tuin en zo

Net een aangrijpende blog en dito stuk in onze krant gelezen en dan toch maar over ditjes en datjes schrijven. Het leven gaat gewoon door …..

Hoorde op de radio dat mensen over Corona praten als ware het een oorlog. Geen oorlog, maar wel een zeer zorgelijke tijd met vijf sterren quarantaine, geen beschietingen en meer dan voldoende eten. Dat moet toch goed vol te houden zijn?

Ik ken wel mensen die ziek waren en de moeder van een vriendin is gestorven aan de gevolgen van, maar zij was al ruim boven de negentig. Of onze generatie nog zulke leeftijden gaat bereiken?

Enfin.

Naar aanleiding van een blogbericht van een Belgische blogger een foto van onze tuinbank:

De bank, bijna dertig jaar geleden gekocht, wordt jaar na jaar mooier en mooier 😀

En omdat ik toch al bezig was nog maar een paar tuin plaatjes

Ik besef iedere keer als ik een rondje door de tuin loop dat ik een bofkont ben, een zeer bevoorrecht mens: grote tuin, fijn huis, allerliefste huisgenoten, niemand ernstig ziek en gezelschap dat nog altijd niet verveelt ….

Maar ook angst, angst om mijn man en zonen die toch blijven werken omdat tandartsen nu eenmaal moeten blijven werken (alleen nood diensten, maar toch) en dit onmogelijk op anderhalve meter afstand kunnen doen ….. Verdriet om mijn schoonouders die we niet mogen bezoeken, schoonmoeder gaat steeds verder achteruit, snapt er natuurlijk niets van dat ze niemand van haar kinderen of (achter)kleinkinderen ziet.

Maar verder, ach, ik doe mijn ding en blijf zoveel mogelijk thuis.

Blijf gezond!

33 Reacties op “tuin en zo”

 1. Bloemen fleuren heerlijk op, die lentekleuren toveren terstond een glimlach op mijn gezicht.

  Het is allemaal zo moeilijk, vooral verdriet, angst en onzekerheid overheersen nu.
  Dagelijks oefen ik me, met ups en downs, in hoop, in positiviteit en in paniek vermijden.

  Maar er zijn teveel mensen met een immens verdriet of pijn…

  Houd jullie gezond en je hof is meer dan uitnodigend.

  Geliked door 2 people

 2. Prachtige bank! 😉 Ja, je hebt dezelfde tuinbank als ik. Zelfs de leeftijd klopt.
  Dat vele mos levert alvast een feeërieke foto op, maar de bank als zitmeubel gebruiken wordt daardoor toch wat moeilijker.
  Moet ik eens langskomen met de hogedrukspuit? 😉

  Hoedje af ook voor jullie tuin. Het moet er heerlijk toeven zijn.

  Like

 3. Zorgelijke tijden, om het maar eens mild te zeggen. De kunst is om niet overspoeld te raken en te blijven genieten van de mooie dingen. Dat doe je goed met de tuinfoto’s.

  Geliked door 1 persoon

 4. Je hebt een prachtige tuinbank!
  Het leven is op het ogenblik zo dubbel, neer dan anders. Je kunt niet om de narigheid heen maar ook niet constant blijven treuren bij elk verdriet dat je tegenkomt.
  En je hebt gelijk, veel van ons hebben het nog steeds goed!

  Like

 5. En toch, die gewone dingetjes, die ditjes en datjes, die moeten er zijn. Hier ook vanuit een bevoorrechte positie waar ik me zeer bewust van ben

  Like

 6. Juist de ditjes en datjes zijn nu zo belangrijk. Ik lees zoveel mensen die bevroren zijn in angst en niets meer uit hun handen krijgen.

  Like

 7. De situatie wordt veel met oorlog vergeleken. Dat deed mijn schoonvader zelfs. Maar het grote verschil natuurlijk is dat in de oorlog mensen elkaar dit aandeden. En nu strijden we tegen een onzichtbare vijand. Dus op de een of andere manier voelt dit voor mij toch ‘veel minder erg’. Het is een virus, een hartstikke gemeen virus, maar de geschiedenis leert dat die regelmatig de kop opsteken.

  En ja, hier ook een boel zorgen. Maar goed, dat heb je al gelezen.

  Like

 8. Heerlijke tuin! Gisteren vond iemand het een virale oorlog. Klinkt sinister. Maar we blijven hopen op een goede afloop. Dus blijf gezond en ook al je dierbaren.

  Like

 9. Helemaal eens dat die “oorlogsvergelijking” niet op gaat. Eén van de beste “grappen” die voorbij kwam ging over dat we niet zo moesten zeuren , Anne Frank zat héél veel dagen in quarantaine en dan zonde telefoon , internet ,tuin of balkon en ál die dingen die wij nu wél hebben. Dat wil niet zeggen dat het niet erg wat er aan de hand maar wél dat we vreselijk verwend zijn en erg veel klagen over dingen meestal niet écht ondraaglijk zijn. Ik hou van dat soort relativeren al begrijp ik best dat er mensen zijn die het wél hard te verduren hebben.Prachtige foto’s uit de tuin, heerlijk om daar te kunnen vertoeven.

  Geliked door 1 persoon

 10. Ik vind dat fijn, zo van die foto’s waar je vrolijk van wordt. Kleuren, bloemen, mooie dingen. Heerlijk. De ellende negeren kan ook zo’n deugd doen 🙂 De ellende is er wel natuurlijk, en ik hou daar ook terdege rekening mee. Maar eens aan andere dingen denken houdt ons mentaal gezond.

  Like

 11. Oh ja, dat bankje…. prachtig! Laat de natuur maar zijn gang gaan!

  Het is erg wat er gebeurd, ik zeg al enige tijd dat de derde wereldoorlog allang aan de gang is, maar ja, men heeft nu eenmaal tanks en alles in het hoofd, dat hoeft dus niet, kan ook zo dus! bio chemisch…

  X

  Like

 12. Je bank ziet er inderdaad mooi uit! Ik herken het dubbele dat je beschrijft. Dat je enerzijds vindt dat je geluk hebt, en tegelijkertijd toch ook zorgen ervaart.

  Like

 13. Wij voelen ons ook bevoorrecht met een tuin en het feit dat we midden in de polder wonen. Je zal maar negen hoog in een flat wonen, zonder balkon.
  Wat een fantastische foto van je tuinbank!
  Lieve groet.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: