bewegingen

Ooit, zo‘n 25 jaar geleden, viel ik als een blok voor mijn eerste paar Wolky’s. Ik kocht een paar witte, en niet lang daarna ook nog een paar zwarte. Zo ongeveer dag en nacht liep ik erop, binnen en ook buitenshuis. Heerlijke sloffen schoenen. In de loop der jaren versleet ik ook nog oranje, beige, blauwe en bruine exemplaren. Afgetrapte exemplaren worden tot op het allerlaatst afgedragen als tuinschoenen voordat ze uiteindelijk weg moeten ….. Afgelopen week kocht ik weer een paar, ik keerde terug naar de kleur zwart. En het fijne was dat ik er niet voor de deur uit hoefde: ik bestelde ze dit keer op internet. Het fijne van dezelfde schoenen: pasvorm en maat zijn gewoon hetzelfde, past altijd. Het was trouwens wel een bestelling bij een winkel in de buurt, zo steun ik de middenstand in mijn stad een beetje in een tijd dat ze het moeilijk genoeg hebben.

Om ook reserve boeken te hebben om deze thuisblijftijd door te komen bestelde ik bij mijn favoriete boekwinkel (en dus niet bij dat dikke bolle blauwe mannetje) een aantal boeken. Ik kreeg ’s middags gelijk een belletje van eigenaar Wim: “ik moet toch in de buurt zijn, ik breng ze wel langs”. Hij moet regelmatig een lading boeken via het Duitse postkantoor versturen, en dus spaarde hij gelijk de postzegel voor mijn pakketje uit.

De hond moet regelmatig uitgelaten worden. Vaak doet zijn baasje dat, soms mag ik dat doen. Voordeel is dan dat ik zo bijna ongemerkt aan mijn 10.000 stappen van die dag kom. Voordeel is ook dat je onderweg leuke en verrassende dingen ziet. Deze fietsen staan her en der verspreid in de gemeente Beekdaelen, zag er ook laatst een bij Sjoerd op zijn blog, maar dit terzijde.

Bèngelder, oftewel Bingelrade (gemeente Beekdaelen) in goed Nederlands.

Ik kom mijn tijd wel door ….

30 Reacties op “bewegingen”

 1. Mooie omgeving zeg, nooi Wolky’s gedragen, indertijd kon de portemonnee het niet aan 😉 Nu drag ik eigenlijk altijd kloffies, hoge zwarte. 😉

  Like

 2. Hier staan nog hele elegante schoenen in de kast, maar ik ben al jaren verslaafd aan FitFlops. En daar zijn mijn voeten heel blij mee. Die van jou lijken me ook lekker om te wandelen. Fijn weekend gewenst.😘

  Geliked door 1 persoon

 3. Hier kopen we ook zoveel mogelijk bij de plaatselijke middenstand. Het internet is niet altijd goedkoper zoals velen denken.
  Mooie fiets die zomaar in de natuur groeit en bloeit. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Brengt Wolky’s dan jaar na jaar hetzelfde model op de markt?

  (Omdat je schreef: “Het fijne van dezelfde schoenen: pasvorm en maat zijn gewoon hetzelfde, past altijd.”)

  Like

 5. Nog nooit van het merk schoenen gehoord…
  Wat een service van de boekwinkel. Daar kan die bolle blauwe niet aan tippen.
  Die fiets is g e w e l d i g!

  Geliked door 1 persoon

 6. Lijken me inderdaad heerlijk comfortabele schoenen. Alleen niet voor mij met die dikke stuiknaad bovenop, áuwww!
  Een gezellige Hendrik Groen zie ik, deze ken ik niet , ik heb wel”leven en laten leven” van hem, aardig boek maar toch minder boeiend dan de boeken die hij schreef over “zijn” belevenissen in het bejaardenhuis.

  Like

 7. Ik loop meestal op Durea schoenen en zo zweert Kitty bij Wolky’s. Maar online zal ik ze niet zo gauw kopen omdat ik met mijn steunzolen zit. Bij ons viel van de week het krantje binnen van de plaatselijke boekwinkel, en meteen krijg ik weer zin om meer te gaan lezen. Dat is beter dan altijd met die laptop onder mijn neus!! Hoor wie het zegt hoor ik hier al!! Wat een mooie fiets kwam je tegen, was voor mij een leuke ‘Blikvanger’ geweest.

  Geliked door 1 persoon

 8. Mooie foto met die rode fiets, wat woon je toch mooi. Oe dat bovenste boek wil ik ook lezen! Leuk dat hij het kan brengen ik bestel ook niks bij dat blauwe mannetje veel te duur en de prijzen fluctueren. Ik ben ook al jaren verknocht aan 1 soort schoenen.

  Like

 9. Ik wist niet dat ze een naam hadden, weer wat geleerd, hahaha ik ken ze wel, niet van mijzelf, maar van anderen. maar ja, ik draag orthopedische schoenen, en gezien de breedte van mijn voorvoet, zijn croqs mijn ideaal.. maar ja, dat kan fashionistisch gezien eigenlijk weer niet. 😉

  De boeken, wat lief! En ja, zo doe ik het ook, nog altijd lokaal zoveel mogelijk! Ik zat er gister aan te denken om hier weer even naar de boekenwinkel te gaan, er is een tweedehands sectie boven waar ik nog nooit ben geweest, nog niet een toe gekomen.

  x

  Geliked door 1 persoon

 10. Wolky’s zijn inderdaad fijne schoenen! Ideaal als je weet dat een model goed zit en dat je gewoon online kunt bestellen. De rode fiets vind ik echt prachtig!

  Like

Reacties zijn gesloten.