niet te filmen

hoe snel de weken voorbij gaan terwijl er nauwelijks iets op de/mijn agenda staat ….

Afgelopen woensdag was mijn schoonmoeder jarig, ze werd negentig. Ze woont samen met mijn schoonvader in een verzorgingshuis. Jammer dat we door de huidige omstandigheden niet samen met haar deze dag konden vieren. We stonden met z’n viertjes (zoon, dochter, schoonzoon en ik) aan het hek haar toe te zingen, maar of ze snapte dat dit speciaal voor haar was is maar de vraag. Ze is dementerend, zo triest dat ze degenen die ze nu wellicht nog kent niet van dichtbij kan zien en aanraken …. Geen foto helaas.

Te belachelijk voor woorden ….

Laatst lagen langs de kant van de weg naar ons dorpje zo’n vijfentwintig vuilniszakken die – denk ik, gezien de regelmatige afstand tussen iedere zak – uit een rijdende auto waren gegooid. Ik durf te wedden groenafval van hennepteelt, de oogst zal overvloedig zijn geweest gezien de hoeveelheid zakken. Bah. Wederom geen foto, ik was met de auto en kon nergens stoppen zonder verkeer te hinderen.

Rondje dorp met het hondje. Hondje is intussen een flinke hond van ruim 19 kilo.

De rhododendrons in de voortuin, ze bloeien kort maar prachtig en krachtig. Grasveld, tja, nog altijd een probleemgeval ….

Op het nippertje nog wat foto’s van onder andere bloeiende Akelei. Ieder jaar is het weer een verrassing waar de plantjes staan en in welke kleur. Mooi en eigenwijs.

In ons dorpje is maar één winkel, een hobbywinkel met louter stoffen en toebehoor voor liefhebbers van quilten. Ik kocht er – bij gebrek aan eigen naaimachine – twee stoffen mondkapjes. Ik heb het lint vervangen door elastiekjes, is gemakkelijker ivm snel op en af doen, ik verdraag het kapje geen minuut langer dan verplicht.

Die kapjes zijn hier (Duitsland) verplicht in elke winkel, openbaar vervoer, overheidsgebouw, dokters- en tandartspraktijk, apotheek etc en ook in de onlangs weer geopende horecazaken. Echt waar, de terrasjes zitten weer vol …. 😵

Ik had natuurlijk ook een kapje kunnen haken ……

Zo lang als middelste zoon plus vriendin, hond en kat hier bivakkeren koken hij en zijn vriendin al voor ons. In ieder geval 6 van de 7 avonden. De zevende avond hebben we bestemd om de horeca te helpen in de vorm van de een of andere afhaalmaaltijd. Haha, frietjes, Chinees of pizza dus. Zes avonden is het iedere keer weer een verrassing wat ze klaar hebben gemaakt. En het is zó super: altijd glutenvrij en ook nog eens vegetarisch. We komen echt van het vlees af 😃 maar krijgen wel af en toe vis.

Ons werd gevraagd een felicitatie filmpje te maken voor een jarige vriendin. Dit is een foto van onze bijdrage, heb mijn man er maar even afgeknipt voor de blog. Was geinig: ze kreeg een kwartier lang felicitaties te zien door familie, vrienden en kennissen.

Verwenboeket voor mezelf. Grootste verwenmoment voor mezelf de komende week: ik mag naar de kapper 😁

29 Reacties op “niet te filmen”

 1. De kapper … mijn zus woont ook in Duitsland (Aachen-Walheim) en was twee weken geleden al geweest. Zij weer helemaal gelukkig! Ik heb er zelf de schaar in gezet, krijg de eerste weken nog geen afspraak.
  De rododendrons zijn zo mooi hè. Hier bloeien ze nu ook volop. De hybrides al langer, de wilde zijn nu op hun mooist. Ons grasveld is ook een probleemgeval, voor zover je het nog een grasveld kan noemen. Klaver en mos vooral, ondanks ieder jaar verticuteren en opnieuw inzaaien. Ach ja, het ziet er in ieder geval wel groen uit.

  Geliked door 1 persoon

 2. ~proest~ van het mondkapje haken, whahaha ja, ik heb een leuk patroon gevonden ook… met een neusje en snorharen erop, hahaha

  Van die vuilniszakken is minder, dat zien we bij ons ook in de straat, maar dat is omdat de vuilnisstortkoker dan weer eens vast zit… dit is erger. Bij jou.

