1926 – 2020

Vandaag is de verjaardag van mijn schoonvader. Jaargang 1926, dus vanaf vandaag vierennegentig jaar jong, een respectabele leeftijd! Hij is lichamelijk en geestelijk nog erg fit. Een sterke tak, de familie van mijn man, de meesten hebben in goede gezondheid een hoge leeftijd bereikt. Daar kan mijn kant van de familie niet echt aan tippen …..

Toen mijn schoonmoeder begon te dementeren zijn mijn schoonouders na een tijdje toch maar verhuisd van hun eigen huis naar een beschermde woonvorm. De beste oplossing op dat moment, alhoewel pa er heel erg aan moest wennen. Tja, een oude boom verplant je nu eenmaal niet zomaar. Hij mocht er na het overlijden van schoonmoeder – afgelopen augustus – blijven wonen. Hij voelt zich er nu prettig en veilig, hij zou nu niet anders meer willen.

Ik hoop dat Corona daar buiten de deur blijft …..

31 Reacties op “1926 – 2020”

 1. Toch geruststellend als je weet dat oudere mensen zich goed voelen op de locatie waar ze terecht komen, vaak omdat het moet, niet omdat ze het direct willen.
  Fijn dat hij er zich thuis voelt. En proficiat met de mooie leeftijd.

  Like

 2. Ja, Corona gun je zeker niet iemand die er zelf niets aan kan doen… Overigens heb ik het idee dat veel meer mensen corona hebben gehad dan dat men verondersteld. Mensen die dat zelf niet eens beseft hebben.

  Like

 3. Ik hoop vooral dat corona eender welke deur ongemoeid laat. 😉
  Wens je schoonvader proficiat van me. Vierennegentig jaar: het is niet iedereen gegeven, en al zeker niet in goede gezondheid.

  Like

 4. Ach wat mooi!! Van harte gefeliciteerd! 1926… dat is het jaar waarin ook mijn vader werd geboren. Helaas moeten we hem al meer dan 30 jaar missen. Hij overleed op zijn 63ste aan een zeer korte maar hevige strijd tegen kanker. Nooit ziek geweest… Zo ontzettend triest. Hij wordt enorm gemist.
  Geniet zoveel je kan van jullie opa en (schoon)vader.
  Fijn dat hij het zo naar zijn zin heeft waar hij woont. Dat is toch heel belangrijk.

  Like

 5. Gefeliciteerd met de verjaardag van je schoonvader. Zo is de tak van mijn schoonvaders kant ook zo’n ijzersterke tak. Mijn schoonvader is 94 geworden, nu twee jaar geleden. Zijn oudere broer vandaag 98 jaar en nog steeds in een goede gezondheid.

  Like

 6. Gefeliciteerd met deze kwieke schoonvader’s verjaardag. Wat fijn dat hij zijn draai daar gevonden heeft , voor jullie toch een zorg minder dat er daar ook een beetje op hem gelet wordt.

  Like

 7. Van harte gefeliciteerd!
  Lijkt een beetje op het verhaal van mijn schoonouders eigenlijk. Dat dementeren, verhuizen en zo. Fijn dat hij het er fijn heeft!

  Geliked door 1 persoon

 8. Ik wens het jullie toe dat het buiten de deur blijft! Alsnog van harte gefeliciteerd, als mijn Indische oma nog had geleefd? Was zij afgelopen dinsdag 95 geworden… maar helaas…

  X

  Like

 9. Wat een prachtige leeftijd, gefeliciteerd. Fijn dat hij op een goede plek woont waar hopelijk Corona buiten de deur blijft.

  Like

 10. Ik hoop met jou dat corona daar buiten de deur blijft.
  Gefeliciteerd met je vieve schoonvader. 94 is een eerbiedwaardige leeftijd.
  Lieve groet.

  Like

 11. Wauw 94! Bij ons in het woonzorgcentrum zijn er ook veel mensen met zo’n respectabele leeftijd. Velen van hen hebben zeer veel wijsheid in zich!

  Like

Reacties zijn gesloten.