weer op weg naar normaal?

Het voordeel van het hebben van een eigen stek in het buitenland, in ons geval in Oostenrijk, is dat je er in principe naar toe kunt als je dat zelf wilt, mits de grenzen open zijn natuurlijk …. Het voordeel van in Duitsland wonen is dat we eerder dan inwoners uit andere landen weer naar – ons buurland – Oostenrijk mochten. En dat deden we. Vorige week al. Uiteraard gingen we wijs op reis 😷

De eerste dagen moesten de mondkapjes nog op bij het betreden van winkel of horeca maar vanaf 15 juni is dat niet meer nodig. Bijna normaal?

De drukte valt hier mee, er is plek en plaats genoeg als je ergens wilt gaan zitten om drankje te nuttigen of hapje te eten. Vooraf reserveren was tot nog toe niet nodig, vragen m.b.t. gezondheid worden niet gesteld, naam en adres hoeven niet te worden opgeschreven. Bijna normaal?

Grote groepen uit verschillende huishoudens gaan fijn bij elkaar aan grote tafels zitten (officieel mogen maar 4 volwassenen bij elkaar aan een tafel plaatsnemen), handen worden geschud, er wordt zelfs gezoend …… Is dat nog normaal??

NB: dit laatste heb ik maar één keer gezien. Afstand houden is anders, dat hoeft maar 1 meter.

33 Reacties op “weer op weg naar normaal?”

 1. Great minds think alike … ik schrijf er vandaag ook over.
  Ik heb vannacht gedroomd dat ik iemand de hand schudde. Ik werd verdorie gewoon helemaal in paniek wakker!

  Like

 2. Die prachtige uitzichten💛.
  Handen geven en zoenen, daar ga ik wijselijk mee wachten. Als ik het op TV zie in een film, voel ik me al ongemakkelijk worden.

  Like

 3. Apart toch ook hoe snel het beeld van elkaar zoenende en begroetende mensen zo’n heel andere lading heeft gekregen. Het blijkt voor veel mensen in de praktijk lastig zich aan de regels te houden. Wij zijn nog steeds keurige volgers van de richtlijnen…

  Like

 4. In eigen familie durven we het weer aan om elkaar te zien en elkaar te bezoeken, maar geknuffeld is er niet nog! Eigenlijk heel gek, tegelijk ook weer zo normaal. Ik vond het altijd al lastig dat knuffelen en zoenen, dus ja… de 1 wil het wel, de ander niet.

  Fijn dat jullie weer even weg konden zo in jullie eigen huisje 😀

  X

  Like

 5. Zelfs toen ik mijn kleindochter in Nederland weer “mocht” zien hebben we niet gezoend. De schrik zit er toch een beetje in en als dat het enige is wat “nooit” meer mag, kan ik daar wel mee leven. Kushandjes zijn ook lief.❤️

  Geliked door 1 persoon

 6. Handen schudden en zoenen? Neen, dat vind ik helemaal nog niet oké. Een opflakkering van het virus in de hand werken, noem ik zoiets.
  Trouwens, één meter afstand is nu ook niet bepaald veel, hè?
  We zijn wel een Europese Unie, maar blijven toch maar lekker elk onze eigen regeltjes hanteren. Logica?

  Like

 7. Ik blijf toch nog even mijn eigen regels hanteren met vreemden. Mijn kleindochter is de enge uitzondering. Oppassen iedere week en niet in de buurt komen snapt een kind van vier niet…

  Geliked door 1 persoon

 8. Afgelopen weekend was m’n broer jarige en de verleiding was te groot: we hebben elkaar een knuffel en een zoen gegeven. Dat is de enige uitzondering die ik in vier maanden heb gemaakt.
  Heerlijk dat jullie weer naar jullie stek in Oostenrijk kunnen. Geniet maar niet met mate (-:

  Geliked door 1 persoon

 9. Het voorbije weekend gaf ik mijn kleine nichtje gewoon zomaar een kus en toen dacht ik… verdemme wat doe je nu ? Even het hoofd er niet bij houden en je vervalt zo weer in oude gewoontes.
  Wij zijn klaar voor Oostenrijk begin juli !

  Like

 10. Heerlijk , in die mooie omgeving. Neem het ervan.
  Zoenen mogen van mij meteen afgeserveerd worden, uitgezonderd gezinsleden en naaste familie.

  Like

 11. Toch apart al die verschillen. Ik vind het best, als al dat gezoen niet meer terugkomt, maar een beetje knuffelen van kinderen hoopik wel weer eens te kunnen doen. Maar nog niet.

  Like

 12. Ik had altijd al een hekel aan zoenen met mensen die ik amper zie of ken. Dat ga ik dus ook nooit meer doen. Ik zou me in het buitenland ook aan de hier geldende regels houden tenzij er meer verwacht wordt. We zullen zien of en wat er dan komen gaat. Fijne vakantie.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: