middagje Mestreech

Een tante en oom van me wonen in Maastricht op loopafstand van het centrum, en zo af en toe combineer ik een bezoekje aan die mooie stad met een bezoekje aan hen. Of andersom, ‘t is maar hoe je het bekijkt.

Ze zijn al op leeftijd (84 en 85) en ze vinden een bezoek hartstikke leuk maar dan wel pas na hun middagdutje. Geen probleem, ik krijg mijn tijd wel om.

Ik begon met me zelf te verwennen met een glutenvrije lunch, bij the Broth Bar

alles 100% glutenvrij: Genieten!

Daarna liep ik de stad in, maar jeetje, het was er druk, te druk naar mijn zin. Enigszins hield men zich aan de bewegwijzering in de Grote Staat (één richting, dus rechts houden) maar niet altijd …. en zoiets bezorgt mij dan stress. Al snel zocht ik de rustigere straatjes op en was ik blij dat het al snel tegen drieën liep …

Niks (meer) voor mij, die drukte …..

29 Reacties op “middagje Mestreech”

 1. Goede manier om uit te gaan, een leuk tripje en en een gezellig bezoek erna.
  Eerst lekker soep eten.
  Prachtige stad, een paar jaar geleden waren we er voor het laatst en dachten dat er iets te doen was, Blijkt het er altijd zo druk te zijn.

  Like

 2. Ik heb ook nooit van die drukte gehouden maar tegenwoordig kan ik er helemaal niet meer tegen en voelt het ook niet goed. Wel een erg mooie stad. Aangezien mijn man daar elke dag heen rijdt om te gaan werken, komen we daar nooit in onze vrije tijd. Toch weer eens een keertje doen!

  Like

 3. Ja, Maastricht is echt de moeite! Ik had een weekend gepland in april met mijn dochter aldaar, maar dat is dus door corona in het water gevallen. Hopelijk kan het later eens. Twee jaar geleden was ik met manlief in Maastricht en we hebben er enorm genoten.

  Like

 4. Drukte was al niks voor mij en nu helemaal niet. Maar zo langs de Maas is wel fijn en daar maakte je mooie wolkenfoto’s

  Like

 5. Ik ben al sinds februari niet meer in Maastricht geweest… Wel goedkoop. En als ik dan nu over drukte lees zal het ook nog wel even duren voor ik er weer kom.

  Like

 6. Bij je lunch, zijn dat pannenkoekjes? Met spinazie? En Maastricht is ook met de boot zo gaaf. Het Bassin gezellig druk. Maar wij lagen liever op de Pietersplas, net buiten de stad.😊

  Geliked door 1 persoon

 7. Ofschoon ik er familie heb wonen kom ik er weinig. En als ik zeg… ik ken Maastricht alleen maar van het Vrijthof, doe ik de stad zeker tekort. Maar je foto’s vertellen het verhaal Maastricht… Mooie wolkenluchten!!!

  Like

 8. Ondertussen willen de mensen wel echt naar buiten en maken stedentrips enz, dat is overal wel te merken. Maar de foto’s zijn prachtig en je bezoek aan oom en tante was vast ook een succes . Missie geslaagd.

  Like

 9. Mooie foto’s! Ik denk dat ik er ook wel heen ga als we in Mechelen zijn. Maar dat drukke, dat hoeft voor mij ook niet echt eigenlijk.

  Like

 10. Erg he? Dat heb ik dus ook, ik zit nog altijd liever thuis of ben op plekken waar bijna niemand lijkt te komen, maar zelfs de fietsroutes zijn alweer super druk 😦

  X

  Geliked door 1 persoon

 11. Wat ziet die lunch er heerlijk uit zeg! Jammer dat het zo druk was vervolgens. Daar houd ik ook nooit van. Dat loopt ook niet fijn vind ik.

  Geliked door 1 persoon

 12. Wat een prachtige foto’s maakte je. Die luchten zijn super. Ik heb hetzelfde als jij, te veel drukte vind ik niet plezierig terwijl ik toch niet angstig ben.

  Geliked door 1 persoon

 13. Die drukte zijn we hier ook niet (meer) gewend. Ik zou graag naar de stad (Rotterdam) gaan maar bij het idee van een mondkapje in het ov en al die mensen…Wonen in een dorp heeft zijn voordelen.
  Wat een prachtige foto’s van Maastricht. Echt juweeltjes!

  Like

Reacties zijn gesloten.