ik zag ze vliegen….

Geen idee wat voor roofvogel dat is op de bovenste foto, soms zweven er een stuk of wat van zulke vogels hier zo samen in de lucht. Buizerds wellicht? De vogel op de onderste foto is mij wel bekend. Het is een zogenaamd AWACS vliegtuig, gestationeerd op de nabijgelegen NAVO vliegbasis in Geilenkirchen. In de jaren tachtig van de vorige eeuw heb ik daar op kantoor gewerkt. Ooit mocht ik een dag als passagier meevliegen. Niks aparts aan hoor, negen uur op en neer vliegen boven Duitsland, en geen raampjes om door naar buiten te kijken. Enige spannende was het mogen zitten in de cockpit tijdens de landing.

De hele dag wordt door buurman boer flink gewerkt: de aardappelen gaan de grond in. In de verte zie je een deel van de vele windmolens die een kilometer of wat hier vandaan staan. Hopelijk haalt niemand het in zijn hoofd om er hier vlakbij ook een of meerdere neer te zetten. Windenergie prima, maar niet in mijn achtertuin. Oei, dat denken er meer ……

En zij, zij is druk bezig met een stuk wortel.

28 Reacties op “ik zag ze vliegen….”

 1. 9u in een vliegtuig zonder raampjes lijkt me best claustrofobisch.
  Het boerenleven onder de blauwe lucht is een mooie foto.

  Like

 2. Ik hoop van harte dat de boer mag verder ploegen en dat je bespaard blijft van windmolens in je achtertuin. Op zich ben ik voorstander van windenergie, maar ik heb te doen met de mensen die in de buurt wonen. Wij kunnen ze heel in de verte zien op zee op de Thornton bank. Daar heeft niemand last van en is er veel wind.

  Like

 3. Een hond die wortel eet, dat is nieuw voor me. Ik snap je van die turbines, ik vind ze niet lelijk maar inderdaad ze verzieken van dichtbij wel het uitzicht.

  Geliked door 1 persoon

 4. Die hond houdt zich rustig, zal zijn tijd wel duren. En ik wil ook geen windmolen in mijn achtertuin (is ook geen kans op, te veel mensen op 1 kluitje)

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik vind windmolens mooi. ’s Zomers zou ik er wel eentje in mijn tuin willen, ter afkoeling. 😉
  Wat de roofvogel betreft: wellicht een buizerd, inderdaad. Zij maken graag gebruik van de thermiek.

  Like

 6. Vrienden van mij in het Groningse Meeden, zien hun huis in waarde dalen nu zij het willen verkopen. Dus laat zet ze maar mooi op afstand en niet achter in je tuin.

  Like

 7. Ik vind windmolens ook niet mis. Er wordt me wel verteld dat die dingen lawaai maken, en er is de schaduw natuurlijk ook, dus of ik ze in mijn achtertuin wil, dat is een ander paar mouwen 🙂 (mijn achtertuin zou nogal volstaan dan ook, moeha)
  Maar: op strategisch gekozen plaatsen vind ik dat het moet kunnen. Langs autosnelwegen bijvoorbeeld. In industriegebieden.

  Like

 8. Over die windmolens denk ik niet zo hoor, ieder zijn mening.☺
  Mooi uitzicht daar, alsof je op vakantie bent. En zij is ook gelukkig, met een wortel. 😁

  Like

 9. Op het moment zie je bijna meer roofvogels in de lucht dan vliegtuigen;-)
  Een hond die peen eet? Zeker opgevoed bij pleegkonijnen;-)

  Like

 10. Windmolens, ik heb wel eens gelezen dat als je er vlakbij woont dat je ze dan de hele dag hoort. Ik vind ze wel mooi, maar op afstand.

  Like

 11. Tijdens onze wandeltochten zien we vaak windmolens staan, soms niet ver van huizen. Ik moet er niet aan denken inderdaad dat zo’n ding vlakbij in mijn buurt zou staan.Hier in de polder zie je ze (nog) niet.

  Like

Reacties zijn gesloten.