regen, roos en glutenvrij

Oh, heerlijk, regen, bijna een heel uur lang. De kiezel op het nieuw aangelegde terras is nu echt helemaal stofvrij.

Ik kocht een heerlijk ruikende roos, gewoon bij de supermarkt. De roos heet Helena, en aangezien een van mijn schoondochters ongeveer zo heet stuurde ik haar een foto, en dat vond ze leuk.

bron: De Limburger

“Mijn” wolwinkel, waar ik inmiddels al ruim drie maanden niet ben geweest, helaas, staat in de krant. Sandra heeft een apart deurbeleid, en dat valt op en in de smaak:

bron: De Limburger

Binnenkort ga ik echt zelf kijken hoe het deurbeleid werkt 😀

De siererwt was bezig met het veroveren van heel wat plek in de border en dus kortwiekte ik ‘m. De afgeknipte bloemetjes mogen nog even schitteren in een vaasje.

Ik heb ‘t nog maar zelden over glutenvrije producten die ik her en der spot. Soms valt mijn oog op iets nieuws. Dit keer zag ik paneermeel van het Italiaanse merk De Cecco in het schap bij de Edeka in Duitsland. Gelukkig is de lekkere glutenvrije kibbeling ook weer terug in hun assortiment en is mijn voorraad weer goed bijgevuld.

Ik zag een joekel van een slak in de huiswei. Las ooit ergens dat slakken met huisje geen gevaar vormen voor hosta’s en ander groen spul dat normaal voor slakken zeer aantrekkelijk is. Geen idee of het waar is maar deze krijgt dus het voordeel van de twijfel en mag blijven ….. Trouwens, de hosta’s willen voor het tweede jaar op rij niet goed groeien ….. Te droog en te warm voorjaar denk ik.

Ging laatst op controle bij de dermatoloog. Het was er erg rustig. Gelukkig alles in orde, ik ben weer goedgekeurd.

40 Reacties op “regen, roos en glutenvrij”

 1. En achter de mooie siererwt ontdek ik weer de prachtige omgeving!
  Een creatieve oplossing zoals bij de wolwinkel maakt het tellen origineel. Zo’n extraatje vind ik leuk. Net zoals de paspoppen, dat zag ik onlangs ook op TV.

  Like

 2. Weer een echt Inge-blog, van alles wat. Hier ook een blije tuin, aardig wat regen gevallen. Fijne dag.😘

  Geliked door 1 persoon

 3. Goede uitslag bij dermatoloog, houe zo!
  Tegen slakken strooi ik elk jaar kippengrit rondom en onder de planten, daarvoor gaan ze op de loop. Nou ja, op de kruip. 😏
  De siererwt bloeit hier ook uitbundig, en zaait overal uit.

  Like

 4. het was me het weekje wel. De regen kwam uiteraard goed van pas, maar nog wat weinig om alles weer te laten groeien. Het gras en de grond is alweer droog. Die Helena heeft ook water nodig om te overleven. Dat idee van Sandra gaat goed totdat iemand vergeet om zijn beroemdheid weg te halen… haha, en let op morgen, dan wordt het toch Tanja.

  Like

 5. Onze Hosta is zeer geliefd bij huisjesdragende slakken (-: Af en toe rapen we er een paar handen af, en brengen ze naar de overkant (plantsoen.) Ik heb het idee dat die krengen een GPS in hun achterste hebben en zich sneller kunnen verplaatsen dan algemeen wordt aangenomen.
  Mooi die Lathyrus in een vaasje. Wat zal het binnen lekker ruiken.
  Heel fijn dat alles goed was bij de dermatoloog. Meten = weten!
  Ik lees graag over je bezoek aan de bijzondere wolwinkel.

  Like

 6. Nou hier viel zéker wel meer dan één flinke bui. Hoeven we de tuin weer even niet te sproeien. Ik las een tuid geleden dat slakken ook als huisdier gehouden worden…. misschien moet je deze dus proberen te “domesticeren”;-)

  Like

 7. Eigenlijk is Rosa ‘Helena’ meer gekend onder zijn volledige naam: Rosa ‘Helena Renaissance’. Prima roos voor wie een wat lager blijvende, doorbloeiende klimmer zoekt.
  Al onze hosta’s, een dertigtal, staan in grote potten. Dat is geen echte bescherming tegen naaktslakken, maar je kunt veel beter de waterhuishouding regelen. Lukt prima, want we houden ze zo al meer dan twintig jaar kerngezond.

  Like

  1. Zo heet die roos inderdaad, dat staat ook op het kaartje. Een derde van mijn hosta’s staat in potten, de rest in de volle grond, niks wil echt mooi worden 😦

   Like

 8. Wat een fijne dingen allemaal. Dat van die wol vind ik erg creatief bedacht hier merk ik dat meer en meer mensen de regels beu zijn.
  Vorig jaar vraten de slakken een struik op. Ik vond de slakken leuker dan de struik trouwens maar ze knaagden het enorm kaal. Misschien zijn slakken kieskeurig geworden.

  Like

 9. Wat mooi dat je weer goed gekeurd ben. het deurbeleid is toch goed opgelost zo. Je kunt er een probleem van maken of iets creatiefs doen. Mooie roos hoor.

  Love As always
  Di mario

  Geliked door 1 persoon

 10. Slakken, hosta’s ook met huisje eten ze het op… ik zie mijn ouders nog klungelen ermee, slakken in onze hosta’s bij de vijver…

  oplossing? eierdoppen crushen en om de hosta heen gooien… dicht bij de plant, want dat is scherpe randjes, dus dat mag ook, scherp laten zijn, dan blijven ze weg, zag ik van de week toevallig? In eigen huis en tuin… van de tuinman daar.

  X

  Like

   1. Hosta’s, ik kan het niet genoeg herhalen, hebben veel water nodig. Bij een tekort zal de groei stoppen en zal de plant wegkwijnen. Een tekort aan voeding komt weliswaar ook voor in vollegrond, maar is voornamelijk een probleem bij planten in potten. Gebruik goede potgrond, en verpot de planten regelmatig.

    Hoe meer zon, hoe meer vocht een hosta nodig heeft. Meng op een zonnige plek flink wat compost in het plantgat en mulch elke lente met een verse laag compost, bladaarde of verteerde stalmest.

    Helpt dit een beetje?

    Like

 11. Wat is het prachtig bij jou! Heerlijk al die reacties. Het werkt inspirerend. Gelukkig zijn mijn hosta’s nog gevrijwaard van slakken. Ze staan op een schaduwplek en het zijn heerlijke grote pollen geworden. (en ja het was de Oude) 😉

  Geliked door 1 persoon

 12. Ik sta er soms helemaal verbaasd van waar mensen mee komen. Nooit gedacht dat er zoveel creatievelingen zouden zijn.

  Like

Reacties zijn gesloten.