Mien Limburgs landj …

We wandelden (en fietsten) wat af de afgelopen weken, en dat allemaal in “mien Limburgs landj”.

Na de crematieplechtigheid voor mijn schoonmoeder liepen we een rondje rond de vijver bij kasteel Strijthagen (Landgraaf) alwaar dit vreemde voertuig tentoongesteld stond. Ik vond het de moeite waard om er een foto van te maken, wellicht was het iets voor Sjoerd’s virtuele garage? Ik las dat het park rondom het kasteel (dat in bezit is van een Russisch kunstenaarsechtpaar) een Artland is, een plek om kunst te tonen aan het publiek. En die (meer dan manshoge) hond zal dan wel de bewaker zijn …

We parkeerder de auto in Epen en liepen langs de Geulle naar Mechelen. Het was op een woensdag en druk dat het er was ……

In Mechelen hielden we halt voor lunch. Tegenover ons liepen paarden, veel paarden. Tussen ons en de paarden een drukke weg, maar die zie je zo niet, haha.

Ter afsluiting nog een koffie op het terras van de Gerardushoeve. Voor mij het terras met een van de allermooiste uitzichten van Limburg. Per toeval kwam ik er laatst achter dat deze hoeve vroeger ècht een hoeve was waar ik nota bene als 7-jarige op kamp ben geweest met de kabouters. Ik was toen een kabouter met ontzettende heimwee ….

Drie dagen later waren we wederom in het heuvelland, dit keer samen met middelste plus hond. We parkeerden de auto in Slenaken, liepen van daaruit een wandeling langs de Gulp, en sloten de dag af bij mijn favoriete restaurantje in België, Moeder de Gans. Zo lang de grenzen maar open zijn en blijven is het zó leuk om dicht bij landsgrenzen te wonen.

Op zondag fietsten we een rondje van thuis uit. Bestemming: theetje doen bij “boven water” in Schinveld.

Op de terugweg fietste ik eindelijk eens over de fietsbrug bij Onderbanken (tegenwoordig gemeente Beekdaelen) in plaats van er met de auto onderdoor te rijden. De brug is ontworpen door een ontwerpteam uit Delft, de drie kunstobjecten op de brug zijn van de hand van Marijke de Goey.

Vanmorgen vroeg was dit het uitzicht vanuit onze badkamer. Zicht op Jabeek. Ook mooi 🙂

38 Reacties op “Mien Limburgs landj …”

 1. Prachtig! en ja, bekende plaatsnamen zie ik voorbij komen nu, waar wij ooit zijn geweest voor onze vakanties, maar dat is ook alweer 30 jaar geleden… ongelooflijk hoe snel de tijd gaat!

  X

  Like

 2. Ze zijn weer mooi, jouw foto’s. En ja, het is een beetje van twee walletjes eten wanneer je niet ver van de grens woont. Daar weten wij ook alles van.😂

  Geliked door 1 persoon

 3. Heerlijk land om te fietsen en wandelen, ook met de auto genoot ik.
  Ik kon de bewoners niet verstaan maar het maakte niet uit, het is een warm land en dat voel je.

  Like

 4. De omgeving daar is schitterend, net als jouw foto’s. Daar liggen heel wat fietskilometers van mij…

  Like

 5. Eigenlijk zijn jouw foto’s meer de kunstwerken dat die andere die de naam hebben. Prachtige omgeving daar. Ik ben er niet al te vaak geweest dus ken het niet uit eigen ervaring. Helaas waren jullie er dus voor een droevige aangelegenheid.

  Like

 6. Ik ben een Limburgse, maar een Noord-Limburgse en dat telt niet echt he? zo mooi heuvelachtig is het daar ook niet. En ik heb ook nooit als mien Limburgs landj everaren. Snap wel dat jij dat doet, het is prachtig daar en dan inderdaad ook zo de grens over om wat moois (en lekkers) mee te pikken. Heerlijk hoor!

  Like

 7. Dat is toch wel een van de voordelen van Limburg.. metertje naar links.. zit je in Belgie, metertje naar rechts… zit je gewoon in Duitsland. Mooie foto’s zitten er bij.

  love As always
  Di mario

  Like

Reacties zijn gesloten.