naar de stad

Datgene wat ik al weken niet meer had gedaan, namelijk het bezoeken van een stad, deden we wel in Oostenrijk. We benutten een regenachtige dag om Salzburg te bezoeken. Wat was het er heerlijk rustig … Helaas geen foto’s gemaakt.

Op de terugreis naar thuis stopten we ook in een grote stad, in München. Als het in Salzburg al zo rustig was zou het daar wellicht ook stukken rustiger zijn. En ja, ook daar heel wat minder toeristen. Alleen voor sommige winkels stonden lange rijen klanten die mondjesmaat naar binnen werden gelaten maar daar wilde ik sowieso niet naar binnen.

op de Marienplatz met mondkapje binnen handbereik

Het was fijn weg te zijn geweest, het was fijn weer even daar te zijn waar ik ook graag ben. Even controleren of nog alles goed is, even de zinnen verzetten en de accu weer opladen. En nu weer fijn naar huis …

29 Reacties op “naar de stad”

 1. Men gaat op reis om thuis te komen, zei Godfried Bomans ooit. Een beetje gelijk heeft hij wel.
  ‘De kunst van het leven, is thuis te zijn alsof men op reis is”, is dan meer mijn credo. 😉

  Like

 2. Best fijn dat de steden een stuk rustiger zijn met minder toeristen! Dan loop je veel prettiger rond lijkt me zo.

  Like

 3. Nu alles weer stilaan lukt, wordt elk bezoekje een feest. München staat ook nog op ons programma, ooit? Gezellige stad?

  Like

 4. Kijk kijk, nog een paar dagen en we zijn in Maria-Alm. Ik kijk er al naar uit. Maar ook naar het terug naar huis gaan kijk ik uit 🙂

  Like

 5. In beide steden ben ik nooit geweest maar ze lijken me meer dan de moeite waard om te bezoeken. Fijn om er even tussenuit te zijn en de batterijen op te laden! Goede thuisreis!
  Lieve groet.

  Geliked door 1 persoon

 6. Soms moet je de camera ook even laten liggen en gewoon op en top genieten zonder te denken aan wat je laat liggen.

  het is jouw herinnering dan, en dat is ook mooi!

  Welkom thuis!

  X

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat is helemaal waar. Ik ben een tijd heel actief geweest op een travel forum. Al mijn foto’s waren toen ‘in functie van’, maar eigenlijk écht iets zien, of beleven, dat was er toen niet bij.

   Geliked door 2 people

   1. Er is mij weleens gezegd: Die beleefd de vakantie pas als ze thuis is, als ze de foto’s ziet… hahahaha en ja… die was raak achteraf, dus soms… laat ik de camera expres thuis, wil ik echt perse? In deze tijden hebben we meestal onze foon wel bij ons.

    Geliked door 1 persoon

 7. Allebei steden die de moeite van een bezoekje waard zijn herinner ik me. Kocht in Munchen ooit de eerste dekbedhoezen met een rits i.p.v. een instopstrook. Je zieg ze in Nederland nog steeds te weinig met een rits!

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: