‘t is toch zó droog ….

Voor de derde keer binnen twee weken tijd zie ik vanaf ons terras grote rookpluimen: bosbrand(jes). De echte zomer moet nog beginnen ……


bron: De Limburger dd 25 mei 2020
2 juni

29 Reacties op “‘t is toch zó droog ….”

 1. Vreselijk. Zeker nu het zo droog is. Bij ons op de heide is er code rood. Je mag er nog wel in, (wat ik op zich al niet begrijp) maar je mag er ‘niet roken en geen vuurtje stoken’. Alsof het ooit verstandig is om in bos- en heiderijk gebied te roken of een vuurtje te stoken. En wat vindt de boswachter als hij dagelijks zijn rondje rijdt/loopt? Peuken. Heel veel peuken! Onbegrijpelijk! Zeker mensen die de vorige bosbranden niet hebben meegemaakt.

  Like

 2. Vaak lees je “het vermoeden dat de brand is aangestoken.” En dan denk ik…. Wat bezield de mensen om iets aan te stoken, of is het inderdaad het achteloos weg gooien van een peuk die vlam pakt. Met deze droogte pakt het meteen vlam en is een brand niet meer te stoppen weet ik uit ervaring. Ik woon maar 600 meter van het dichtsbijzijnde bos, ik moet er niet aan denken als het daar gaat branden en de wind onze kant op staat. Angstige gedachtes!!

  Like

 3. Aangestoken! Kielhalen, dat tuig. Op die manier kan er natuurlijk op tig plaatsen tegelijk brand uitbreken.

  Like

 4. Hoe is het toch mogelijk dat mensen dit doen? Met extra groot risico nu het zo droog is!? Of gaat het om kleptomanen?

  Like

 5. Ik ken dat beeld van toen ik in Valkenswaard woonde, de geur van verbrandde heide is zo herkenbaar. De eikels die het aangestoken hebben mogen ze van mij meteen omleggen.

  Like

  1. Het is, volgens bericht van de brandweer, de vijfde keer dat ze moesten uitrukken naar hetzelfde bos. Er ligt een wildpark (Hochwildfreigehege Mindergangelt) in de buurt, gelukkig kwamen de vlammen niet tot daar …..

   Like

 6. Je snapt dat toch niet welk plezier mensen daaruit kunnen halen om branden aan te steken. Ik kan daar met mijn verstand niet bij. Maar blijkbaar is het een universeel pretje.

  Geliked door 1 persoon

 7. Opzettelijk… Vreselijk… Mensen zijn zich niet bewust van de gevolgen. Ook weten ze vaak niet wat een stomme sigarettenpeuk kan veroorzaken.
  Vorig jaar stookten onze buurvrouwen een vuurtje voor de gezelligheid in de tuin op twee meter van ons houten tuinhuis. Alles stond toen ook kurkdroog. Gelukkig waren we thuis en heeft mijn echtgenoot hen onmiddellijk gewezen op het gevaar en werd het vuur gedoofd.

  Geliked door 1 persoon

 8. Verschrikkelijk he, dat mensen zoiets doen. Hopelijk gaat de regen die voorspeld wordt ook echt vallen.

  Geliked door 1 persoon

 9. Jeetje.. ik ga dit dus niet liken, want dit is vreselijk! Nu hoorde ik gisteren, we gaan afkoelen, met kans op buien de rest van de week, laat het maar komen dan! alsjeblieft!

  Zullen wij een regendans organiseren onder de bloggers? En dan ook op de Dam gaan staan of zo? 😉

  X

  Like

 10. Het is verschrikkelijk droog en dat is het eigenlijk al een paar jaar. Ik maak me er weleens zorgen over.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: