augustus

Overzicht van de afgelopen maand, even alles op een rijtje zetten, het bloggen had even geen prioriteit ….

We fietsten door ons eigen heuvelland, zaten hier en daar op terrasjes en genoten van landschap, gezelschap, een drankje en een hapje.

Ik oogstte ‘miemelen’ voor jam en was trots op de boontjes en de eerste courgette uit ons eigen bescheiden moestuintje.

Ik zocht en vond de site weer waar ik die leuke etiketten vandaan kon halen. Lekkere jam, geen woord gelogen.

Het werd bloedheet thuis, maar gelukkig hadden we net in die tijd een vakantie gepland naar Oostenrijk. Een veilige vakantie want wederom naar onze eigen stek, ons tweede thuis.

We fietsen en wandelden veel en vermeden drukte. Er waren heel wat minder toeristen uit het buitenland in Oostenrijk maar des te meer Oostenrijkers die vakantie doorbrachten in eigen land in plaats van elders.

De eerste dagen was er regen, héél veel regen. Dankzij veel investeringen in de afgelopen jaren om de afwatering in goede banen te leiden was er weinig overlast maar er moest wel goed opgeruimd worden.

Zulke juweeltjes zie je onderweg, dit was in het Nationalpark Berchtesgaden. Op de blog van Marthy las ik dat het wellicht een parelmoervlinder zou kunnen zijn.

Ergens onderweg en toch kijken naar Max. De moderne techniek staat voor niets ….

Dit zijn de Leoganger Steinberge, twee van onze zonen liepen en klommen afgelopen week omhoog tot de top, naar de Birnhorn. Petje af, ik doe het ze niet na. Nooit …..

Net als ieder jaar was ik weer jarig in augustus, maar geen feestje dit jaar. Tja, het is niet anders. Volgend jaar nieuwe kansen.

Middelste ging ook naar Oostenrijk en dus mocht hij komen logeren. Het is toch zo’n lieverd!

Voor het eerst sinds maanden fietsten we naar Sittard om ‘gewoon’ op een terrasje te gaan zitten. Alles went …… en het was de moeite waard!

Zonder woorden ….

Tomaatjes en courgette, en dat alles uit eigen tuin, volgend jaar weer!

Ik trok het bovenste gaatje kapot. Zonde, de schoenen had ik nog niet zo lang en ze waren nauwelijks gedragen. Mailtje naar fabrikant: ik kreeg ze volledig vergoed. Top service.

Afgelopen week is er een om nooit te vergeten. Op de dag dat mijn schoonouders vijfenzestig jaar waren getrouwd is mijn schoonmoeder overleden …..

Zo, en nu proberen om weer gewoon in het blogritme te komen ….. Wie weet lukt het, we zullen zien …..

36 Reacties op “augustus”

 1. Een tweede thuis in Oostenrijk lijkt me heerlijk.
  Meevaren op de golven van het leven, sterkte met het verlies van je schoonmoeder.
  Proficiat met je jaartje erbij.

  Like

 2. Ziet er verrukkelijk uit, waarschuw me wanneer je weer naar Oostenrijk gaat, dan reis ik in gedachten mee.
  Miemelen, 😀 mooi woord.

  Like

 3. Die bergen blijven mooi. Je kunt er naar blijven kijken. Ik was laatst ook nog in Sittard. Een rondje lopen in de buurt van het oude stadion. Gewoon een hele nieuwe wijk daar.

  Love As Always
  Di mario

  Like

 4. Mijn innige deelneming met het overlijden van je schoonmoeder. Net op die dag…
  Een mooi overzicht van je vakantie. Waar je ook verblijft, je zit in een schitterende omgeving!

  Like

 5. Gecondoleerd met het overlijden van je schoonmoeder. Wat een verdriet om net op haar huwelijksverjaardag te komen overlijden. Miemelen heb ik al vaker gehoord, zal wel Limburgs zijn denk ik. Mijn schoonfamilie komt ook van Limburg vandaar… Dat bloggen komt wel weer… bij mij gaat het ook wat moeizamer nu.

  Like

 6. Heel bijzonder dat je schoonmoeder overleed op haar trouwdag, de 65 ste nog wel! Maar waarschijnlijk had ze zelf al niet meer meegekregen. Mijn oprechte medeleven.
  Maar natuurlijk óók gefeliciteerd met je verjaardag al zal die om meerdere redenen ook anders dan normaal geweest zijn.
  Fijn dat je toch even eruit kon dankzij jullie huisje daar.

  Like

 7. De afsluiting van je blog is dan weer wat minder, maar… bijzonder, precies op die dag dan ook weer… Gecondoleerd, tegelijk alsnog van harte met jouw eigen verjaardag.

  X

  Geliked door 1 persoon

 8. Geen wonder dat je geen tijd had om te bloggen: je had wel wat beters te doen (-: Lekker, aalbessen! De groente uit je moestuintje zien er heerlijk uit. En wat zullen ze lekker gesmaakt hebben.
  Apart dat er geen ijzeren ringetjes om de gaatjes zijn aangebracht. Zou het materiaal daar te dun voor zijn?

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.