wandelen of fietsen

Fietsen in de bergen, dat is voor mij alleen leuk met een fiets met trapondersteuning, een e-bike dus. Omdat de Engelse term veel sneller te typen is dan de Nederlandse heb ik het vanaf nu alleen nog over e-bike. Dag voornemen om zoveel mogelijk Nederlandse woorden te gebruiken.

Bij fietsen hoort af en toe een pauze. Normaliter zoeken we dan een leuk terrasje op, maar omdat nog niet ieder restaurantje open is kochten we belegde broodjes en een flesje bij de supermarkt en zochten en vonden een leuk plekje aan het water. En ja, mijn broodje is glutenvrij, deze worden verkocht bij de Merkur supermarkt.

Onderweg zie je vaak de grappigste dingen, zoals deze bus met boom of boom in bus.

Wandelen in de bergen met kinderen is leuk, zeker als ze af en toe lekker kunnen spelen. Her en der staan speeltoestellen en soms zelfs complete speeltuintjes.

Hier nog een slang. Niet als speeltoestel maar met de uitnodiging om stenen te beschilderen en neer te leggen om zo de slang nòg langer te maken.

Een ree, daar heel ver in de verte ….

beetje dichterbij gehaald

En ja, ze bleef zelfs even staan. Da’s echt zeldzamer dan een schaap in de wei.

hoe mooi ook

Daar hoog boven in de bergen, daar waar die plukjes sneeuw liggen, heb ik zo’n vier maanden geleden nog geskied. Zo goed als onwetend van wat ons allemaal nog te wachten stond ….

28 Reacties op “wandelen of fietsen”

 1. Wat een gezellige fietstochten daar, weer eens wat anders. Doet me denken (een heel klein beetje) aan de tochtjes langs de Moezel, ook daar veel aandacht voor kinderen, eetgelegenheden en terrassen.
  Je skimomenten moet je later maar weer inhalen. Ooit.

  Like

 2. Zelfs met een e-bike begin ik niet aan fietstochten in de bergen. Ik vond de Elzas al vreselijk en dan spreken we over heuvelachtig. Wel hebben we het plan om rondom de Bodensee te gaan fietsen. Vlak uiteraard! 😉

  Like

 3. Haha, die Volkswagen Transporter komt in ieder geval niet in mijn virtuele garage. Mooie foto’s Inge.

  Geliked door 1 persoon

 4. Het was inderdaad een voorjaar om nooit te vergeten, maar we kijken vooruit en jij was weer fijn terug op een van lievelingsplekjes.👍🏼😘

  Like

 5. Kleinkinderen kunnen straks sterke verhalen vertellen aan hun kinderen. En wij, bij een kopje thee, weet je nog in 2020… Maar voor mij had het niet gehoeven 🤣

  Like

 6. Ik vrees dat fietsen in de bergen me toch zwaar zou vallen, zelfs met ondersteuning. Maar mijn e-bike is wat ouder, misschien daardoor?
  Zo leuk die slang, met plezier zou ik daar mijn verftalent voor boven halen!

  Like

 7. Ik vind dat busje met die boom erin wel heel erg origineel.

  Like

 8. Het is zo heerlijk, fietsen. Ik heb veel bergen beklommen op m’n racefiets. De Alpe d’Huez. De Mont Ventoux, maar ook dichter bij huis. Het onderweg zijn, vind ik het fijnst. Mooie foto’s van een geslaagde fietsdag. Jullie hebben genoten.
  Lieve groet.

  Like

 9. Dat heb ik nu nog nooit gedaan volgens mij… überhaupt niet.. fietsen in het buitenland… laat staan in de bergen… zelfs niet in Limburg, hahaha

  Prachtig mooi!

  X

  Like

 10. Wat een genot met al deze prachtige natuur rondom jou! Hier kan je veel creativiteit en inspiratie inademen!

  Like

 11. Ik ben ook meer van wandelen en hardlopen dan van fietsen. Bij fietsen heb je altijd zoveel meer last van weerstand vind ik.

  Hoe dan ook, wat ziet het er daar prachtig uit zeg! Mijn favoriete foto is dat bestelbusje met een boom erin!

  Like

Reacties zijn gesloten.