allerlei geneuzel

Middelste plus vriendin gingen voor me naar de markt. Het was prachtig weer met gelukkig maar weinig wind en dus gingen ze fijn op de fiets. Kwamen terug met wat ze wilden kopen plus voor mij een bosje tulpen, dat vind ik leuk.

Lichtelijk geschokt vertelden ze me dat het best druk was op de markt. Lijkt erop dat men de woorden van Rutte anders interpreteert. En die ‘men’ waren volgens mijn zoon veelal behoorlijk op leeftijd. Ruim tachtig plus.

Enfin.

Zij gingen dus naar de markt en ik mocht oppassen.

Het is echt niet zo dat ik nergens kom hoor, maar ik mijd absoluut tijdstippen dat het druk kan zijn. Afgelopen week moesten we even langs de opticien in verband met een nogal scheve bril van mijn man en verder wilde ik persé de locale boekverkoper steunen door bij hem een boek te kopen in plaats van het te bestellen bij b.com.

Op de terugweg fietsten we een nieuwe route. Tussen stadswal en verplaatste volkstuintjes ligt nu een mooi fietspad.

Fort Sanderbout

Ik zag op de blog van Neeltje hoe haar pleegdochter zich onder andere bezig houdt met het maken van armbandjes voor de medebewoners van haar vroegere woonomgeving. Ik vroeg of ze voor mij ook een armbandje wilde maken, en ja, dat wilde ze. Zó lief!

Ik kwam in de kelder een pak melk tegen, nog meegenomen uit Oostenrijk. Heimwee …..

Zag dat de diesel schandalig goedkoop is. Jammer dat ik niet of nauwelijks kilometers maak en dus ook niet hoef te tanken.

De blauwe regen is flink gesnoeid, bloeit stukken minder dan andere jaren maar blijft een plaatje om te zien

Ik ben voorbereid ….. vanaf maandag mag ik niet zonder de supermarkt in.

Kaartje kreeg ik trouwens van Mieke, waarvoor dank 😊

24 Reacties op “allerlei geneuzel”

 1. Wat een prachtige hond hebben jullie!
  Het armbandje is heel mooi, ik las er nog ergens over in blogland.
  Ik lees dat jullie nog naar de markt kunnen? Hier lijkt dat een lang verleden tijd.

  Like

  1. Het is de hond van mijn middelste zoon, die inmiddels bijna 5 weken hier bivakkeert samen met vriendin, kat en hond. En ja, er is ‘gewoon’ weekmarkt met sinds kort ook weer bloemen, planten, kleding etc

   Like

 2. Ik ben normaal geen ‘markter’, maar o, wat zou ik nu graag eens op de markt rondlopen. Ik geraak maar niet gewend aan die lege straten met alle winkels dicht. Benieuwd wat de veiligheidsraad morgen gaat beslissen.

  Like

 3. Waarschijnlijk moet je logeerhond straks afkicken in het Brusselse…..😉 De fietsroute ziet er heerlijk uit en die heimwee begrijp ik goed.

  Like

 4. Ik zou niet eens weten waar ik mondkapjes vandaan moet halen. Mooie foto’s. Bij fort Sanderbout moet ik ook eens gaan kijken.

  Like

 5. Noem het maar geneuzel, ik vind het altijd gezellig hoor deze berichten met van alles wat. Ik heb inmiddels het patroon voor een mondkapje klaar liggen want ik denk dat we dat, als we in juli of augustus misschien naar Italië kunnen, ook verplicht moeten dragen. Heb alleen de moed nog niet om achter de naaimachine te kruipen. Het weer is te mooi!

  Like

 6. Mooi fietsritje en ja, ik snap dat je uit de drukte wil blijven. Ik neem ook geen risico, nergens voor nodig.
  Wij hoeven (nog) geen mondkapjes . Voor alle zekerheid zal ik het patroon toch maar opzoeken.

  Like

 7. Hoe anders gaat het er bij jullie aan toe! Boekenwinkels, markten, opticiens: allemaal gesloten in België. Mogelijks komt daar na vanavond een beetje verandering in, mogelijks ook niet.
  Mondmaskers zijn hier (nog) geen verplichting, behalve in bepaalde branches. (Bijvoorbeeld de zorgsector.)

  Blauweregen is een ronduit heerlijke klimmer. Die van jou straalt ondanks zijn mindere bloei.

  Like

 8. De markten waar ik in de laatste weken kwam doen het prima, minder kramen zodat ze beter verdeeld kunnen worden en ruimte kunnen maken voor “wachters”. Heerlijke omgeving om te fietsen en zeker blijven doen hoor. Ik hoop dat ik niet aan de mondkapjes moet, erg vervelend. Schattig armbandje, daar is met zorg aan gewerkt.

  Like

  1. Op de markt was het prima geregeld met wandelpaden en belijning, alleen opeens zoveel mensen op de been. Natuurlijk prima voor de omzet, verkopers willen verkopen, maar sommige mensen zouden er echt verstandig aan doen om thuis te blijven …..

   Like

 9. Als ze het hier gaan verplichten, mondkapjes zou ik ook niet weten waar ik ze vandaan zou moeten halen!
  En het wordt idd drukker.
  Wij mijden ook echt de drukke momenten en plaatsen.

  Like

 10. Wat een aparte blik op Sittard. Eng hé, dat het meteen weer overal drukker wordt. Ik zou ter bescherming van elkaar ook wel mondkapjes verplicht willen hier, maar in mijn eentje ermee lopen, doe ik dan net weer niet. Trouwens ik zal ze nog zelf moeten maken als ik dat wil.

  Like

 11. oh, dat zijn mondkapjes.. platte… hier haalde Liefste ze uit de schuur.. hahaha kijk Suus… mondkapjes… omdat hij veel en vaak klust, had en heeft hij ze gewoon op voorraad.

  maar, apart, vanaf maandag mag je niet zonder de supermarkt in? Ik snap er soms niets meer van, werkt het nu wel, of niet, in mijn ogen dus wel, maar ja…

  Prachtige pup staat daar te prijken op de foto.

  x

  Like

  1. Ben bang dat het meer schijnveiligheid in de hand werkt en dat nog meer mensen te dicht bijelkaar komen. Heeft mi alleen zin als je zelf verkouden bent. Maar in deze C-crisis: bij verkoudheid blijf je toch zeker thuis ….

   Geliked door 1 persoon

   1. Als je thuis kunt blijven, dan ja… wat als je alleen bent en niemand hebt om de boodschappen te laten doen bijv… gelukkig ben ik nu samen met….. maar ooit… was dat wel even anders.

    Like

 12. Prachtige route hoor. Manlief ging gisteren hier naar de weekmarkt en kwam metten weer terug, hij vond het te druk. Ging daarna tussen de middag en toen was het heel rustig.Wij blijven voorzichtig, meer kan je niet doen.

  Like

 13. Hier was het afgelopen vrijdag ook al zo druk op de markt! Ik dacht: als dat zo doorgaat, wordt-ie straks gesloten. Allemaal mensen die een ijsje kochten en naast elkaar op bankjes (!) van het ijs zaten te genieten.
  Het nieuwe fietspad ziet er uitnodigend uit.
  De Oostenrijkse melk. Uit het precorona-tijdperk…
  Wat lief dat jij ook een armbandje van Lenneke hebt gehad.
  Lieve groet ♥

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: