thuis: herfst

Geen ontkennen mogelijk: het is herfst! Hou ik van dit jaargetijde? Jawel, ik hou ook van dit jaargetijde, zeker als de temperatuur een beetje aangenaam is, het niet te nat is, ik dus naar buiten kan, en ik mooie luchten zie. Wel een mooie lucht met heel wat horizonvervuiling door de uitstoot van de bruinkoolcentrales (en ook wel door de (heel) vele windturbines). Ach ja, je kunt niet alles hebben ….

Niet de eerste en ook nog niet de laatste grote kruiwagen vol met eikels heb ik al naar de mesthoop in onze huiswei gebracht. Ik hoef niet naar de sportschool als ik in de tuin kan werken. Het kost wel veel van mijn energie maar dat is niet erg, mijn conditie vaart er wel bij, heerlijk. Rusten doe ik meer dan genoeg.

Eerst dus het gazon eikeltjesvrij maken, dan nog een keer of wat gras maaien (vorig jaar tot ergens in december ….) en binnenkort ook nog de ene na de andere kruiwagen vol eikenblad bij elkaar harken en wegbrengen. Misschien wel voor het laatste jaar want we denken erover deze zomereik te (laten) rooien. Jammer? Ja, ergens wel maar hij staat te dicht op een andere – mooiere en oudere – esdoorn.

Herfst dus:

Tamme kastanjes! En dan even omhoog kijken omdat je ‘gak, gak, gak’ hoort:

Als ik zo buiten bezig ben lijkt het wel of de boze buitenwereld eventjes uit mijn gedachten is …….

33 Reacties op “thuis: herfst”

 1. Ja, de herfst heeft ook zijn charme met die kleuren en paddestoelen.🍂 De oude beuk, die ik vanuit mijn keukenraam zie is nu ook zo mooi. Als ik berichten uit de boze buitenwereld hoor en lees moet ik veel aan jullie middelste denken……

  Geliked door 1 persoon

 2. Prachtige tuin heb je! Wat een massa eikels.
  De combinatie van herfst en zon vind ik altijd heel mooi. De bladeren beginnen hier eindelijk te verkleuren.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ganzen in V-formatie; prachtig. Wij noemen ze Vriezeganzen omdat ze al bij al toch de nakende kou aankondigen.
  Als ik moest kiezen tussen een eik en een esdoorn, dan zou de esdoorn toch het onderspit delven.

  Like

 4. Heel veel eikels weer dit jaar. Bij wind lijken het wel kanonschoten op het dak. Ik kan onderhand wel een jonge-eikenboompjes verkooppunt beginnen. De eikels van dit zal ik maar netjes opruimen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Mooi hé die ganzen ik zag ze vandaag ook. En voor die eikels krijg je €0,50 per kilo… Verzamelen maar, leuk voor de kleinkinderen!!

  Like

 6. Doe mij zo’n tuin.
  Heerlijk om er in te werken en het klopt, dan heb je geen sportschool nodig. Het is een grote tuin, zo te zien. Doe je alles zelf?

  Like

 7. Heerlijk dat je het gewoon zo lekker in eigen tuin uit kan sluiten voor even allemaal. Hier kan dat ook wel, maar wij reizen dan toch wel een stukje, om dan zeker wel safe, ook de wereld even buiten te sluiten. Op een plek als Moddergat bijv. 😉

  X

  Like

 8. Wat je zeg; beetje zon, niet te nat en stormachtig als je er door moet fietsen is de herfst een mooi seizoen met haar pakket aan verkleuringen vooral als de zon schijnt. Stormen mag…als we thuis zitten bij de kachel 🙂 Fijne zondag!

  Geliked door 1 persoon

 9. Wow, wat een boel eikels. Het is met recht een goed eikeljaar. Ik zie er ook zo veel tijdens het wandelen.

  Like

 10. Dat is heerlijk toch, zo even weg in je eigen wereldje is alleen maar goed. Met tobben help je niemand en zo blijf je zelf het best fit.

  Like

 11. Volgens mij is wandelen of werken in de natuur ontzettend goed voor je geestelijke gezondheid, daarom doe ik het veel, hihi.

  Like

 12. Wauw, dat zijn een boel eikels zeg! Dat moet een hele klus geweest zijn, zo’n kruiwagen vol. Mijn neef Henk die slager is, voert altijd eikels aan zijn varkens.

  Like

 13. Wat veel eikels! Dat zijn ware terroristen hoor, als je onder een eikenboom doorloopt tijdens een windvlaag.
  Van gakkende ganzen in de herfst krijg ik altijd heimwee, maar ik weet niet waarnaar…

  Like

Reacties zijn gesloten.