aan de hand van foto‘s

een bericht schrijven is voor mij toch het makkelijkst. Op deze manier krijgt een ieder een overzicht van alles (ehum) wat ik meemaak gedurende een week. Ha, dat is bitter weinig de laatste tijd maar daar moeten we het dan maar mee doen ….

Mijn man was jarig, ik schreef er al eerder over. Van zijn Duitse collega’s kreeg hij een bon voor, jawel, een heuse ballonvaart. Voor twee personen. En ik ga echt niet mee, nog niet misschien, iets met hoogtevrees ….. Enfin, deze foto laat zien wat voor enorme moeite ze hebben gedaan om het bijzondere cadeau te verpakken.

Nog even terug naar de branden, ik schreef daar hier al over

bron: De Limburger

Gelukkig heeft het de afgelopen dagen geregend. Nog lang niet genoeg maar beter iets dan niets.

Het kleine groentetuintje profiteert er ook van, van die regen. De boontjes doen het voortreffelijk. Dat wordt heel wat grammetjes wegwerken tegen oogsttijd ….. Courgette doet het ook prima. Tomaatjes en pepertjes willen niet echt. Wellicht hebben we die te vroeg uitgeplant.

bron: Geilenkirchener Nachrichten

Honderd dagen geleden was de gemeente Gangelt, onze buurgemeente in de Kreis Heinsberg, wereldnieuws. Tijdens een carnavalszitting werden heel wat mensen besmet met het Corona virus. Het was notabene een ex van de directe collega van mijn man die daar de verspreider was ….. Iedere aanwezige op die zitting ging direct verplicht in quarantaine, en daardoor werd voorkomen wat elders naderhand wel plaatsvond. Mijn man heeft in die tijd geen contact met zijn collega gehad omdat wij toen al in Oostenrijk waren. Maar dit laatste terzijde.

In Nederland waren er toen nog geen besmettingen ….. en wij maar tegen elkaar zeggen dat landsgrenzen dat virus toch echt niet gingen tegenhouden. Op 27 februari, bijna twee weken later, werd live tijdens een televisieprogramma bekend gemaakt dat er een eerste patiënt in Nederland was. Enfin, we weten allemaal wat de gevolgen waren …..

Onze middelste monteerde een wildcamera op een boom in onze huiswei. Van boven naar beneden zie je een jonge vos, een wilde kat – of misschien was het wel een wasbeer? – een groene specht, en twee keer een ree (geit en bok).

Na lange, lange tijd gingen we weer eens naar Aken. Het was er rustig, erg rustig.

We vonden het rustig genoeg om ook ergens een hapje te gaan eten. Voelde een beetje vreemd na al die weken, maar ben wel blij dat we dit stapje hebben gezet.

Had ik al gezegd dat het hier weer erg rustig is? Iedereen, inclusief kat en hond, is weer naar het eigen thuis. We hebben het huis weer voor ons, en dat is fijn 😀

35 Reacties op “aan de hand van foto‘s”

 1. Niet veel mee gemaakt in een week? Ik denk jij meer dan ik, zo lijkt het. De tijd vliegt evengoed wel. Wat leuk van de camera, zo zie je eens wat er in de nachtelijke uren gebeurd als het stil en rustig is, gaaf!

  X

  Like

 2. Nou, je maakt meer mee dan veel anderen.
  Spannende beelden van nachtdieren. een vaste camera levert meer succes dan zelf te zitten wachten.
  Een ballonvaart lijkt me eng maar ook enig en nu hebben jullie alvast een minivoorproefje in huis. 😀

  Like

 3. Oh, zo’n ballonvaart lijkt me superleuk! Je angst opzij zetten en meegaan.
  Ik wil ook wel weer eens een keer naar Aken. Is geleden van vorig jaar september toen mijn nichtje getrouwd is.

  Geliked door 1 persoon

 4. Die ballonvaart is wel mooi verpakt, maar ik zou ook passen, hoor. Voor geen geld ter wereld ga ik de lucht in. 🙂 Proficiat aan de man. Die van mij is van hetzelfde jaar.

  Geliked door 1 persoon

 5. Het moet heel bijzonder zijn zo’n ballonvaart. Maar ik zou ook op de grond blijven. Er moet iemand zijn om te zwaaien 😎

  Like

 6. Wat een super cadeau voor je man. Zoekt hij nog een tweede man/vrouw!?😉.
  Heerlijk zo’n Wildcamera, en ongelooflijk wat er voorbij kwam. Heel mooi.
  Het virus deed lelijke dingen, maar het gaat de goede richting uit. Duimen dat de tweede golf uitblijft.
  Geniet van de rust

  Like

 7. Ballonvaart lijkt me geweldig, alleen dat landen niet! Maar liever nog zou ik eens een helicopter vlucht maken. Heerlijk dat jullie het huis weer voor jezelf hebben na alle gezelligheid is terug naar normaal ook weer prima.

  Like

 8. Hier gebeurt ook maar weinig. Op dinsdag morgen begeleid ik een stageleerling, en ik wandel 2 a 3 x in de week. En voor de rest…. … … zelfs schrijven op mijn Blog gaat moeizaam als je steeds minder mee maakt. Ik denk dat ik ook maar een camera plaats, dan zie ik wie er allemaal naar de Lidl gaan!!

  Geliked door 1 persoon

 9. Wat een leuk cadeau! En een van de zonen zal er ook blij mee zijn. Ja, het zijn rustige en toch ook onrustige tijden.

  Like

 10. Wat een mooi cadeau!
  Die wilde dieren zou ik ook maar al te graag spotten in de natuur. Hier zitten wel veel vossen, maar ze laten zich niet meer zien. Tijdens de nacht horen we ze wel soms blaffen.
  Lijkt me heerlijk om eens een dagje naar Aken te gaan. Je woont er wel heel prettig. Geniet verder.

  Like

 11. Nee lief aangeboden maar ik ga niét mee in de ballon, dank je feestelijk, ik héb het al niet in een kabelbaan. Ik zou goed afsluiten met al “dat gespuis”buiten. Vooral wasbeertjes zijn zo brutaal als de beul. Maar het levert wél leuke foto’s op!

  Geliked door 1 persoon

 12. owh ik heb gehoord dat je juist in een luchtballon geen last hebt van hoogtevrees. Dus ik zou daar maar eens op zoeken en misschien toch meegaan. Leuk al dat wild in de buurt. Dat heb ik hier toch niet.

  Love As Always
  Di mario

  Geliked door 1 persoon

 13. O wat leuk zo’n webcam. Daags voor de eerste corona patiënt in Nederland was, stuurde onze regering nog een vliegtuig beschermingsmiddelen naar China. Aken is mooi moet ik ook ooit nog eens heen.

  Like

 14. Zulk een ballonvaart zou niks voor mij zijn; ik word reeds duizelig als ik rechtstaand naar mijn voeten kijk.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: