alweer een nieuw-normaal zondag

Heel wat verbaasde blikken in onze straat: een doos snoep voor ieders deur. Bij navraag bleek deze te zijn bezorgd door de bezorger van het zondagskrantje. Lekker. Maar niet goed voor lijn en tanden 😉 Ook bij oudste, die een dorpje verderop woont, een flinke doos vol. Heb hem maar even gewezen op het onkruid voor zijn deur …..

bron

Je zult jezelf maar herkennen als die fietser …..

Fijne en gratis App: ThuisBieb. Luchtige boeken met een vleugje humor, daar heb ik behoefte aan. “Rinkeldekink” van Martine Bijl, dat is goed te doen.

Kunnen binnenkort naar buiten: tomaatjes en paprika. Wat nu nog moet gebeuren (en snel!): boontjes en nog wat pompoenen binnen voorzaaien.

Rondje dorp

Voordeel van het nieuwe normaal: veel thuis, veel aandacht voor alles wat binnen en buiten groeit. Binnenplanten blijven leven 😀

En verder gaat alles zijn gangetje. Ik snak ergens naar ‘normaal’ maar vind het aan de andere kant ook wel prettig om een lege agenda te hebben, met als enige vraag van de dag: wat eten we en wie maakt het klaar.

Het gaat voorzichtig de goede kant op. Hoop doet leven. Blijf gezond!

36 Reacties op “alweer een nieuw-normaal zondag”

 1. Wat een leuk gebaar, zomaar een doos snoep.
  En ja, je vermaakt je binnenshuis en in tuin meer dan anders. Met van alles.
  Dat kamerplanten nu overleven… 😀
  Je kunt maar beter de voordelen zien.

  Geliked door 1 persoon

 2. Dat kun je wel een “zoethoudertje” noemen zeg. Dáár kunnen we best aan wennen dat soort aardige gebaren. Je vergat nog een vraag over het eten”wie gaat het halen”? 😉

  Like

 3. Ik denk dat Rinkeldekink niet echt onder luchtige lectuur valt. Daarvoor is het toch een veel te ernstig onderwerp, maar Martine Bijl verdient (nu dan postuum) alle lof voor het helder maken en goed verduidelijken wat mensen met hersenletsel meemaken.

  Geen gezicht, dat onkruid :-0

  Like

 4. Soms zijn een paar kleine dingen om je heen voldoende om te kunnen genieten. Rinkeldekink zou ik zeker graag lezen maar de bieb is dicht…
  Haha, je opmerking over dat onkruid. Wel een zoete actie!
  Lieve groet ♥

  Like

 5. Ik sprak vandaag voor het eerst in vijf weken iemand anders dan mijn zoon face tot face. Wel op 2 meter afstand. Dat voelde goed.
  Verder heb ik eigenlijk geen moeite met de maatregelen. Soms denk ik, even naar de winkel, maar het is zelden een noodzakelijk iets, dus dan ga ik niet, of los het anders op.
  Ik wist dat ik een huismus ben, maar dat ik er eigenlijk wel een beetje blij van word (niemand die zeurt dat ik in het weekend leuke dingen moet gaan doen…) had ik niet verwacht.
  Alleen de aanleiding is wat minder.

  Like

  1. Ik ben een huismus. Het is dat mijn man reisvleugels heeft, anders bleef ik altijd fijn thuis. Alhoewel ik graag weer naar Oostenrijk zou gaan. Maar dat is ook een thuis.

   Like

 6. Mooie foto’s. Ik geniet nog steeds van de rust. Goed dat het iets aan het verbeteren is, maar de maatregelen zullen nog lange tijd aanhouden.

  Like

 7. #daslief…. hahahaha dan sta je wel even te kijken ja, maar erg lief!

  Boeken, ja… ik heb deel 6 nog staan, ben er net in gestart eigenlijk ook nog… van de Zeven Zussen, maar ja deel 7 is er nog niet, dus, kan het nog even staan 😉 Hier vooral aan de haak, en eigenlijk is het als altijd voor mij. Het is Liefste die last heeft van al die evenementen die afgelast zijn… hij had tot bevrijdingsdag al een aardige agenda vol… maar ja.. dus die klust nu thuis, en zijn hoofd zit vol, zei hij net nog voor ik het bed uit stapte, dus hij heeft er echt last van.

  X

  Like

 8. Je woont mooi!
  Die vrouw die kent de verkeersregels gewoon niet en kan blijkbaar ook niet lezen, sneu. Fietsers passeren elkaar te dicht heb ik al gezien. De snoepjes zijn erg lief!

  Geliked door 1 persoon

 9. Ik heb onlangs toch nog maar eens een gekregen plantje kapot gekregen.
  Maar ik ben dan ook altijd vaak thuis en krijg altijd planten kapot.
  Niet veel verandering op dat vlak. Jammer genoeg.

  Like

 10. Oh, wat heerlijk die doos snoep zeg! Wat een leuk gebaar. Het water loopt me in de mond…

  Like

 11. Heel herkenbaar, dat leven van huis en tuin. Ik vind het heerlijk. Je woont prachtig! Hier ook een kersenboom in de tuin, elk jaar weer een feestje inderdaad samen met de tulpen en andere voorjaarsbloeiers. Ben echt zo’n lentemens, dat alles weer ontspringt, alles nog fris en een hele periode van heel veel bloeien en buiten zitten nog voor me.
  Geniet van al het mooie x

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.