  Van harte gefeliciteerd met jouw schoonmoeder! Ik wens echt dat het snel weer wat normaler wordt, niet te snel, maar dat het gewoon weg is… het virus is toch al raar, dus kan het ook zo ineens verdwijnen denk ik zomaar… inmiddels, intussen… ra ra…

  De tijd vliegt inderdaad! Ook al zijn we meer huis gekluisterd, dat is hier hetzelfde, nu nog ochtend, maar voor ik het weet, lig ik weer in bed vanavond 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

 3. Leuk idee, die felicitatie! Hier vliegen de dagen ook, ondanks de ongemakken. Weer mooie foto’s van jouw woonomgeving en dat sluikstorten…… dat maakt me steeds weer boos….. Hoewel de kapper nog even moet wachten, mag ik dinsdag weer💅🏼!

  Like

 4. Nog gefeliciteerd met de verjaardag van je schoonmoeder en wat een verwennerij, dat koken. Handig die stoffen mondkapjes, staat je goed. 😁

  Like

 5. Naar de kapper was een succes, nu nog de pedicure, de afspraak staat al…
  Mooie blommekes in de tuin…

  Like

 6. Het zal afkicken worden als je weer zelf mag koken😉. Die luxe zou ik ook wel waarderen.
  De kleurrijke tuin staat mooi.
  Ik heb het gevoel dat ik stik in de mondkapjes, ook al heb ik ze zelf niet gestikt.
  Prettige zondag mét zon!

  Like

 7. Wat een heerlijke tuin heb je. Daar heb je natuurlijk extra veel plezier van nu naar buiten gaan vaak niet kan.
  Feestje hoor dat je bijna iedere dag zó aan kunt schuiven voor de maaltijd.
  Het mondkapje staat je bééldig;-)

  Like

 8. Maar hoe wil je nou wat drinken als je een mondkapje op hebt.. bier drinken met een rietje is ook niet alles.

  Love As Always
  di mario

  Like

 9. Van alles te schrijven. Leuk om te lezen.
  Hier gaan ook enkele mensen de grens over voor een knipbeurt, zelf doe ik het niet want wil geen mondkapje als het niet dringend nodig is.
  Misschien komt dat nog. 🙂
  Sluikstorten is zo grof, je snapt niet dat iemand dat wil en waarom. Alsof je iets crimineels in de zakken hebt.

  Like

 10. Ook hier op de boerderij vliegen de dagen voorbij. Soms moet ik even goed nadenken welke dag het ook alweer is, ze lijken zo op elkaar tegenwoordig. ..😉

  Like

 11. Welkom bij het nieuwe normaal, onzinnig die kapjes trouwens. Met het op en af doen moe tje zo goed opletten anders besmet je jezelf alsnog.

  Like

 12. Dat vergezicht waar jullie van genieten, daar ben ik mega jaloers op. Zo ongelooflijk mooi!
  Geniet van de tuin. De lente is het mooiste en spannendste seizoen.

  Like

 13. Ja, ik kook ook iedere avond op ons logeeradres. En afgelopen vrijdag ben ik naar de kapper geweest, echt fijn.

  Like

 14. Fleurige tuin hebben jullie. Wij hebben ook wandel-Akelei. Ieder jaar weer benieuwd waar en ik welke kleur ze uit de grond komen.
  Terecht dat je jezelf verwent met een boeket bloemen. Het mooie vergezicht krijgt je er gratis bij (-:

  Like

 15. Voor je schoonouders zijn het extra pittige tijden. Lijkt me heel lastig ook voor jullie omdat je aan de toestand niets kunt veranderen. Lief dat jullie hebben staan zingen!

  Like

 16. Ik krijg steeds meer het gevoel dat na de eerste reactie om de bewoners van verzorgingstehuizen van de boze buitenwereld te scheiden, het nu tijd wordt om de niet zo heel boze buitenwereld weer binnen te laten. Deze ‘eenzame’ opsluiting (al doet het personeel nog zo zijn/haar best) is funest voor mensen.

  Leuk kapje. Ik heb vandaag zitten fröbelen maar denk dat ik er toch maar één of twee online ga bestellen. Heb nog wel vier wegwerp exemplaren liggen, maar stof voelt duurzamer.

  Venlo en Roermond wachten in angst en beven de invasie van as donderdag af. Het was een ware ramp in Venlo afgelopen zondag . Met name de Duitse bezoekers hebben het winkelpersoneel angst aangejaagd. Weigerde de regels in acht te nemen, kwamen met hele families winkels binnen, hielden zich niet aan de 1,5 meter en ga zo maar door. Grenzen dicht mag niet, ontmoedigen werkt niet… Dus het wordt reguleren. Maar waar je alle mensen die een bepaalde straat niet in mogen dan laat wachten weet ik ook niet.

  Like

   1. Hier was het gisteren drukker dan vorig jaar rond deze tijd. Zegt de burgemeester ook nog, als straks de terrassen weer open zijn is het minder druk in de winkelstraten. De beste man is volgens mij vergeten dat er straks maar een fractie van het normale aantal mensen op een terras mag zitten…
    Nou ja, ik blijf wel thuis.

    Like

Reacties zijn gesloten.