mijn leesgewoonten

Op de blogs van Satur9 en Myriam zag ik een leuke tag, die ik bij deze overneem. Vind je ‘m leuk genoeg om ‘m ook over te nemen? Ga je gang!

Wanneer en hoe lang lees je?

In vergelijking met vroeger (als in jaren en jaren geleden) lees ik nog maar erg weinig. Ik lees in ieder geval altijd voor het slapen gaan, het ligt eraan hoe moe ik ben of het een hele of maar een halve bladzijde wordt. Overdag lees ik ook, maar dan bestaat mijn lezen vooral uit het volgen van het nieuws (in krant of op tablet) of blogs. Als ik naar de kapper ga of ergens in een wachtruimte moet wachten neem ik altijd een boek mee, daar lees ik dus ook. Ik heb me stellig voorgenomen om ook overdag thuis vaker een boek te lezen en wat minder de i-pad in handen te nemen ….

Waar lees je?

Overal: in bed, buiten, binnen, in de wachtkamer van de een of andere arts, bij de kapper.

Koop je vaak boeken?

Heel toevallig heb ik laatst weer een aantal leesboeken gekocht. Ik hou van het hebben van voorraad voor het geval dat ik zonder zou komen te zitten. Soort van hamsteren dus. En dat zijn dus 99 van de 100 keer nog echte boeken.

E-reader of papier?

Papier, zonder twijfel. Ik heb wel zo’n Kobo maar die neem ik alleen mee als ik op reis ga. Ik heb ook boeken van bookchoice, een presentje van mijn krant, en die titels staan op de i-pad. Nadeel van dat laatste vind ik dat ik dan zo snel word afgeleid om even snel iets anders te doen/lezen/opzoeken.

Favoriete kinderboek?

Torenhoog en Mijlenbreed van Tonke Dragt.

Favoriete genre?

Thrillers, met stip. Liefst van Scandinavische auteurs, maar ook van Karin Slaughter, M.J. Arlidge, Nicci French, Nele Neuhaus en anderen.

Van welke schrijver lees je elk boek?

Van bovengenoemde schrijvers heb ik eigenlijk de meeste boeken wel gelezen. En soms herlees ik ze omdat ik de plot ben vergeten ….

Welk boek moet iedereen gelezen hebben?

Tja, dat is natuurlijk erg persoonlijk. Ik vond ‘In de ban van de ring’ van Tolkien, ‘Knielen op een bed violen’ van Jan Siebelink en ‘Kom hier dat ik u kus’ van Griet op de Beeck echt heel mooie boeken die ik iedereen kan aanraden. Geen thrillers, wel mooi. Maar nogmaals, dat is persoonlijk.

Welk genre zou je nooit lezen?

Doktersromannetjes.

Fictie of non-fictie?

Allerliefst fictie alhoewel ik ook non-fictie boeken lees. Bijvoorbeeld boeken over Alzheimer, MS, tuinen of coeliakie, onderwerpen die me aanspreken.

Is er een boek dat je leven veranderd heeft?

Nee.

27 Reacties op “mijn leesgewoonten”

 1. Ik lees heel veel (best handig als je een boekenblog hebt 😉 ) en daarnaast luister ik ook graag luisterboeken. Overwegend fictie, al lees ik af en toe non-fictie of factie (feiten en fictie gemengd). Niet echt een favoriet genre, al lees ik wel meer fantasy, thrillers en Young Adult. Maar ik geef wel bijna alle boeken een kans, alleen sommige onderwerpen vermijd ik.

  Like

 2. Wauw, ik ben precies antwoorden van mezelf aan het lezen…
  Ik kan geen boekenwinkel binnen gaan zonder te kopen, gisteren nog de nieuwste van Ken Follett meegenomen. Ik heb de microbe al sinds ik een kind was! 🙂

  Like

 3. Ik lees enkel ’s winters. Tijdens de andere seizoenen heb ik daar simpelweg de tijd niet voor.
  Favoriete auteurs: Griet Op de Beeck, Saskia De Coster, Christophe Vekeman, Herman Brusselmans en Dimitri Verhulst.
  En nee, geen Kobo of Kindle voor me, wél the real stuff!

  Geliked door 1 persoon

 4. Bloggeers lezen natuurlijk ook veel blogs van collega bloggers, Voor mij is dat op het moment nog genoeg, met de krant. De boeken komen nog wel al probeer ik het stiekem wel waar op te pakken.

  Like

 5. Als kind al las ik alles wat ik maar in mijn handen kon krijgen. Nog steeds lees ik veel, soms wel twee boeken per week. Alles tegenwoordig op de e-reader.

  Like

 6. In mijn jonge tienerjaren heb ik eindeloze reeksen doktersromannetjes verslonden. Wie had toen gedacht dat ik later Nederlandse taal- en letterkunde zou gaan studeren 😀
  Leuk, dit leesinkijkje.

  Like

 7. Kijk, zo lees ik ook nog steeds. Papieren boeken, de e-readers zijn alweer door gegeven, op vakantie snap ik niet dus… dat je dan boeken mee zou nemen of een e-reader, hahaha dan ga je toch juist andere dingen doen en genieten van je uitzichten. Zo ben ik opgegroeid dus, wel kreeg ik wat Suske’s en Wiske’s, maar dat was op de camping… niet op de grote reizen.

  Tonke Dragt, mijn favo boek, is De Brief voor de Koning, nog steeds! Bijzonder toch weer.

  X

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.