van de vele walnoten, rechts zie je een aantal pruimenbomen
Een van de twee kersenbomen, soort hoogstam ‘Hedelfinger’. Deze draagt heel veel lekkere kersen, ieder jaar weer. De andere is een miskoop, er hingen nog nooit kersen aan.
Prachtige eik, de buren zijn heel blij met de schaduw in de zomer. Het blad en de vele eikels in het najaar moeten ze maar voor lief nemen, haha
Er staan drie gigantische wilgen in de wal die onze huiswei scheidt van de buurtuinen. Links staan wederom walnoten en ook nog een aantal appelboompjes.

Niet al te duidelijke foto ben ik bang, maar het is een (zomer)eik met heel wat jaarringen op de teller. Staat in de tegenoverliggende wal die onze wei scheidt van een groot akkerland.

Dat was het voor nu 😀

39 Reacties op “niet te geloven ….”

 1. Heel mooi. Wij hebben ook een bos van 30 aren, maar het is niet onderhouden want het ligt niet bij ons huis. Mijn vader heeft daar pakweg 40 jaar geleden op een groot stuk bomen geplant en mijn zoon gebruikt nu een onbeplant stuk als moestuin. Voor hem de ultieme vorm van ontspanning.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik kijk naar al die bomen, denk aan onze tuin en bedenk dat jullie tuin waarschijnlijk groter is dan een hectare. Mooi. Echt mooi. Ruimte&bomen&groen. Jabeek… ik ben even gaan spieken want dat was me onbekend.

  Geliked door 1 persoon

 3. Als ik bomen wil zien moet ik ze opzoeken 🙂
  Op korte afstand zijn er hier genoeg mooie bossen en parken.
  En duinen 🙂
  Heerlijk zo’n tuin, maar ook een hoop werk lijkt me.

  Like

 4. Prachtige tuin. Moest ik inderdaad meer grond hebben…
  Wel zou ik je aanraden de klimop uit de bomen te halen. Deze groene wurger verstikt op de duur de bladgroei waardoor de boom uiteindelijk het loodje legt.
  Geniet van je prachtige domein!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik lees en hoor daar tegenstrijdige berichten over, over die klimop. Net als over blad op het gazon trouwens. De een zegt weghalen, de ander zegt laten zitten cq liggen.

   Like

   1. Mijn visie daarop is: blad in de plantenborders is een zegen, maar haal het bij voorkeur weg van het gazon.
    Vorig jaar heb ik bij een klant nog twee gesneuvelde berken moeten verwijderen. Hun kruinen zaten compleet in de klimop gewikkeld. Verstikt, als het ware.
    Ik lees ook wel andere meningen, maar ik link mijn uitspraken toch bij voorkeur aan eigen ervaringen. 😉

    Like

    1. Vwb berk denk ik dat die al verzwakt waren door de droge zomers, dat zie ik hier ook. Blad van het gazon heb ik altijd weggehaald, in de borders blijft het fijn als een dikke deken liggen

     Like

 5. Wat een prachtige wilgen Inge, die zijn ook al wat jaartjes oud. Met zo’n boomgaard zal jij je nooit vervelen, want er is altijd wel wat te doen

  Geliked door 1 persoon

 6. Een tuin waarvan we hier in de randstad alleen maar kunnen dromen ( tenzij je héél veel geld hebt) . Lijkt me heerlijk om daar zo vanuit in te kunnen lopen zelfs al is het natuurlijk ook wel veel onderhoud.

  Like

 7. Wat een heerlijke blog over al die machtige bomen. Iets wat je zelf dagelijks ziet, lijkt dan misschien niet direct blogwaardig, het is het natuurlijk wel!

  Like

 8. Mooie foto’s van een mooie tuin (park). Moeraseiken hebben we ook, ze verkleuren mooi in de herfst. Onze buren zijn wel niet zo gelukkig met de bomen in onze tuin.

  Like

 9. Kijk dat is nog eens een tuin! Wauw, wat een pracht is het zo, als je de ruimte hebt is het ook oke! Hier staan 2 bomen in de tuin, en zijn al een last voor onszelf en de buren vooral, nu dus, met al dat blad, hahaha En dan de struik de rododendron nog.. dat is het.

  X

  Geliked door 1 persoon

 10. Oh walnoten! zo lekker. Ruimen jullie ze ook allemaal op en drogen jullie ze dan? Ik zou wel een walnotenboom willen hoor. Mijn neef had er een en daar mocht ik altijd gaan rapen, maar die heeft hem een paar jaar geleden omgehakt. 😦

  Like

  1. Een deel wordt gedroogd, een deel weggegeven, vrienden en familie komen rapen, en de rest blijft liggen voor vogels, eekhoorns en alle andere dieren die het lekker vinden 😀

   Like

 11. Een prachtige tuin met machtig mooie ruimte. Het lijkt me heerlijk om daar te wonen! Ik heb genoten van je foto’s.
  Groetjes.

  Geliked door 1 persoon

 12. Mmm, hoe kan het zijn dat ik deze niet in mijn Reader heb zien staan. Vautje denk ik. Bomen genoeg daar, dat had ik al gezien, de hond kan daar haar energie wel kwijt denk ik.

  Like

Reacties zijn gesloten.