nieuws onder de zon?

Nou, nee, eigenlijk niet. Tenminste, er is niet veel wat ik op mijn blog kwijt wil. Het leven gaat gewoon zijn gangetje. Thuis blijven is wat moet en ik dus ook zoveel mogelijk doe, ik ga eigenlijk alleen de deur uit voor de nodige boodschappen. Soms met de auto, een enkele keer met de fiets. Sportschool bezoeken deed ik al niet meer voordat ze – hopelijk tijdelijk? – dicht gingen. Ik woon nu eenmaal in Duitsland en hier gelden de strengere beperkingen gedurende de hele maand november, dus al voordat ze in Nederland werden aangekondigd.

Sinds een aantal weken is onze jongste het huis uit, hij woont in een leuk appartementje een aantal dorpjes verderop. Lege nest syndroom? Nou nee, echt niet, geen last van. Geen tijd voor ook: vijf dagen later stond onze middelste met hond en kat (en helaas pindakaas zonder vriendin, want zo gaat dat soms in het leven) op de stoep. Hut weer vol voor ik weet niet hoeveel tijd …. Tja, je blijft je hele leven moeder hè….

ach, maakt hen niet uit, zij vinden het wel prima zo

Zo gaat dat hier ook: vegetarisch, glutenvrij, gewone pot, liefst geen gewone pot, nierdieet (kat), pens (hond).

Om de boel een beetje op te vrolijken kocht ik viooltjes. Die zijn zo dankbaar, en bloeien tot ver in het voorjaar. Hoop ik. Ik hoop dat we dan ook weer wat normaler onze gang kunnen gaan …..

30 Reacties op “nieuws onder de zon?”

 1. Gelukkig kunnen we soms een veilige haven zijn. Mijn oudste kwam ook ooit terug thuis. Met twee kittens die mijn vitrage wel erg leuk vonden…..😉

  Like

 2. Weer bakje vol bij jullie. Terug hotel mama 🙂
  Hoe het soms gaat in het leven, daar kan ik hier ook van meespreken….

  Klein vraagje : zijn die viooltjes winterhard? Of zijn we voor binnen? Kan je ze vlot bewaren?

  Like

 3. Het ene kind eruit, en een ander er weer in. Inderdaad: je bent moeder voor het leven. Wees er trots op! (Niet iedere ouder is zo gemakkelijk.) Het levert ook wel weer gezelligheid op.
  Sterkte voor je zoon!
  Wij hebben blauwe viooltjes gekocht (-:
  Lieve groet.

  Like

 4. Je hebt in ieder geval meer dan voldoende potgrond voor je viooltjes. 😉

  Een zoon beroept zich doorgaans op zijn moeder in zware tijden. De deugd van een moeder is dan ook een groot erfgoed.

  Like

 5. Nou eigenlijk genoeg nieuws onder de zon, fijn als je er kunt zijn voor een kind dat verdriet heeft.En vooral dat je er ook de ruimte voor hebt zonder elkaar op de lipt te zitten. Maar dat eten lijkt me wel een dingetje! Goed plan die viooltjes!

  Geliked door 1 persoon

 6. Herkenbaar! Onze Jongste verlaat ook het nest binnen 2 weken, dan zijn onze 3 vogels uitgevlogen. Maar zoals je zegt, ons huis blijft altijd hun thuis en hun problemen de onze.
  Ik ben ook fan van de viooltjes! Super mooi 🤩.

  Like

 7. Ach gossie, wat verdrietig voor zoonlief. Tenminste, dat neem ik aan. Wie het besluit ook nam en hoe het ook ging: je begint niet aan een relatie met het idee er mee te stoppen. Toch?
  En jij: mis je je schoondochter, want ook jij had natuurlijk een band met haar opgebouwd. Zo raar dat dat dan soms ook helemaal ophoudt.

  Like

 8. Jammer voor je middelste zoon, maar gelukkig vang je hem terug op.
  Hier ook een vegetarische dochter die regelmatig vergeet dat ze vegetarisch is.

  Like

 9. Gelukkig zijn er nog geen kindjes en heb je nog steeds genoeg ruimte. Hoe klein ik misschien ooit zal wonen, je kind blijft toch altijd welkom?!(tenzij harddrugsverslaafd of andere problemen waardoor het niet verstandig is natuurlijk)

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: